22 oktober 2011, 17:13
Nästan som glass
Jamie Oliver är en av mina absoluta förebilder när det gäller matlagning och hans arbete med att förbättra skolmaten är helt fantastiskt! Självklart sitter jag bänkad framför tv:n när hans matprogram sänds och i somras gjorde han en läckerhet jag själv testade på dagen efter och resultatet blev enastående!
Jag kallar det för glass. Dock är nog snäppet godare och desto nyttigare. Har även testat att göra med andra frysta bär som blåbär, hallon etc. Det blev också väldigt gott!
Mangoglass med mynta
Fyra portioner
500g fryst mango
500g turkisk yoghurt
några bland mynta
En skvätt honung
Sätt fyra glas/tallrikar i frysen så att de blir riktigt kalla. Häll ner mangon i en matberedare och låt gå tills mangon har malts ihop. När den är "färdig" häller du över yoghurten, klipper i myntan samt ringlar över honungen. Låt allt röras runt och blandas. Servera i glasen eller på tallrikarna du redan har kylt ner. Svårare än så är det inte.
ANNONS:
ANNONS: