Annelies GHS-blogg - Hoppa fram = hoppa högt?

Göteborg Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Göteborg Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel, Hippson ShoppningCam, erbjudanden och mycket mer.


APR
26
2013

Hoppa fram = hoppa högt?

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 

Jag bänkade mig nere på framhoppningen igen under gårdagens sista klass, 1,50-hoppningen. Efter dagens stora klass - världscupkvalet - var stämmningen nu mycket mer avslappnad och ryttarna gratulerade varandra till framgångarna och skojade glatt medan de red fram.

Det var den enda skillnaden från föregående klass, ryttarna var inte lika spända, hästskötarna skrattade och drog retsamma skämt med varandra, men framhoppningens uppbyggnad var likadan som tidigare.

 

Intressantare blev det dock när det närmade sig midnatt och omhoppningen skulle starta. Jag vet inte hur stämningen var uppe på läktaren och inne på arenan, men nere hos oss i kulisserna var det många gäspningar från både skötare och ryttare.

Hästarna som hade startat tidigt i klassen kom in på framridningen igen och började joggas igång.

Några av ryttarna, till exempel Peder Fredricson, hoppade låga hinder för att hästarna skulle komma igång utan att bli trötta. Peder avslutade dock på ett högre hinder så att hästarna fick höjden i kroppen innan de gick upp till banan.

Den amerikanska ryttarinnan Ashlee Bond hoppade betydligt högre och fler gånger inför omhoppningen, men alla ryttare avslutade på ett glest räcke på maxhöjd.
  
En sak de har gemensamt allihop är att de inte gasar på för mycket på framhoppningen. De lägger i ett högre tempo en gång eller två, men låter dem annars hoppa i samma lugna tempo som alltid.Här är det svenska Malin Trollnäs på Tiger Woods som hoppar ett sista räcke innan de rider upp mot arenan.Läst 7483 ggr


Fler inlägg

SEP
02
2013

Hej då, Ribban!


  
Fälttävlans-EM på Ribersborg i Malmö är över – och vilken vecka det har varit. För svensk del kröntes den på söndagen med lagsilvret, men även de individuella ryttarna har ridit fantastiskt. Vi på Hippson avslutar vår bevakning med några härliga proffsbilder på laget, från gårdagens hoppning. Tack för att ni har följt oss!

  
FOTO: Holcbecher.com/Stefan Lafrentz
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Debutanten Frida Andersén gjorde en grym tävling rakt igenom och slutade nia individuellt. Första hoppnollan på hela året satte hon i EM!
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Niklas Lindbäck, bästa svensk på fjärdeplatsen - en riktigt fighter!
   
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Sara Algotsson Ostholt har verkligen förvaltat sig "Facebookhäst" väl.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
"Gröna" Reality gick fantastiskt bra både i dressyren och terrängen, men i banhoppningen blev det två pinnar ner. En 14:e-placering totalt.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Ludwig Svennerstål låg på bronsplats inför banhoppningen och var besviken efter sina två rivningar. Men en individuell tiondeplats på EM är inte så illa, Ludde!
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
När Shamwari blir lite starkare i hoppningen kommer det här ekipaget att kunna utmana de bästa tyskarna på allvar.
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Glada svenskar på podiet.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Blomsterkvastarna i luften.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
De individuella medaljörerna Michael Jung, Ingrid Klimke och William Fox-Pitt. 


Läst 96492 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2013

EM-silvret är rykande hett!


Ridsporten är het just nu, rykande het! Efter en helg med många timmars tv-tid på SVT kan man titta på nästan samtliga nyhetssajter och se hyllningar till det svenska silverlaget - och deras insats i Malmö.
Nedan följer några exempel, vad säger ni - visst har ridsporten vuxit sig in lite mer på sportsidorna?
  
  
Sydsvenskan:
Aftonbladet: 
Svenska Dagbladet:Expressen:

Dagens Nyheter:
 
Tidningen Metro:
Läst 99947 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2013

Sandra Gustafssons Top Select avlivadSandra Gustafsson och fina Top Select under den inledande dressyren.
FOTO: Tomas Holcbecher 
  

Tyvärr möts vi av ledsamma nyheter i vår silver-yra efter lagets framgång på eftermiddagen i Malmö.
Sandra Gustafssons fina Top Select gjorde en riktigt fin ritt både i den inledande dressyren och även i gårdagens terräng, men när de kom i mål såg vi Sandra hoppa av sin häst som inte gick rent.
  
I dag har ett ultraljud gjorts på hästen som visade att vänster gaffelband vad av till 90 procent, informerar Stall Lundahagen nu på kvällen via Facebook.
  
Sandra berättade för Hippson efter den inledande dressyren att hästen tidigare haft en skada på ett gaffelband för två år sedan, vilket tog ett år att läka. Ryttaren tog nu ett beslut om att "Selle", som han kallades, inte förtjänade att lida. Han fick i stället somna in.
  

 

Källa


Läst 105083 ggr Kommentarer Kommentera


Sportkollens senaste