Sport
Publicerad: 2020-10-01
Arkivfoto: Tomas Holcbecher
Förbundskaptenerna fortsätter sina uppdrag: "Spännande år som väntar"
Ledarna för ridsportens olympiska och paralympiska grenar sitter kvar över OS och Paralympics i Paris 2024. Henrik Ankarcrona, Bo Jenå, Fredrik Bergendorff och Agneta Aronsson fortsätter sina uppdrag för Svenska ridsportförbundet.
– De här fyra står för ett modernt ledarskap och det är väldigt roligt att kunna fortsätta jobba långsiktigt tillsammans i de olympiska grenarna. Det känns otroligt skönt med den stabilitet vi har inom svensk ridsport, säger Andrea Barth, sportchef för Svenska ridsportförbundet, i ett pressmeddelande.
"Positiv framåtanda"
Henrik Ankarcrona blev förbundskapten för hoppning efter OS i Rio 2016. Sedan dess har det blivit dubbla EM-medaljer i Göteborg, VM-medalj och framgångar både inom världscupen och vid nationshoppningar.
– Det har varit en otrolig resa och jag ser verkligen fram emot att jobba vidare med hela teamet. Det finns en så positiv framåtanda och vi har ryttare och hästar i världsklass. Vi vill givetvis rida vidare på den här framgångsvågen, men samtidigt bygga för framtida segrar. Jag är säker på att det är väldigt spännande år som väntar, inte minst med två OS.
"Väldigt bra system"
Bo Jenå har lett det svenska dressyrlandslaget i tolv år. Det inkluderar två OS, tre VM och sex EM. På VM i Tryon var det nära en medalj, det har blivit flera EM-brons och dessutom totalseger i FEI Nations Cup tre år i rad.
– Det bästa med det här jobbet är den fantastiska kontakt man får skapa med både tränare och ryttare, inte bara i Sverige utan i hela världen. De senaste åren har vi byggt upp ett väldigt bra system i Sverige som jag gärna vill fortsätta att vara en del av och följa framåt. Det har varit ett speciellt år i år, men vi är väldigt taggade på Tokyo och på att få visa vad vi går för. Nu har vi gått lite på sparlåga, men jag ser verkligen fram emot att växla upp när det närmar sig, säger Jenå.
Vill fortsätta utvecklingen
Fredrik Bergendorff har lett det svenska fälttävlanslandslaget till medalj vid de två senaste Europamästerskapen och liksom dressyren stått som totalsegrare i FEI Nations Cup.
– Det är ett superteam att jobba med, inte bara ryttarna själva utan även de andra kaptenerna och förbundet själv. För mig var det självklart att fortsätta. Om man ska kunna göra något avtryck eller bevisa vad man går för så är fyra år för kort tid. Jag vill ta den här utvecklingen ett steg till och tycker att vi har en jättechans att bli riktigt bra. Ryttarna är otroligt duktiga och arbetar med mer struktur och tydliga upplägg. Det har varit ett konstigt år så klart, men å andra sidan är fälttävlansryttare vana vid off season, säger Fredrik.
Med sedan start
Agneta Aronsson har lett svensk paradressyr sedan nuvarande Svenska ridsportförbundet bildades 1993. Sex Paralympics och otaliga internationella medaljer senare, inklusive dubbla guld på Paralympics i Aten 2004, tycker hon fortfarande att det är roligt att gå till jobbet.
– Vi har flera nya ryttare på gång som blir spännande att följa framöver. Konkurrensen blir tuffare och tuffare internationellt, men vi har väldigt duktiga ryttare. Den största utmaningen är att hitta tillräckligt bra hästmaterial, men det finns några nya spännande hästar i landslaget som jag tror kan bli riktigt bra, säger hon.
Hitta din nästa hopphäst på Hippson Market!
Ovan visas de sex senaste annonserna inom kategorin:
"Hoppning | Alla".
Det jätteenkelt att lägga upp annonser på Hippson Market, oavsett om du säljer som privatperson eller som företag. Som säljare bestämmer du själv när du vill lämna ut dina kontaktuppgifter och många av användarna är verifierade med BankID, vilket ger en extra trygghet.
Publicerar du en annons under kategorin "Hopphästar" visas den just nu även på Hippson.se. Vill du ha hjälp kan du kontakta: info@hippsonmarket.se
Liknande webbartiklar
- Efter framgångarna kom beslutet: Kaptenerna stannar kvar till 2020
- Svenska ridsportförbundet har rekat i Tryon
- Angenäma problem för förbundskaptenerna: ”Svåraste året att plocka ut ett lag”
- Se ridsportens förbundskaptener trimmas på Bosön
- Laddade kaptener vill stötta varandra: "Vi jobbar mot samma mål"
- Hopplandslagets A-trupp växer
- Ankarcrona och kända ryttare inspirerar i livesändningar
- SvRF gör en breddsatsning på ungdomarna
- Person som stal pengar från Tävlingsdatabasen åtalas
- Medlemsombudsmannen ska skapa trygghet

Njut av maten och tvätta dig sen
När maten är god gör det ju inget om man kladdar lite. Men när hela ansiktet är täckt av rester kan det vara en idé att tvätta sig – och matte!

Irma Karlsson Grand Prix-vinnare i Tyskland
Det pågår fyrstjärniga hopptävlingar i Gross Viegeln, Tyskland, den här helgen. Irma Karlsson och Chacconu vann söndagens stora Grand Prix.

Säkerheten i stallet är A och O
På en hästgård är det viktigt att känna sig trygg med säkerheten på gården och i stallet. Om olyckan skulle vara framme är det lätt att vara efterklok.

Sverige vinnare i Nations Cup
De svenska framgångarna fortsätter när Patrik Kittel, Antonia Ramel och Juliette Ramel vinner Nations Cup i Frankrike.

Hästarnas päls blir bädd i fågelbo
Det lossnar en hel del päls när hästarna fäller såhär års. Men var ska man göra av allt hår? Britt-Marie Berg använder det till att bädda fågelholkar.

"Viktigt att hålla föl i en grupp"
Sommar betyder föltider. Kanske är du själv uppfödare eller planerar att köpa ett föl? Antoon Dekkers har mångårig erfarenhet.
Horse Auctions Europe har ställt frågor om föl- och unghästars uppväxt

Systrarna ska på ny långritt i Tiveden
Förra året tog Madeleine och Elin Silverbratt med sig sina hästar till Tiveden för en tre dagars långritt i naturen. I år blir det en favorit i repris.

Mental träning för ponnyföräldrar
Att ryttare tjänar på att träna mentalt är knappast någon nyhet. Men även föräldrar som agerar medhjälpare på tävling kan ha behov av detsamma.
Nina Fox Stark: "På tävlingsplatsen är det en positiv attityd som gäller"
Bloggar på Hippson Se alla bloggar

Många fördelar med enhästarstransport
Ska man transportera sitt sto med föl är en enhästarstransport att föredra. Den ger hästarna bra med utrymme samt en säker åktur till betet.

Se supersnabba Indiana i omhoppningen
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana var ostoppbara i St Tropez och vann den stora Global Champions Tour Grand Prix.

Malin och Indiana oslagbara – vinner GCT GP
Ingen är snabbare än Malin Baryard Johnsson och Indiana, som har hoppat felfritt hela helgen. De vann Global Champions Tour Grand Prix.

Sverige i ledning i Nations Cup
När säsongspremiären av Nations Cup drog igång i franska Compiégne var det de svenska ekipagen som inledde starkast.

Malin och Peders lag tvåa i GCL
Det blev en pallplats för Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson i Global Champions League efter en spännande tidshoppning.

Fjordingarna spred glädje på äldreboendet
Fjordhästarna Diwa och Indira besöker äldreboendet i Mjölby varje år. De uppskattade besöken är ett populärt inslag i vardagen för de boende.
Klappade hästar och fikade på hästsko-kakor: "Väcker många minnen"

Kom tillbaka från skadan mot alla odds
Veterinärerna trodde aldrig att Absolute Love skulle återställa sig efter sin skadehistorik. Lång vila och genomtänkt träning gjorde dock susen.
Tillbaka på terrängbanan som 17-åring: "Vi tar allt dag för dag"

Video: Gör hästen klar för tävling
Se hur hästskötaren till Grand Prix-ryttaren Martin Ågevall gör iordning hästarna inför tävling. De tipsar också om sina absoluta favoritprodukter.

Pallplats för Peder och All In i St Tropez
Peder Fredricson och All In visade på fin form när de kammade hem bronsplatsen i fredagens 1,50-hoppning i franska St Tropez.

Få resultat utan att stressa
Hitta takten i sadeln och få ut maximalt av träningen, utan att sätta onödig press. Så lyder Roberto Cristofolettis råd – missa inte hans tekniska hoppövning.

Indiana kallar på uppmärksamhet
H&M Indiana verkar tycka att förberedelserna inför tvätten i St Tropez tar alldeles för lång tid. Hon gör helt enkelt allt för att få blicken tills sig.
Se klippet på topphästen och hennes hästskötare Lina Andersson

Skapar unika minneshästar med tagel
Ida Käck har under många år haft sparat tagel från hästar som betytt mycket. En idé väcktes och i hennes produkt produkt får taglet glänsa.
Att gå från idé till en färdig grej är en väldigt spännande process"
Hitta snabbt
Aktuella samarbeten
Senaste expertsvaren



Fråga experterna
Mest läst
Håll dig uppdaterad
Senaste numret
– TEMA: Från idé till drömstall
– Porträtt: Lina Dolk
– Hitta dragspelskänslan
– Nå målet med vinnande vanor
– Muskelsjukdomar hos häst
– Konditionsträna i naturen
...och mycket, mycket mer!