1 december 2011, 13:37

Fiskgratäng

Slängde ihop en god fiskgratäng i början av veckan. Improviserade ihop de råvaror vi hade hemma och resultatet blev över förväntan!

4 portioner, Ugn 225 grader

4 st. torskfiléer (använder själv frysta som jag låter ligga framme under dagen och tina)

2 morötter

En bit purjolök

Valfri mängd champinjoner

Valfri mängd ärtor

---

2 dl grädde

2 dl mellanmjölk

En röd chili

2 msk hummerfond

---

1 dl riven västerbottenost

gräslök (valfritt)

---

Vitpeppar & salt

Smör

Jag började med att skiva champinjonerna fint för att sedan steka dem smör på låg värme. Kryddade lätt med salt och vitpeppar. Under tiden det stektes fick även torsken lite vitpeppar och salt över sig för att sedan läggas ner i en ungssäker form.

Skalade morötterna och skivade tunna skivor innan de fick åka ner i samma form som torsken. Sköljde purjolöken, skivade den fint och hällde över torsken och morötterna. På med champinjonerna och ärtor.

Kokade upp grädde, mjölk och hummerfond. Rensade chilifrukten på kärnor och sedan strimlade jag den fint och la i gräddblandningen. Det fick stå och puttra ihop några minuter innan jag hällde det över fisken och grönsakerna. Toppade med riven västerbottenost och gräslök.

Lät det stå inne i ugnen i cirka 35 minuter.

ANNONS: