6 oktober 2011, 20:47

Ugnsrostade rotfrukter med torsk

Tänkte bjuda på ett av mina absoluta favoritrecept, ugnsrostade rotfrukter med stekt torsk. Det fungerar även utmärkt att använda lax till om man föredrar det. Nu när det är höst finns det mängder av fina rotfrukter ute i butikerna, till bra priser dessutom. En anledning att faktiskt tycka om höstrusket. Satsumas är en annan!


4 portioner

4 torskfiléer


800g morötter
500g kålrot
1 rödlök
1 palsternacka

3dl gräddfil
100g fetaost
örtsalt


Sätt ugnen på 225 grader. Skär rotfrukterna i stavar, lägg på en plåt och ringla lite rapsolja över. Krydda med lite salt och peppar. Låt de vara inne i ugnen 20-25 minuter. Krydda fisken med salt och vitpeppar, stek i smör 4 minuter på varje sida. Vänd bara fisken en gång, den går lätt i sönder. Medan torsken ligger i stekpannan mosar du fetaosten och blandar med gräddfilen och örtsalt. Känn med en potatissticka om rotfrukterna är klara, de ska vara mjuka men ha tuggmotstånd. Provsmaka gärna för att vara på den säkra sidan

ANNONS: