16 februari 2012, 19:46

Karins scones

Man tager vad man haver, eller? Fick den brillianta idén i morse att jag skulle göra scones till frukost. Tog fram alla ingredienser (trodde jag) men sedan insåg jag att vi knappt hade något smör... Därför löste jag det på mitt egna sätt. För jag hade redan ändrat om hela receptet... Åt dem med marmelad och ost till!

Nu är jag ingen sconesexpert (tyvärr, vill åka till England och dricka afternoon tea och äta scones). Men jag tycker faktiskt att dessa blev goda. Så jag tänkte bjuda på receptet, vi kan kalla dem Karins scones!

Ugn 250grader 10-13 minuter

2,5dl vetemjöl

1dl grahamsmjöl

1dl havregryn

1 tsk salt

2tsk bakpulver

---

40g smör

2msk kesella/kvarg

2dl mjölk

Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör sedan ner smöret och kesellan. När det har blandat sig häller du i mjölken. Arbeta ihop degen med hjälp av lite vetemjöl på bordet/bänken. Grädda i mitten av ugnen 10-13 minuter.

Servera med marmelad och ost.

ANNONS: