11 mars 2013, 15:50
Vinst i GP küren också
Igår vann vi GP-küren, helt fantastiskt, jag och Liza fick stå längst fram och få nationalsången spelad för oss. Det är verkligen något alldeles speciellt! Igår kändes küren ännu mer samspelt än förra gången. Passagen, slutorna och trav- och galopplängningar kändes jättefina. Piaffen har känts mycket bättre den här veckan och i går fick vi 7:or av alla domare utom en. Redan i förrgår kände jag att piaffen verkligen fungerade på banan, de första två gick mycket framåt men den sista på medellinjen var verkligen bra, där kändes det som att jag skulle ha kunnat stanna kvar så länge jag ville, ibland blir det Liza som bestämmer hur länge vi ska stanna i piafferna. Trots att de är bättre så ska vi ändå hem och träna mer på piafferna. Bytesserierna är bättre, men de kan bli ännu bättre, ännu rakare och mer avslappnade. Piruetterna blir ibland bra och ibland mindre bra, där måste jag bygga upp mer styrka och säkerhet.
Liza är verkligen en fantastisk häst, hon ställer upp och ger allt hon har in i det sista! Mads och Weine blev 2:a och det kändes som att de spelade nationelsången för oss båda. Tidigare på dagen spelade de den för Mads och Jimmi Choo som vann Intermediaire I-küren.
Efter några timmars vila sprang hästarna upp i lastbilen som med Mads bakom ratten bär oss hem mot Sverige. Efter några timmars kvälls- och nattkörning var vi framme i Nancy där vi har övernattat på en galoppbana.
Jeanna’s krog har öppnat bak i lastbilen, den har bara öppet vissa tider, i mån av behov. Oftast finns det bara en rätt på menyn men man kan få vissa valmöjligheter. Igår serverades till exempel Jeanna’s specialhamburgare, fransk hamburgare (förhoppningsvis inte hästkött) med svenskt hambugebröd, bacon, dijoncreme fraiche, fransk sellerisallad, lök och sallad. Sedan kunde man välja mellan tre olika dressingar, Bearnaise, mexicana eller hamburgsås. En härlig kombination av franskt och svenskt med americansk touch.
I morse dukades det upp en läcker frukostbuffé, också i en kombination av franskt och svenskt.
Fika serveras ofta på Jeanna’s krog. Igår erbjöds även chokladprovning. Vit choklad med cocos, mörk choklad med mintfyllning, pistagechoklad och 70% mörk choklad. Den mörka chokladen var gammal som ett litet prov på chokladsmarkarkompetens.
Lunchmenyn håller på att planeras, eventuellt blir det en tvårätters med tomatsoppa och bruchetta till förrätt och carbonara till huvudrätt.
ANNONS:
ANNONS: