Annelies GHS-blogg - Ett av hoppsportens längsta förhållanden tar slut

Göteborg Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Göteborg Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel, Hippson ShoppningCam, erbjudanden och mycket mer.


APR
25
2013

Ett av hoppsportens längsta förhållanden tar slut

 

FOTO: Ida Lövgren

 

I sju år har Sara Johansson jobbar tillsammans med Malin Baryard Johnsson och tagit hand om hennes hästar på bästa tänkbara sätt.


I dag berättade Sara för Hippson att hon gör sin sista tävling här i Göteborg, sedan lämnar hon stallet i Norrköping för nya äventyr.

- Jag har länge funderat på att byta karriär, men nu känns det som att tiden är inne för att verkligen ta steget vidare.

  
  
Chefen Malin och teamet hemma i stallet är stöttande och förstående, men Sara kommer inte att försvinna helt från hästeriet!

I stället för att bestämma över hästlastbilen på vägarna i Sverige och utomlands så tar Sara nämligen över och blir "roadmanager" över tävlingen Riders Challange som tv-mannen Timothy Smart står bakom.

- Annika Ersgård på förbundet tipsade mig om tjänsten och jag kände direkt att det passar mig, berättar Sara.

 

Men det är lite vemodigt att sluta erkänner hon, speciellt att inte få vara med på alla tävlingar där den största gemenskapen med alla vänner finns. Hon skrattar när jag frågar om hon kommer att bli medryttare hos Team Baryard nu - och berättar att det nog inte är omöjligt eftersom hon kommer att bo kvar i Norrköping, bara några minuter från stallet.

Hennes plats kommer en svensk tjej vid namn Anna att ta över. Hon flyttar hem från Tyskland där hon har varit baserad tills nu.

  
Den sista frågan jag ställer Sara innan jag lämnar henne är nog också den svåraste för henne att svara på, nämligen: Vilket är ditt bästa minne?

Ögonen lyser upp och leendet på hennes läppar blir brett när hon säger att det är omöjligt att välja! Till slut kommer hon fram till att det blir VM i Kentucky 2010.

- Ögonblicket när Actrice gick dubbelnolla i hoppningen kommer jag sent att glömma. Det var nämligen ingen som trodde på henne förutom jag och Malin.


Läst 5952 ggr

Fler inlägg

APR
28
2013

Tips om en nylanserad sadel från Hoffsteiner FrankrikeLäst 16173 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Tova EkelundLäst 15885 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Ronja SandrosLäst 15885 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarSportkollens senaste