11 oktober 2011, 13:41
Veckohandling
För att spara tid brukar jag och mamma varje söndag kväll sätta oss ner och göra en lista på den kommande veckans middagar. T.ex. måndag - kycklingwok, tisdag - torsk med dinkel etc. På måndagen åker vi sedan och veckohandlar alla ingredienser plus allt annat man måste ha hemma som frukostflingor, yoghurt, frukt och grönsaker m.m. Utöver att vi sparar tid ger det också ett lugn då vi (jag hjälper till mycket med matlagningen) vet vad vi ska ha till mat varje dag och slipper "middagsstressen".
- Så här såg vagnen ut när vi var klara. Dinkelflingor, eko ägg, lax, mejeriprodukter, nötfärs, färsk kycklingfilé, svamp, frukt, honung, fiberpasta m.m.
(Actimelen och brödet är mina föräldrars. jag kan inte tvinga dem att undvika allt som jag själv väljer att avstå från. Är väldigt stolt över båda två för att de har blivit så duktiga med sin kost och motion!)
Blir för övrigt alltid lika faschinerad när jag hämtar dinkelflingorna och ser skylten "Barnflingor" längst bort på hyllan.
Dålig bild, men Kalaspuffarna här innehåller 35g socker/100g.... En tredjedel socker. Bra "barnflingor"! För att inte tala om Tresor på bilden ovanför...
En annan sak jag hittade var dessa köttbullar vars kötthalt är hela 80%. Har aldrig sett färdiga köttbullar som har haft så hög kötthalt innan vilket var roligt. Tyvärr innehåller de socker men kan vara ett bra alternativ till middag de dagarna man inte hinner stå och rulla sina egna. Ett plus att de var närproducerade!
ANNONS:
ANNONS: