24 maj 2011, 22:05
Schema för sista veckan
Allra sista veckan på terminen ser ut så här:
Muntliga syntesen överlevde vi alla i måndags, ett par i klassen kommer göra den i juni, men jag håller alla tummar för att det går lika bra för dem.
Ämnet min grupp fick var Hur kan vi motivera ridskoleelever/ryttare? Vilka undervisningsmetoder passar när, hur, och varför? Vi var 6 stycken i gruppen, som jobbade med ämnet både gemensamt och enskilt under förmiddagen, och på eftermiddagen redovisade och diskuterade vi i tvärgrupper. Jag och Camilla fick presentera det vi kommit fram till tillsammans, och vi kommer båda från ridskolor så vi hade nog kunnat prata om det här hur länge som helst...
Tidigare har vi lärt oss att motivationen är nödvändig för att inlärning ska kunna ske, och därför blir det en viktig fråga att arbeta med på ridskolor. Motivation handlar mycket om att ha ett mål att sträva mot, att man kan se en mening och effekt av de uppgifter man tar sig an. Spåret vi hamnade på blev därför hur man kan sätta upp mål för ridskoleeleverna, både individuellt och i grupp, och också inse att alla har olika mål med sin ridning. Att ta reda på hur de målen ser ut, och jobba med att hitta vägar att tillfredställa dessa, tror vi skapar motivation hos eleverna.
Att kunna motivera delmomenten i utbildningen, sätta in dem i ett sammanhang, där man också vet vad man strävar mot, tror vi också skapar motivation till att jobba även med saker som inte är så roliga i sig. Vi spånade en hel del kring detta ur olika vinklar, och frågade oss också om utrymme för att arbeta så här på dagens ridskolor.
Genomgående handlade diskussionerna, även inom de andrar ämnena, mycket om hur vi ska kunna tillämpa de kunskaper vi besitter i praktiken, och hur man kan skapa förändring. Roligt att så många gillade mitt förra inlägg, som egentligen handlar om precis detta - att ta till sig de forskningsförankrade kunskaper som faktiskt finns, och våga använda sig av dem i praktiken, i stället för att fastna i gamla hjulspår.
ANNONS:
ANNONS: