20 november 2013, 18:20

Canvas vårdas på Helsingborgs Djursjukhus

Canvas igen...


Samma startbild som sist. Fast denna gång en tråkig känsla, för det blev ingen bra start på den här veckan alls! På måndagsmorgonen tog vi Canvas Plus till provtagning inför att vi skulle tappa honom nästa vecka och frysa sperma. Direkt efter provtagningen blev han dålig och hade koliksymptom, Anna fick köra honom till Helsingborgs Djursjukhus där han akutopererades för pungbråck.
  
De behövde inte ta något av tarmen, man hoppas den är okej. Operationen och uppvaket gick bra och nu väntar några väldigt kritiska dygn. Känns bra att de har koll på honom, och ringer och rapporterar hur han mår och vad de gör. Nr 1 är att han blir frisk!!
 Jag har fått frågor om han kan avla med en testikel och ja det kan han. Oldenburgförbundet har inga restriktioner för detta. Men som sagt, nr 1 är att han blir bra igen! Nu är det för tidigt för att säga. Håll alla tummar!
 
 


Själv var jag på Strömsholm och lyssnade på hoppsport-genomgången när jag fick detta jobbiga besked... Jag är med i ett sportråd i hoppningens organisation.
 


Sen, på eftermiddagen, hade tränarna tre olika stationer att gå emellan. Station 1 handlade om grunderna, det var Elisabet Lundholm som höll i den. Det handlade just om grunden, sitsen och kroppskontrollen. Slutsatsen blev "är man bäst på grunderna så kan man bli bäst i världen".
 Station nr 2 var hos den ungerske dressyrgubben Barnabas. Hans markarbete är också väldigt basic och enkelt. Det handlar mycket om avspändhet, kroppskontroll, noggrannhet och tid. Ge sig tid att tex jobba i skritt. Öppna, sluta, skritt, volt, trav , öppna osv.

Mycket upprepningar som leder till avspända hästar och ryttaren blir noggrann, får bra kroppskontroll och blir lyhörd på sin häst. Många tycker att det är för enkelt men jag tror det är en bra grund att jobba ifrån. SEN kan man utveckla, samla mer osv, men som grund känns det rätt.
 Station 3 var hos Henk Nooren, Henk fortsätter i Barnabas anda med noggrannhet, avspändhet och timing.
 Jag tänker att ridningen verkligen är en konstform som kräver finess. Elisabet pratade om att odla ridningen, det gillade jag. Man behöver inte nå målet varje gång man tränar så länge man känner att man närmar sig målet. Här är konsten att inte ha för bråttom, men heller inte bli för passiv.
 
 


Välkommen Charlotte Haid Bondegaard till LITOVET-teamet. Charlotte har använt Litovet länge och har sett så bra resultat på sina hästar, så det är jättekul att även hennes stall blir ett profilstall för Litovet.
 
 Det var lite om detta, nu vill jag bara att Canvas blir OK. Det är påfrestande att gå runt och oroa sig..
 Go kväll.
 
  BlogPress from my iPhone

ANNONS: