EM15-kollen - Meredith: ”Fibonacci är en topphäst”

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
19
2015

Meredith: ”Fibonacci är en topphäst”


    
Först ut av alla under EM:s inledande tidshoppning startar tyska Meredith Michaels Beerbaum på svenskfödda Fibonacci (läs allt inför klassen här). Så sent som i juni ramlade hon av och bröt nyckelbenet, strax därefter var hon dock på banan igen – tack vare en speciell väst.
  
Foto:
Tomas Holcbecher
  
Meredith är en av världens bästa ryttare och ingår i det tyska laget på EM i Aachen. Hon rider skimmeln Fibonacci (född 2005, e. For Feeling – Corland, uppfödd av Tina Petersson Lind), som ju tidigare ägdes av Lisen Bratt Fredricson under namnet Fendi.
– Jag hoppas kunna prestera både individuellt och med laget inför hemmapubliken, säger hon i ett pressmeddelande.
  
Tillbaka efter skadan
I juni ramlade Meredith av en häst och bröt nyckelbenet.
– Jag hade inte en aning om vad skadan skulle betyda för min ryttarkarriär, när jag skulle kunna leverera toppresultat igen. Men ganska snart blev det klart att allt var okej, mycket tack vare att jag kunde rida i en speciell väst. Jag trappade upp ridningen med en mindre tävling och nu känns allt normalt igen, säger hon.
  
Toppat hemmalag
Tyskland ställer upp med ett starkt lag i mästerskapet – med ryttargiganter som Ludger Beerbaum, Daniel Deusser och Christian Ahlmann.
– Jag kunde inte önska mig ett annat lag. Jag hoppas verkligen att vi ska kunna imponera på hemmapubliken. Men man får inte glömma att många andra länder också kommer med starka lag, jag tror inte minst att Frankrike blir dem man ska titta på, och så förstås Holland. Det är en press att rida mästerskap på hemmaplan, men vi ser så mycket fram emot det, att få uppleva atmosfären i Aachen.
  
Vad tror du om dina chanser individuellt?
– På en bra dag är allt möjligt. Jag har faktiskt alltid lyckats bra på tävling här i Aachen och Fibonacci är en topphäst.
  
Från 13.20: Se EM-hoppningen direkt i SVT


Läst 18435 ggr

Fler inlägg

JUL
16
2013

Bildspel: Höjdpunkter från hästfesten i Falsterbo


Klicka på en bild för att starta bildspelet.



I söndags avlutades Falsterbo Horse Show och med svenska ögon sett gjordes det på bästa möjliga sätt - Jens Fredricson vann Falsterbo Grand Prix. I vanlig ordning var så klart hela veckan full av höjdpunkter. Nu avslutar vi årets bevakning med att blicka tillbaka i ett blidspel.
 
Foto: Ida Röök 


Läst 119930 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
14
2013

Webb-tv: Intervju med groomen My Almqvist


Hippsons husbloggare My Almqvist är hästskötare hos Jens Fredricson och har arbetat i tre år med Lunatic. Här intervjuas hon av Falsterbo Horse Show efter dagens Grand Prix-vinst - och hon är så klart väldigt glad.
  
 


Läst 125275 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
14
2013

Webb-tv: Segerintervju med Jens Fredricson


Falsterbo Horse Show fångade dagens stora vinnare Jens Fredricson för en kort segerintervju. Det är en frispråkig Jens som bland annat säger att han hela dagen gått och tyckt att de andra ryttarna är ganska dåliga.
- Går man och tycker att Marcus Ehning är så jävla bra, då vinner man ju inte över honom. Fan, han börjar bli gammal tänkte jag, säger Jens.
  

 


Läst 29377 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från EM15

    Fler EM15-nyheter




    Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

    Kundtjänst: info@hippson.se

    Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

    Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.