FHS-Kollen - Tornesch har vilat sig i form

Falsterbo Horse Show 2015

Här samlar vi allt från årets hästfest på Falsterbonäset. Resultat, bakom kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
09
2015

Tornesch har vilat sig i form


Malin Baryard hoppas kunna kvala till GP-klassen.

I dag, torsdag, drar det internationella tävlandet igång i Falsterbo. Vi haffade de båda hoppryttare som inte var uttagna från början – utan som har kvalat in under den gångna helgen – för att höra mer om deras planer. Alltså Malin Baryard Johnsson och Emma Kåbring.

  
Text & foto: Anki Yngve
 
Malin Baryard Johnsson var för ovanlighetens skull inte uttagen till Falsterbo utan fick kvala, vilket hon och H&M Tornesch fixade galant.
– Man kan aldrig vara säker på hans form när han har haft ett sådant här uppehåll för avelsarbete. Tornesch har känts väldigt fin hemma, men det behöver inte betyda att det går lika bra på tävling. Sedan märkte jag redan under kvalet när han kom in på banan att han var taggad och hoppade super, berättar hon.
Malin var dessutom ganska säker på att om Tornesch hade visat sig vara i form, då hade hon fått rida i Falsterbo även om hon inte hade varit bland de två bästa i kvalet.
– Sylve Söderstrand hade nog tagit ut oss ändå. 
Under maj och juni har Tornesch varit i Frankrike och betäckt, han kom hem för ungefär två veckor sedan.
Har du med dig någon mer häst för de internationella klasserna?
– Ja, jag rider en nioåring också, H&M Cassius Clay. Planen är att han ska gå 1,45-klasserna och att jag ska satsa mot GP:n med Tornesch. Men skulle det visa sig att ”Tore” inte är stark nog efter uppehållet kanske jag växlar mellan dem i de större klasserna.
Har du inte med dig Crimson, som Amanda Ericsson vann SM med och som du sedan tog över?
– Han är såld! Jag hade honom hos mig för försäljning, så det var planen hela tiden, att jag skulle ta med honom ut på lite internationella tävlingar och visa upp honom. Men nu kommer han faktiskt att stanna i Sverige, det är Stella Röhlcke som har köpt honom (som vann junior-SM, reds anm). Det kommer att bli jättebra tror jag.
Har du några tankar på EM senare i sommar?
– Inga över huvud taget just nu. Mitt fokus är att få tillbaka Tornesch i bra tävlingsform, så får vi se vad som händer sedan.
  


Ödmjuk men taggad Emma
Emma Kåbring från Västerås kom in på reservplats till det femstjärniga kvalet i Falsterbo i helgen, men var bäst av alla där och knep en biljett till fortsatt internationellt tävlande under veckan.
– Det känns som en fantastisk möjlighet att få rida här, lite som en dröm. Jag känner mig väldigt ödmjuk i det här sällskapet, säger hon.
Emma menar att hon och hästen uppenbarligen har prickat formen perfekt hit till Falsterbo. Hennes High Felipe har dessutom varit inne och känt på gräsbanan redan, vilket kan vara en liten fördel.
Vad är det största du har gjort hittills, innan det här?
– Jag vann NM för U25-ryttare förra året, det var nog det största…
Och hur resonerar du inför dina Falsterbo-starter?
– Planen är att köra mitt eget race, man är ju alltid ensam inne på banan oavsett vilken tävling det är. Det gäller nog att inte bli för tagen av stunden, utan att försöka rida som vanligt.
  


Läst 11811 ggr

Fler inlägg

SEP
30
2010

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 36834 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28
2010

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 37179 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26
2010

Favourit i pressen!



Läst 38856 ggr Kommentarer Kommentera





Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.