11 juli 2014, 14:56

Gott, nyttigt, naturligt. Tror jag i alla fall.


Solvarma jordgubbar, smultron, hallon och vinbär direkt från trädgården - mums! Inte bara goda utan också proppfulla av vitaminer, fibrer och antioxidanter. Och socker, jaa bär innehåller sitt egna fruktsocker. En stor del i hälsosamma livsstilar går idag ut på att jaga socker och förbjuda det som om det vore... jag vet inte vad. Jag tänkte skriva knark, jag tänkte skriva gift... men så kom jag på att det är precis det socker brukar kallas idag.

Jag tycker att det är skillnad på att prata om tillsatt raffinerat socker i livsmedel som inte innehåller några vitaminer eller mineraler, ta sura nappar som exempel, och på att prata om socker (kolhydrater) som naturlig energi i frukt, bär, grönsaker och väldigt många fler livsmedel som innehåller en mängd nyttig näring. Medan många andra inte tycker att det är någon skillnad alls och hellre tar en vitamintablett än utsätter sig för fruktsockret i en jordgubbe. Det är helt okej, vi tycker alla olika som jag får skriva varje gång jag skriver om kost.

Kost har blivit så känsligt, jag tycker att man får tassa mycket mer på tå kring alla kosthållningar nu än när jag bestämde mig för att utbilda mig inom kost och hälsa men det kanske är för att jag inte kan låta bli att snappa upp mycket av det som skrivs och sägs. Jag har absolut inget emot att det kommer ny vetenskap och fler kosthållningar så att fler människor kan hitta en variant som de trivs med, men jag gillar inte att det blir olika "läger" som attackerar varandra inte bara i diskussioner om det utan ibland även i lunchrummet, haha. Att skriva åsikter om kost är nästan i klass med skriva åsikter om gramantyglar.

Nåväl. Nu ska jag faktiskt lägga mig i gräset och mumsa vidare på mina jordgubbar. Känna mig nyttig eller onyttig, oavsett ska jag ska må riktigt bra.

ANNONS: