Annelies GHS-blogg - Hoppa fram = hoppa högt?

Göteborg Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Göteborg Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel, Hippson ShoppningCam, erbjudanden och mycket mer.


APR
26
2013

Hoppa fram = hoppa högt?

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 

Jag bänkade mig nere på framhoppningen igen under gårdagens sista klass, 1,50-hoppningen. Efter dagens stora klass - världscupkvalet - var stämmningen nu mycket mer avslappnad och ryttarna gratulerade varandra till framgångarna och skojade glatt medan de red fram.

Det var den enda skillnaden från föregående klass, ryttarna var inte lika spända, hästskötarna skrattade och drog retsamma skämt med varandra, men framhoppningens uppbyggnad var likadan som tidigare.

 

Intressantare blev det dock när det närmade sig midnatt och omhoppningen skulle starta. Jag vet inte hur stämningen var uppe på läktaren och inne på arenan, men nere hos oss i kulisserna var det många gäspningar från både skötare och ryttare.

Hästarna som hade startat tidigt i klassen kom in på framridningen igen och började joggas igång.

Några av ryttarna, till exempel Peder Fredricson, hoppade låga hinder för att hästarna skulle komma igång utan att bli trötta. Peder avslutade dock på ett högre hinder så att hästarna fick höjden i kroppen innan de gick upp till banan.

Den amerikanska ryttarinnan Ashlee Bond hoppade betydligt högre och fler gånger inför omhoppningen, men alla ryttare avslutade på ett glest räcke på maxhöjd.
  
En sak de har gemensamt allihop är att de inte gasar på för mycket på framhoppningen. De lägger i ett högre tempo en gång eller två, men låter dem annars hoppa i samma lugna tempo som alltid.Här är det svenska Malin Trollnäs på Tiger Woods som hoppar ett sista räcke innan de rider upp mot arenan.Läst 7357 ggr


Fler inlägg

APR
28
2013

Lunatic blev utdragen ur duschen för omgång två!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Efter första finalomgången valde Jens Fredricson att stryka Lunatic ur del två av Rolex FEI World Cup, något som han meddelade My.

Hon gjorde då som alla hästskötare - gjorde i ordning hästen för hemgång. Men hon kom inte längre än att ta av all utrustning, ta ur knopparna och leda Lunatic till duschen när Jens ringde och sa att de skulle starta!

Då blev det bråttom, Lunatic startade som nummer två i klassens andra omgång.

 

Nere på framridningen blev Jens nämligen övertalad av brorsan Peder som tyckte att det var klart att han skulle rida, detta är något för ålderdomshemmet sedan! När Jens fortfarande tvekade så vände sig Peder till en av funktionärerna och frågade "Vad tycker du?".

Och vilken tur att han red! Efter ritten utbrast Jens att det var det bästa han hoppat under hela helgen - med ett stort leende på läpparna!

 

I den här andra omgången red verkligen alla ryttarna med varandra nere på framhoppningen. De som redan ridit klart samlades antingen på ryttarläktaren eller nere vid tv-apparaterna och hejade högljutt, samtidigt som de lyfte på benen i hopp om att hästarna inne på arenan skulle hoppa bättre då.


Läst 50421 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Fokuserat men vänskapligt på framhoppningen


Tidigare omgångar har det varit en stämning man kunnat skära i på framhoppningen. Det har varit blodigt allvar och fokuserade ryttare.

 


Så här mycket publik har det inte varit någon av dagarna på framhoppningen.


Idag är det absolut blodigt allvar, men det finns en vänskaplig känsla i luften. Alla vill verkligen att det ska gå bra för var och en. Nu pratar ryttarna med varandra, ger tips, berättar hur de tänker rida och vilka vägar de kommer gå.Tornesch hoppar verkligen hur bra som helst!Ryttarna på plats tittar på Malin vid en av tv-apparaterna.

När första ryttaren, vår Malin Baryard Johnsson, går in på banan samlas hela gänget vid tv-apparaterna för att följa hennes ritt.
När hon kommer ner till framhoppningen från banan är hon snabb fram för att rapportera om banan, vägar etcetera till sina kollegor.Malin och Marcus Ehning pratar om banan.Även Jens och sedan Henrik får tips.

Malin i samtal med tränaren Henk Nooren om ritten.


Malin tittar koncentrerat på Rolf-Görans ritt.En sammanbiten Roffe kommer ner för att låta Quintero trava av och varva ner.


Läst 51182 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Världscupfinal - nu kör vi!Världsstjärnorna radar upp sig! Först Alvares Moya, Ehning och Pessoa. 
 
  
Ryttarna har precis inspekterat finalens första bana, som har OS-klass idag! Det är verkligen ingen lätt uppgift ryttarna ställs inför, men så ska det väl var när det är final.

Den rids i två omgångar med start klockan 14.00, andra omgången beräknas starta klockan 15.40 med en eventuell omhoppning direkt efter det. I slutändan ska det nämligen inte vara några tvivel om vem som står som segrare i Rolex FEI World Cup.

  

Jag kommer som vanligt att befinna mig bakom kulisserna och fokusera på ryttarna nere vid framhoppningen. Vi hörs i pausen, cirka 15.00.

 

Länk till första omgångens bana


Steve Guerdat tar rygg på Rolf-Göran Bengtsson.
Edwina Tops-Alexander har självklart med maken Jan under bangången.Malin ser avslappnad ut och är den första ryttaren in på banan klockan 14.00.
  

Henk Nooren är självklart på plats!


Visa nu vad Lunatic går för Jens, vi håller tummarna!
    


Henrik von Eckermann fokuserar på banan.


Läst 45211 ggr Kommentarer Kommentera


Sportkollens senaste