15 november 2011, 16:30
Wok
Först och främst, tack för de fina kommentarerna i det förra inlägget. Det värmer att få läsa alla era ord!
På tal om värme tänkte jag tipsa om en av mina favoriträtter när kylan börjar tränga sig på utanför dörren. Nämligen wok i alla dess former. Lätt att göra är det också.
Ta kyckling eller fläskfilé och strimla i lagom stora bitar. Självklart kan du använda korn också, blir minst lika gott! Stek i omgångar och krydda med chili, vitlök eller vad du själv känner för. När allt är genomstekt ställer du undan stekpannan och tar fram en wokpanna eller liknande.
Ta en påse fryst wokblandning och häll ner i en upphättad panna. Stek på ganska hög värme så det blir riktigt krispigt. När grönsakerna är färdigstekta häller du över köttet och slutligen en burk med kokosmjölk. Obs, ta inte lättkokosmjölken för det blir bara vatten av det = inte gott.
Låt allt puttra samman, smaka av och krydda eventuellt lite extra. Servera när det är varmt och njut. Det fungerar antingen att ätas som det är eller med bulgur, quinoa eller ris. Om det blir över några rester - frys in dem portionsvis och ha som lunchlådor.
ANNONS:
ANNONS: