6 januari 2012, 17:07
Wok & räkor!
Jag är inte speciellt kräsen när det gäller mat utan tycker om det mesta. Har dock haft lite svårt för kött den senaste tiden och det blev kanske inte bättre när Göteborgs-Posten nu har granskat köttindustrin... I vilket fall försöker jag äta mer vitt kött som kyckling och fisk men också vegetariskt. Nu kanske inte kyckling och fiskindustrin är jättebra heller men något måste man äta.
I veckan gjorde jag en kanongod wok till lunch! Tycker wok är både enkelt och gott, den sköter ju nästan sig själv och det går fort att göra. Väldigt bra om man har lite bråttom och det fungerar även utmärkt som rester eller kanske att ta med sig till stallet i Frozzypacken?
Tog en fryst wokmix och stekte, sedan slängde jag i lite qournbitar och lät det bli riktigt genomstekt. Kryddade med chili och svepte över lite matlagningsgrädde. Lät det puttra ihop och sedan var det klart att serveras!
Som den västkustbo jag är så är skaldjur det bästa som finns. Förutom att det smakar bra innehåller det också mineraler som zink och järn men också omega 3. Igår åt vi räkor till middag, supergott! Brukar skiva en avokado till och sedan blir det också aioli och baugett!
Vill börja laga och äta mer vegetarisk mat. Testa på nya recept med qourn, tofu, bönor osv. Tycker att det känns spännande!
ANNONS:
ANNONS: