Hoppning
Publicerad: 2017-05-12
Arkivfoto: Tomas Holcbecher
Superrevansch för Sverige i Nations Cup
Fredag eftermiddag var det dags för den andra deltävlingen i FEI Nations Cup. Hippson liverapporterade från klassen i La Baule, Frankrike, som var spännande in i det sista. Länge såg det ut som att Sverige skulle ta hem segern, sedan vann Frankrike på hemmaplan. Läs rapporten nedan.
Uppdatering, 16.57
Frankrike snuvade Sverige på segern. Kevin Staut på Reveur de Hurtebise var först ut i omhoppningen, vilket de klarade snabbt och felfritt på tiden 35,74 sekunder. Peder Fredricson och H&M Christian K representerade det svenska laget. De satte ett bra tempo i början men rev tyvärr två hinder. Det blev med andra ord en andraplats för det svenska laget, som gjorde en stark insats och fick sin revansch efter premiäromgången då de slutade som nummer sju.
Uppdatering, 16.44
Neeeeeeej. Tyvärr blev det nio fel för Henrik von Eckermann och Copperphild, som fick två bommar med sig och ett tidsfel. Det innebär att Sverige har åtta fel totalt, precis som Frankrike. Spännande in i det sista med andra ord. Nu väntar omhoppning.
Uppdatering, 16.26
Trekombinationen ställde till det lite för Angelie von Essen och Newton Abbot som fick en bom med sig efter andra hindret. Fyra fel. Nu håller vi tummarna för Henrik som är sist ut i andra omgången.
Uppdatering, 16.10
Fyra fel för Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa. Rider Angelie och Henrik felfritt kan det ändå bli en nolla som slutresultat. Bommarna har fortsatt att trilla för de andra länderna, Sverige är i topp.
Uppdatering, 15.51
Andra omgången har startat och felfritt är svenskarnas melodi. Peder Fredricson och H&M Christian K gör det igen. Ingen tvekan, snabbt och lätt. Nu är en riktigt bra placering nära.
Uppdatering, 15.20
Första omgången är slut och Sverige leder! Belgien är på andra plats med två fel och på tredje plats är Frankrike med fyra fel.
Resultat
Uppdatering, 15.05
Felfritt igen! Henrik von Eckermann och Copperphild gör en alldeles strålande insats. Detta innebär att Sverige slutar på noll fel i första omgången. Vilken revansch för det svenska laget!
Strax före Henriks ritt drog publiken efter andan när Roger Yves Bost och Sangria du Coty fick problem i trekombinationen. Hästen hoppade av alldeles för tidigt inför det andra hindret. Stoet gick ner på bakbenen i landningen vilket slutade med att Roger trillade av inför hemmapubliken. Snopet, men både han och Sangria var snabbt på benen igen.
Uppdatering, 14.47
Det blev fem fel för Angelie von Essen och Newton Abbot, som fick med sig en bom över en oxer. Maxtiden ställde också till det för ekipaget, vilket de inte är ensamma om. Det ser ändå riktigt bra ut för Sverige. Nu håller vi tummarna för Henrik von Eckermann.
Uppdatering, 14.27
Yes! Det blev ännu en felfri runda för det svenska laget! Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa tog sig lekande lätt runt banan.
Uppdatering, 14.10
Peder Fredricson och H&M Christian K är först ut att representera de blågula färgerna. Och de inleder starkt med en felfri runda!
FÖRHANDSINFORMATION
På fredagen värmde svenskarna upp med en 1,45-klass. Seger blev det för Henrik von Eckermann och Chacanno som var felfria och snabbast runt banan. Jonna Ekberg på Tenor Du Gue kom på plats elva och Peder Fredricson med H&M All In på plats tolv. Det bådar gott inför eftermiddagen!
Andra omgången av FEI Nations Cup
I nationshoppningen startar Sverige som nummer tre av åtta nationer. Klassen rids över två rundor. Henrik Ankarcrona har tagit ut följande ekipage i nämnd startordning:
Peder Fredricson – H&M Christian K
Malin Baryard Johnsson – H&M Cue Channa
Angelie von Essen – Newton Abbot
Henrik von Eckermann – Copperphild
Reserv: Jonna Ekberg – Cassini Bay
Den första omgången av FEI Nations Cup reds i Lummen och då kom svenskarna på en sjundeplats.
– Det är skönt att ha gjort första omgången och ha kommit i gång. Alla är om möjligt ännu mer taggade efter helgen. Vi har haft ett möte med ryttarna som åker (till La Baule) och känslan är väldigt bra, sa förbundskapten Henrik Ankarcrona till SvRF efter första omgången i Lummen.
Final i Barcelona i höst
Nya regler för i år är att lagen rider om poäng på sex av de åtta deltävlingarna. De fyra bästa poängen räknas sedan till slutställningen. Finalen rids i Barcelona den 28 september till 1 oktober.
Sverige samlar poäng på följande deltävlingar:
Lummen, Belgien 26–30 april
La Baule, Frankrike 11–14 maj
Rom, Italien 24–28 maj
St Gallen, Schweiz 1–4 juni
Rotterdam, Nederländerna 22–25 juni
Falsterbo, Sverige 13–16 juli
FEI TV sänder live från nationshoppningen (betalkanal)
Till start- och resultatlistor
Arrangörens hemsida
Arkiv: Mjukstart för laget i La Baule
taggar
Liknande webbartiklar
- Sverige femma i Nations Cup – Douglas dubbelnollade
- Sverige vinner Nations Cup i Aachen – en historisk bragd
- Svenska laget redo för Nations Cup-premiär: "En viktig tävling för oss inför EM"
- Henrik Ankarcrona om Nations Cup-finalen: ”Laget kämpade jättebra”
- Nederländerna tar hem segern i Nations Cup
- Hopplandslaget för 2016 uttaget
- De rider Nations Cup i Falsterbo
- Hopplandslagets A-trupp växer
- Uppsluppen stämning när laget mötte pressen
- St Gallen: Sverige femma i Nations Cup

"Jag kände att Cosmo hade tävlat mycket"
Efter vinterträningen är Jens Fredricson redo för 2023. Här berättar han om målen för året med "Cosmo" och de andra hästarna.

Klåda och utslag – inte bara sommarplåga
Sophie Fredrikssons häst plågas av eksem året om. Han har konstaterad allergi men trots foderbyte så fortsätter eksemen att komma.

"Viktigt med realistiska förväntningar"
Enar Tollig är veterinär för det svenska fälttävlanslandslaget. Här ger han sin syn på rehabilitering och vikten av ett bra teamwork.
– Samarbete över yrkesgränsen ger hållbara och friska hästar

Miljöträna din häst till avspändhet
Nervvrak som skenar på prisutdelningen eller som far omkring på besiktningar. Föreställningen om rädda dressyrhästar är utbredd, men måste det vara så?
»Hästens instinkt är att fly, det jag gör är att lära in nytt beteende.«

Valde bort besiktning – hästen hade artros
Säljaren intygade att hästen var utan skadehistorik men efter köpet visade den sig ha atros. Köparen kan ändå ha rätt att få pengar tillbaka.
Advokat Eva Johansson: En uppförsbacke i rätten men du kan få rätt

Ingen hästfest utan en stor mässa
Inget Gothenburg Horse Show utan mässan Eurohorse. Efter två års pandeminuppehåll är såväl tävlingar som mässa och publik tillbaka.

I huvudet på en lektionshäst
Stenungsunds RK firar 50 år och det firades med Ryttargala. Ett populärt inslag var US film med lektionshästarna ute i hagen.

Lagar täcke med Gorilla lagningstejp
Hippsons Cajsa Ekström Arman tröttnade på att sy ihop små hål i hästens täcke och testade att laga med en vanlig lagningstejp.
Blev förvånad över resultatet! Missa inte filmen på hur hon gjorde
Bloggar på Hippson Se alla bloggar

Björn Svensson: ”Var brutalt ärlig”
Björn Svensson är en av Sveriges främsta unghästutbildare. Här bjuder han på sina bästa tips för dig som letar efter ny häst samt hur de själva arbetar.
Allt du upplever med hästen vid provridning ska du kunna leva med

Inomhusfälttävlan + hoppning = Bordeaux
Tävlingarna i franska Bordeaux bjuder på hoppning av flera slag. För många av hoppryttarna är jakten på världscuppoäng inne i ett intensivt skede.

Ny karens- och förbudslista 1 mars
Det blir en del förändringar i karens- och förbudslistan för tävling den 1 mars. SvRF förtydligar de viktigaste ändringarna och länkar till hela listan.

Samanthas sanndröm om Australien
Samantha Harudd vill se världen och hålla på med hästar. Det kan hon med jobbet som kombinerar hästar, Australien och turism.

Kolik hos häst – det du behöver veta
Kolik kan drabba alla hästar året om, men man ser en viss ökning under hösten när man stallar in hästarna mer och det ibland blir täta foderbyten.

Har du en häst utan idealisk exteriör?
Tränaren och domaren Jan-Ove Olsson ger råd om hur du kan hantera träning och ridning på en häst med en exteriör som kan ge problem i ridning och träning.

Boxlek, stretching eller vadå?
Har du någon gång haft en häst som inte följer givna mönster? Som roar sig själv eller har speciella vanor?

Teknik som förenklar hästägandet
AI-teknikens intåg i våra stall gör att hästägare kan larmas under dygnets alla timmar och snart lanseras även ett koliklarm. Emelie Lindell förklarar.

Nytt år med väldigt många möjligheter
Avelsbloggen med Maria Oscarius är tillbaka och hon ser framemot många spännande händelser i uppfödarlivet under året.
Uppfödning på väg till Daniel Bachmann-Andersen med Lina Dolk

Varför kraschar hästar i hinder?
Forskare från Storbritannien har en teori om hur traditionell träning av hästar ibland leder till fel beslut när ett hinder ska tas.

Kung Henrik etta på rankingen
Han har gjort det igen Henrik von Eckermann – etta på FEI:s rankningslista efter januari och världsmästaren är fortfarande på topp.

Carl Hester tillbaka i tävling
Carl Hester startade i Hartpury och vann i Grand Prix-klassen med valacken Fame, som var svenskägd fram till 2019.
Hitta snabbt
Aktuella samarbeten
Senaste expertsvaren



Fråga experterna
Mest läst
Håll dig uppdaterad
Senaste numret
– TEMA: Framtidens Ridskola
– Porträtt: Emma Emanuelsson
– Tömkör för framåtbjudning
– Pararyttarens favoritövning
– Kolikens ABC
– Lär hästen lasta sig själv
...och mycket, mycket mer!