19 september 2011, 23:51
Hej och hå
Ja det var allt lite motigt att rida idag också. Luftvägarna är inte riktigt vad dom har varit, hjärnan säger en sak men kroppen hänger inte riktigt med i svängarna... Med lite skrittpauser så gick det an ändå, envis som man är.
Tjuvkikade när andra gruppen red, temat för dagen var halvhalt - en kortvarig samling under rörelseframåt där steget förkortas utan att energin går förlorad.
Sofhie och Akatzie fastnade på bild igen :)
Tänkte att jag skulle ta svar på frågorna, fast denna gången var det väl ingen direkt anstormning :)
Hur mycket teoretisk kunskap tycker du att man ska ha innan man söker utbildningen och vilken nivå på ridningen?
Erfarenhet är aldrig fel, men de teoretiska kurserna reder verkligen ut allt grundligt och går samtidigt in på djupet. MYCKET av det vi lärde oss under första året gick helt emot vad man lärt sig tidigare, så att gå in med ett öppet sinne är nog det viktigaste oavsett vilka förkunskaper man har.
Däremot är det bra om man har koll på biologi, kemi och en del fysik, det behövs för att förstå hästens biologi och fysiologi. Även mattekunskaper behövs för statistiken, med ekvationslösning, diagram, mm. Och framförallt - engelskan måste sitta! Det blir många vetenskapliga artiklar och böcker som ska gås igenom. Ni som går i gymnasiet och har planer på att söka programmet i framtiden - läs engelska C...! Har man bara koll på de här ämnena har man i alla fall grunderna som behövs för att klara de teoretiska kurserna.
Ridningen är svår att säga egentligen, men åtminstone LB-LA i dressyren och i alla fall 100-hoppning. Det är en klar fördel att ha en bredd i sin ridning, så att man känner sig hemma i både hoppningen och dressyren. Unghästridning ingår ju också, så det gäller att man känner sig trygg och säker i sadeln. Finns bara viljan där så är förutsättningarna för utveckling idealiska, med både välutbildade hästar och bra tränare.
Hej! Kan inte du skriva om dagen då du var nere på Flyinge och gjorde ridprov från antagning? Typ hur hela dagen såg ut från morgon till kväll, och hur du hade förberett dig. Eller om du redan har skrivit om detta lägga ut en länk :)
Hejsan! Antagningsprov har dykt ett par gånger på bloggen, hippologenheten har gjort en film om provet som säkerligen ger svar på alla dina frågor, du hittar inlägget här. Bilder från mitt antagningsprov hittar du här.
Jag förberedde mig inte på något speciellt sätt inför ridningen, tävlade helgen innan och var i farten med båda grenarna så ridningen var jag inte speciellt orolig för. Eftersom jag analyserar allt mest hela tiden så var jag inte så orolig för den biten av ridprovet heller :) Jag borde kanske ha tränat häst vid hand med någon som verkligen kan det, men jag kände ingen så jag läste hur man skulle göra och körde... Det fungerade ju det med :)
Hur är det med pållen?
Åh, lilla Mistral, ja han är helt klart bättre, men inte bra. Det är ena bakknät som inte ger med sig. Troligtvis åker vi, eller typ går, till kliniken och kollar upp det ordentligt igen, och behandlar utifrån vad de kommer fram till. Det verkar behövas lite hjälp på traven för att bli helt bra.
Han går i hagen med kompisarna och tycker nog livet är rätt schysst ändå, men matte saknar allt att rida på sin häst...
ANNONS:
ANNONS: