Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Följ med till Årets ridskola på Varbergs ridklubb: "Det är världens bästa ridskola"

Varbergs ridklubb vann den fina utmärkelsen Årets ridskola och fick ta emot pris på Ryttargalan i Göteborg. Svenska Ridsportförbundet har besökt ridskolan och har pratat med elever i alla åldrar som hyllar sin klubb – dessutom får vi titta in i stallet. Läs motiveringen nedan.


Sett 2566 ggr
Kommentarer

Se Casall Asks avskedsrunda på svensk mark: ”Jag ville visa upp honom här i Sverige en sista gång”

Att Henrik von Eckermann, söndag eftermiddag, vann världscupens Europafinal har nog inte undgått någon. Här kan du se hans och Mary Lous fantastiska rundor.
  
I samma klass tog makalösa Casall Ask sina sista språng på svensk mark inför pensioneringen senare i vår, med Rolf-Göran Bengtsson i sadeln och med ryttarens mamma Elsa på läktaren. Tyvärr blev det en rivning, men jisses vad den 18-åriga hingsten hoppar.
  
Här ovan kan du återuppleva rundan, nedan visar vi den intervju SVT gjorde med RGB efteråt.


Sett 16173 ggr
Kommentarer

Se Henrik vinna Europafinalen – vilka rundor!

Vi kan inte låta bli att fortsätta gotta oss i Henrik von Eckermanns makalösa seger på söndagen, då han tog hem världscupens Europafinal i Scandinavium. Ovan visar SVT omhoppningen, nedan hittar du både grundomgången, prisutdelningen och intervjuer. Gåshud!


Sett 28773 ggr
Kommentarer

Se hyllningsfilmen till Casall Ask – och hela avtackningen

Vi avslutar kvällen med lördagens känslosamma avtackning i Scandinavium av Casall Ask. Se hela ceremonin ovan, missa inte heller hyllningsfilmen och intervjuerna här under. Tack Casall, för allt du betyder och har betytt för svensk ridsport!


Sett 41846 ggr
Kommentarer

Casalls hästskötare: "Har varit mitt livs äventyr"

Hästskötaren Celia Rijntjes har följt Casall Ask sedan han var ett litet föl. Här berättar hon om hans långa och framgångsrika karriär, hans egenheter och om hur det känns att han nu ska säga adjö till tävlingsbanorna. Här nedan berättar också Rolf-Göran Bengtsson om hur det har varit att ha Casall som tävlingskamrat i så många år.


Sett 21445 ggr
Kommentarer

Se Pontus Hugossons Fifty Shades-parodi i stallmiljö

Fälttävlansryttaren Pontus Hugosson är känd från dejtingsåpan Bonde söker fru. Men någon Mr Grey är han uppenbarligen inte, dessutom funkar inte taktiken på hästtjejer…


Sett 23608 ggr
Kommentarer

Sportkrönikören antog utmaningen: "Det går mycket fortare än det ser ut"

Svenska Ridsportförbundet erbjöd journalisterna på plats under Gothenburg Horse Show att testa på ridning. GT:s sportkrönikör Markus Wulcan antog utmaningen. 
– Jag behöver en stege, sade han innan han kom upp.
Och väl uppe konstaterade han:
– Det är väldigt högt, känns som tre meter.
Även farten är annorlunda när man sitter uppe på:
– Det går mycket fortare än det ser ut, sade han och valde att stanna vid trav – det gick fort nog.


Sett 24327 ggr
Kommentarer

Hästar i Kalifornien fast i översvämmat område

Under en storm i början på veckan översvämmades ett område i San Jose i Kalifornien, där ett trettiotal hästar nu är fast. Från början gick vattnet dem till magen (då klippet filmades i tisdags), men enligt uppgift har det nu sjunkit undan en hel del.
  
Vägen in till ranchen har varit oframkomlig, från och med onsdagen har dock kajaker kunnat ta sig fram till hästarna med vatten och hö. Under torsdagen kunde vissa boende börja återvända hem, vi håller tummarna för att hästarna snart får all den hjälp de behöver.
  
Läs mer hos
Eskilstuna-Kuriren och hos NBC Bay Area.


Sett 11420 ggr
Kommentarer

Ett brev till den älskade hästen

Noelle Floyd Magazine har skapat en stämningsfull video, där de försöker gestalta kärleken och bandet mellan en ryttare och hans eller hennes häst. Vad tycker ni – har de lyckats anamma den där magiska känslan? 


Sett 9323 ggr
Kommentarer

Anna har tröttnat på bilister som inte tar hänsyn: ”Verkar inte förstå hur rädda hästar kan bli”

Anna Svensson och hennes ridkompisar var med om två incidenter på en och samma tur – där hästarna blev rejält skrämda av bilar och det hade kunnat gå riktigt illa. Aftonbladet skrev om händelsen i helgen, vi på Hippson har fått lov att publicera Borås-ryttarnas hjälmkameraklipp ovan. I vår intervju berättar Anna mer.


Sett 100619 ggr
Kommentarer

Sida: 1 2 3 4 5 ... 191 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Amazing, del 5: Vi avslutar projektet med galopp

Kajsa Boström

Gothenburg Horse Show för vissa – traktormeck för andra

Avelsbloggen

Amandaträning

Saras vardag

Till Husbloggarna