VM-kollen - Rolf-Göran: "Måste rida snabbare"

VM 2014

Här samlar vi allt från VM 2014. Bildspel, resultat, intervjuer och bakom kulisserna-reportage.


SEP
03
2014

Rolf-Göran: "Måste rida snabbare"

Rolf-Göran Bengtsson gjorde det igen, han levererade under enorm press och satte nollan när Sverige så väl behövde det. Därmed är vi vidare till morgondagens avslutande laghoppning – och han har medaljkänning individuellt.

– Jag är väldigt väldigt nöjd, min häst känns mycket fin. Han är riktigt bra form, säger en glad och avslappnad Rolf-Göran direkt efter ritten.
Casall hoppar som alltid väldigt väl inne på banan och i dag var det nästan så att ekipaget fick tidsfel, något som Rolf-Göran själv reflekterar över.
– I morgon måste jag rida lite snabbare för att inte riskera tidsfel, konstaterar lagets ankare.
Han gick in med en enorm press, efter att de tidigare ryttare lämnat banan med fel.
– Jag har samma häst som alltid och rider helt enligt min plan. Det påverkar inte mig, även om det är roligt att rida när hästen är i så bra form. Och att kunna göra det så här bra.

Olyckan påverkade inte framridningen
Han analyserar sina lagkamraters fel:
– Det är sådant som händer i en laghoppning och det vet vi. Vi vill att alla bommar ska ligga kvar men det gjorde de inte för alla i dag. Nu tar vi nya tag. Tävlingen har inte ens kommit halvvägs, två rundor av fem är ridna, det är mycket kvar.
Rolf-Göran Bengtsson hade fyra ryttare före sig i startlistan när den otäcka olyckan inträffade på banan, läs mer om den här.
– Det påverkade inte mig i min framridning, mer än att jag fick skritta en liten stund och sedan sätta igång Casall igen.
Casall får nu lite extra uppmärksamhet så att han håller sig fräsch.
– Han får komma ut och spatsera en hel del så att musklerna hålls igång. Han har ju haft lite tävlingsvila när jag har varit skadad och den har nog gjort honom gott, säger Rolf-Göran.
På tal om skada ja, känner Rolf-Göran fortfarande av sin ljumske?
– Jo, men jag håller den mjuk och smidig med hjälp av sjukgymnast Per Rehn här på tävlingen, säger han.
Visst är det långt kvar till final, men vi kan ändå inte låta bli att fråga Rolf-Göran om Casall skulle reagera om någon annan satt upp i sadeln för att tävla honom. I "Final Four"-finalen är det ju nämligen så att ryttarna byter hästar med varandra.
– Jag vill egentligen inte ens tänka så långt framåt ännu. Det är en lång bit kvar. Men visst, Casall rids av andra när jag inte har möjlighet, så det ska inte vara några problem.

Hade velat vara längre upp
Förbundskapten Sylve Söderstrand är delvis nöjd – delvis besviken.
– Vi hade inte velat ha så här många fel, så är det bara. Men det är inte över förrän det är över. Vi blir som det ser ut nu sämst nia och laddar om inför morgondagen med att gå igenom dagens alla ritter. I morgon är en ny dag, men visst hade vi velat ligga lite längre upp i resultatlistan, säger han.
Sylve är imponerad av Alexander Zetterman och Rolf-Göran Bengtsson.
– Alexander visar att han är en mästerskapsryttare och vi ska vara glada att vi har en så skicklig ryttare som Rolf-Göran, säger han. 

Här hittar du resultat från klassen, Rolf-Göran Bengtsson blir trea! Makalöst snyggt jobbat! Svenska laget ligger just nu åtta. 
   


Rolf-Göran Bengtsson får det svåra att se enkelt ut. 


Casall är i superform.


Sista hindret, skynda lite!!!


Glada miner på kiss and cry-podiet.


Vinkar till publiken.


Sylve Söderstrand är både nöjd och besviken med dagens nationshoppning.


Läst 10002 ggr

Fler inlägg

SEP
02
2013

Hej då, Ribban!


  
Fälttävlans-EM på Ribersborg i Malmö är över – och vilken vecka det har varit. För svensk del kröntes den på söndagen med lagsilvret, men även de individuella ryttarna har ridit fantastiskt. Vi på Hippson avslutar vår bevakning med några härliga proffsbilder på laget, från gårdagens hoppning. Tack för att ni har följt oss!

  
FOTO: Holcbecher.com/Stefan Lafrentz
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Debutanten Frida Andersén gjorde en grym tävling rakt igenom och slutade nia individuellt. Första hoppnollan på hela året satte hon i EM!
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Niklas Lindbäck, bästa svensk på fjärdeplatsen - en riktigt fighter!
   
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Sara Algotsson Ostholt har verkligen förvaltat sig "Facebookhäst" väl.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
"Gröna" Reality gick fantastiskt bra både i dressyren och terrängen, men i banhoppningen blev det två pinnar ner. En 14:e-placering totalt.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Ludwig Svennerstål låg på bronsplats inför banhoppningen och var besviken efter sina två rivningar. Men en individuell tiondeplats på EM är inte så illa, Ludde!
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
När Shamwari blir lite starkare i hoppningen kommer det här ekipaget att kunna utmana de bästa tyskarna på allvar.
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Glada svenskar på podiet.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Blomsterkvastarna i luften.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
De individuella medaljörerna Michael Jung, Ingrid Klimke och William Fox-Pitt. 


Läst 115695 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2013

EM-silvret är rykande hett!


Ridsporten är het just nu, rykande het! Efter en helg med många timmars tv-tid på SVT kan man titta på nästan samtliga nyhetssajter och se hyllningar till det svenska silverlaget - och deras insats i Malmö.
Nedan följer några exempel, vad säger ni - visst har ridsporten vuxit sig in lite mer på sportsidorna?
  
  
Sydsvenskan:




Aftonbladet:



 
Svenska Dagbladet:



Expressen:

Dagens Nyheter:




 
Tidningen Metro:




Läst 118790 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2013

Sandra Gustafssons Top Select avlivad



Sandra Gustafsson och fina Top Select under den inledande dressyren.
FOTO: Tomas Holcbecher 
  

Tyvärr möts vi av ledsamma nyheter i vår silver-yra efter lagets framgång på eftermiddagen i Malmö.
Sandra Gustafssons fina Top Select gjorde en riktigt fin ritt både i den inledande dressyren och även i gårdagens terräng, men när de kom i mål såg vi Sandra hoppa av sin häst som inte gick rent.
  
I dag har ett ultraljud gjorts på hästen som visade att vänster gaffelband vad av till 90 procent, informerar Stall Lundahagen nu på kvällen via Facebook.
  
Sandra berättade för Hippson efter den inledande dressyren att hästen tidigare haft en skada på ett gaffelband för två år sedan, vilket tog ett år att läka. Ryttaren tog nu ett beslut om att "Selle", som han kallades, inte förtjänade att lida. Han fick i stället somna in.
  

 

Källa


Läst 124459 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.