Annelies GHS-blogg - Ny sponsor för Jens Fredricson

Göteborg Horse Show 2013

Här samlar vi all bevakning från Göteborg Horse Show 2013. Nyheter, bakom-kulisserna, intervjuer, bildspel, Hippson ShoppningCam, erbjudanden och mycket mer.


APR
27

Ny sponsor för Jens Fredricson


Det blänkte om Jens Fredricson när han kom in på framridningen med Calido tidigare i eftermiddag. Anledningen är hans nya Ariat-ridstövlar av modellen Monaco, som är direktimporterade med expressbud från USA.

Jens är nämligen första svenska ryttare som är sponsrad av Ariat, vilket är ett stort och populärt märke i USA - men i Sverige är de mest är kända för sina jodphurs.

 

Stövlarna är av modellen "Monaco" och har exklusiva detaljer, till exempel Ariat-märket på sidan som är gjort i äkta silver. Stöveln säljs ännu inte i Europa, men kostar 975 dollar (cirka 6.800 SEK) på amerikanska marknaden.

 

Jens tävlade med dessa stövlar i kväll, redan första dagen han använde dem. Han tyckte inte att de behövdes ridas in mer än så eftersom "de sitter som en smäck" som han uttryckte det.

Men i världscupfinalen i morgon söndag väljer han sina gamla välanvända stövlar på Lunatic. Om det är för att han är vidskeplig eller bara känner sig mer bekväm i dem låter vi vara osagt, för ingen skulle väl byta stövlar i en världscupfinal - oavsett hur snygga de är, eller hur!

 
Läst 11151 ggr


Fler inlägg

NOV
27

Bo Jenå är strålande glad


SVT intervjuade dressyrens förbundskapten Bo Jenå efter söndagens sensationella dubbelseger i världscupsküren.
- Det här ger verkligen hopp för framtiden inför London, säger Bo.


Läst 76135 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
27

Sista bilen gick till Belgien


 
Fem ryttare hade kvalat till finalen i Agria Nordic Tour - som reds i två rundor under söndagskvällen. Snabbast var Ludo Philippaerts Tauber van het Kapelhof, och han fick därmed med sig helgens sista bil hem till Belgien. Övriga fyra ryttare blev lottlösa - konceptet med klassen är att det bara finns ett förstapris, men inget dåligt sådant...
 

- Det är en väldigt bra speedhäst jag har. Han är 15 år gammal och det här är hans 59:e vinst, berättade Ludo efteråt.
 

Rolf-Göran Bengtsson var riktigt sugen på bilen och var felfri i första rundan.
 

Men eftersom Kiara La Silla inte är jättesnabb var han tvungen att chansa i svängarna - och det höll inte riktigt denna gång. Kiara tyckte att det blev lite väl trångt och slog på en nit.
 

Väldigt nära en bilvinst var klassens tvåa, finska Nina Fagerström.
 

"Var jag snabb nog?", undrar Ludo.
 

Det var han, och fick en bil för besväret.
 
Fullständig resultatlista


Läst 77253 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
27

Grattis Sissela!Talangfulla Sissela Smith Coral Springs red den enda dubbelnollan i Prins Carl Philips Pris - och vann därmed den prestigefyllda ponnyklassen i Globen. Stort grattis till Sissela! (Och ett extra grattis till den stolte hästägaren Per Bentele.)
Fullständig resultatlista

 


Läst 36950 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarSportkollens senaste