Vinnande hoppning

Recensioner - Böcker

Publicerad: 2001-08-24

Vinnande hoppning

Recensent:  Emma Rost (Hippson.se)

Amerikanen George H Morris är en välkänd ryttarprofil som tagit silvermedalj i OS i hoppning och länge varit tränare för det amerikanska hopplandslaget. Han har skrivit ett antal instruktionsböcker och Hippson har recenserat den senaste, Vinnande hoppning.

Morris är pedagogisk i sitt sätt att förklara och är en man som är noggrann med detaljer, något som är viktigt för att lyckas i sadeln. Men ska man som läsare lära sig något så är det bra om förklaringarna förtydligas ytterligare med hjälp av bilder. Och antalet bilder är alldeles för få i den här boken. I stället för att med rena teckningar visa vad han anser är det perfekta skänkelläget måste läsaren själv skapa sig en bild av Morris instruktioner.

Förvisso finns det ett antal fotosidor insprängda med jämna mellanrum, men det räcker liksom inte.
Något som stör mig är också författarens vurm för att skriva upp den amerikanska nationen, vilket egentligen är en petitess i sammanhanget. Den amerikanska ridstilen känns lite omodern idag, men boken är trots det läsvärd. George H Morris har en väl genomarbetat filosofi när det kommer till arbetet med hästen och har också en god förmåga att se bra saker i andras ridning.

Titel: Vinnande hoppning
Författare: George H Morris
Förlag: ICA Bokförlaget

Recensentens betyg:  

Senaste numret



Läs mer om nummer 2 2024

– Tema: Hullbedömning
– Porträtt: Annelie Lundkvist 
– Den svåra skritten

– Konditionsträna i backe 
– Om hästens flyktbeteende
– Fixa tappskon
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.