VeterinarStudenterna - Full fart och ös i brasan!

Hippofaxen

Riddagbok VeterinarStudenterna

OKT
26

Inlägg -

Full fart och ös i brasan!

 

 

Karolina här. Två dagar fart och fläkt. Ja, det har hänt grejjer och jag har haft det lite splittrat i min skalle. En slank skallens tankar hit än slank skallens tankar dit.

 


Jag började med att i förrgår sitta och plugga med kära Bella till sent in på natten, sen kunde jag bara inte sova. Hur mycket jag än försökte få får att hoppa över staket, såg jag bara fina WC-hästar hoppa stora banor. Nördig som jag är, räknar jag galoppsprång och kollar distanser, linjer och möjligheter. Vaknade följdaktligen med huvudvärk morgonen efter, men WTF det var bara att sätta sig i bilen med sikte på studiebesök hos en av sveriges travtränare i Sala. En Häftig och relativt stor anläggning med hästar som går ute i hage med hus året runt och en 700 m lång rakbana under tak. Mkt intressant att få en inblick i "trav världen". Mycket är lika men ändå så annorlunda. Därifrån fick jag med mig många aha upplevelser.

 


I dag har jag haft grupp seminarium om Antibiotika-användning och resistensläge i Sverige, och nu ikväll har jag varit på Brandtshammars ridhus och kollat på hoppträning med mina vänner. Jag spande in en hästriktig snygg 5 åring efter Quite easy-Argentinus. Den hoppade med lätthet och superbra bakben. Riktigt kul att se!

 


Innan dess var jag ner på stan och fixade lite ärenden, försnillade trist nog min plånbok för några dagar sen, och vad tror ni hände idag? Jo jag får punktering på höger framdäck. Det var bara att ställa sig där och byta däck Tack JENNY för hjälpen! Hann inte tillbaka till en föreläsning som jag verkligen ville gå på: Dopning av häst. Skit! så jag drog till stallet istället.

 


Accordion gick på tömm idag och fick sig ett riktigt bra galopp-pass. Han har börjat se riktigt fin ut i formen och jag blir snabbare och snabbare själv. Nu är jag äntligen hemma. Lägenheten ser ut som ett bombnedslag och ja lyxar till med en variant av mac n cheese, något som jag levde på när jag bodde i Carlifornien och jobbade hos Mette Rosencrantz. Denna version vart däremot lite upppiffad då jag inte hade någon cheddarost hemma så jag slängde i lite parmesan och örter. Vad gör man inte som busy student. Nu skall jag sätta mig och räkna lite läkemedelsberäkning och öva på att skriva recept, ty tentan kommer allt närmare.Andas, njut, le. Om jag tänker efter är mantrat som just nu snurrar i min skalle siffor, volymer och spädningar, de är mina bästa vänner.

 


 

Ha det bäst och sov gott !!! /Karolina

 


En liten uppdatering från Izabella: Jag har också full fart just nu. Jag går upp 7och lägger mig va 01. I alla fall så har denna vecka varit så. Föreläsningar 8.10-12. Övningar 13-16 eller 17. Idag har vi dragit av skor och lärt oss skära rent hovar, verka upp hovbölder och lägga gips. Efter skolan var det stallet + tentaplugg. Idag kunde jag kombinera dessa eftersom jag och tre kursare tränade inför tentan på min häst i stallet. I 3 h fick stackaren stå på stallgången o få hela kroppen undersökt sisådär 20 ggr. Inte lätt o vara ägd av en veterinärstudent.

 


"Varför får inte jag stå i boxen som alla andra hästarna o lukta på halmen?" Nej, för att du har en nörd till ägare. Stackars häst:P


Frågor på tentan kan ex vara:

*Vart går karpalsenskidan och kotsenskidan?

*Vad heter alla ben i Karpus(framknä)/hasen och hur ligger de?

*Hur kommer man in i strålbensbursan och vilka strukturer fäster in till den? Var sätter du nålen? Hur kommer du in i kotled/has? Vilka muskler består akillessenan av? Peka ut och beskriv vart timglasbursan sitter.

 


MED MERA MED MERA. Vi ska helt enkelt kunna ALLA strukturer på hästens ben. Både ben, muskler, ligament, senor och leder. Och vart allt fäster in. Sen ska vi kunna klinisk undersökning och lyssna på hjärta, lungor osv. O verkligen veta vad vi lyssnar på. Detta kan lärarna kontrollera genom ett dubbelstetoskop med två extra öron så att vi inte hittar på att vi hör ett visst ljud. Jag trodde på allvar inte att det fanns så mycket saker innanför huden på benen puh..

 


Sen vill man ofta kunna saker lite extra bra när det är muntlig tentamen eftersom man lätt blir stressad och nervös av det (iaf jag). Då är det bra om allt sitter som rinnande vatten så man inte säger fel för att man är nervös. Nu ska jag ta en dusch sen är det bara påt igen i morgon. På kvällen ska jag träna för Magdalena Skatt, ska bli kul! Innan jag somnar ska jag sy några stygn och repetera suturmaterial. Se träningsatrappen nedan som vi fått låna från skolan:
Ps. Ska försöka skriva Africa part 2 i helgen för er som är sugna på lite galna lejonhistorier (ordagrant).Ds. /Izabella


Sov gott från Studenterna!

Postat 2011-10-26 23:10, läst 36549 ggr. Kommentarer (0)


comments powered by Disqus


Filtrera inlägg

Period:

Häst:

VeterinarStudenterna

Län:
Klubb:
Jag är mest intresserad av:

OBS! Hippofaxen stängs 15/9.
Min sida HästdagbokPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Dubbelträning

Saras vardag

Det rullar på!

Therese

Hög på träningsendorfiner!

Stalldrömmar

Till Husbloggarna