Annelies SHS-blogg - Följ med och se SIHS med mina ögon

Stockholm Int. Horse Show 2012

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2012. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


NOV
27
2012

Följ med och se SIHS med mina ögon

 

Stockholm 2012-11-27

 

Hej,

 

Jag har fått äran att under denna vecka och helg visa er Stockholm International Horse Show ur mina ögon sett.

 

Sista helgen i november är en fartfylld helg i Ericson Globe Arena, men för mig är det mycket mer än vad som sker inne på arenan.

 

Just nu befinner jag mig på mitt kontorsjobb i Vasastan, Stockholm, regnet har lagt sig som ett tungt täcke över huvudstaden och det finns ingen julstämning eller glädje alls över att gå utanför kontorets fyra väggar.

 

Men om ett dygn kommer detta att ändras. Oavsett om det regnar eller är solsken imorgon kommer vi 1400 gäster till Jubileumsgalan vara fixade och taggade till tusen.

 

Ni kommer här i bloggen att få följa med mig, min sambo och våra vänner på årets fest. Jag lovar att uppdatera bloggen med allt från vad vi äter till vilka som är välkomna upp på scenen för att ta emot pris.

 

Den viktigaste frågan är ändå denna: Vilken färg kommer H.M Drottning Silvia ha på sin klänning?

 

Kan du svaret på den, och även har prickat rätt på vilka vinnarna är, så har du chans att vinna en årsprenumeration av Hippson Magazine.

 

Flest rätt vinner! Se mer information om tävlingen här.

 

Från torsdag eftermiddag fram till söndag kväll befinner jag mig på SIHS - och kalendern är fullbokad med härliga personer som ni ska få lära känna.

 

Fram till dess följer jag GlobeArenas Instagram från kontoret, där Fredrik Wallin Vester bjuder oss på härliga bilder som gör att man knappt kan vänta tills showen börjar!

 

Nu börjar underlaget ta form inne på stora arenan.

 

 

Även framridningen på Hovet börjar ta form.

 

Isen vittnar om att hästar inte hör till vardagen på Hovet.

 

 

Mässområdet börjar även det att ta form och montrarna börjar byggas upp.


 

Julpynt hör till i Globen och på Stockholm International Horse Show!

 


Läst 8348 ggr


Fler inlägg

JUL
16
2013

Bildspel: Höjdpunkter från hästfesten i Falsterbo


Klicka på en bild för att starta bildspelet.I söndags avlutades Falsterbo Horse Show och med svenska ögon sett gjordes det på bästa möjliga sätt - Jens Fredricson vann Falsterbo Grand Prix. I vanlig ordning var så klart hela veckan full av höjdpunkter. Nu avslutar vi årets bevakning med att blicka tillbaka i ett blidspel.
 
Foto: Ida Röök 


Läst 104566 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
14
2013

Webb-tv: Intervju med groomen My Almqvist


Hippsons husbloggare My Almqvist är hästskötare hos Jens Fredricson och har arbetat i tre år med Lunatic. Här intervjuas hon av Falsterbo Horse Show efter dagens Grand Prix-vinst - och hon är så klart väldigt glad.
  
 


Läst 110280 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
14
2013

Jens och ”Luna” hade segern på känn


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  

–  Jag hade det på känn. Jag har mått så bra och varit så stark mentalt, allt har stämt till 100 procent. 

Så säger Jens Fredricson om vinsten i Falsterbo Grand Prix. Nyckeln till framgången ligger i bra planering – och en otroligt stark känsla att segern var på gång.

   

Jens Fredricson var som enda svensk med till den andra omgången i Longines Falsterbo Grand Prix. Lunatic hoppade helt fantastiskt i den första rundan, där banan bjöd på en hel del klurigheter. Inte minst var det den sista distansen som ställde till det för en mängd ryttare. Många var felfria fram till den allra sista, gigantiska oxern – Angelica Augustsson och Livello till exempel.

 

Jens Fredricson fick en skämtsam smocka av tvåan Marcus Ehning när de stod på podiet under prisutdelningen, i dag var inte den legendariske tysken oslagbar.

– Efter Marcus omhoppning sa alla att ”det där går inte att slå”. Men det gjorde det, vilken fantastisk avslutning, säger förbundskapten Sylve Söderstrand, märkbart nöjd med hur Falsterbo-veckan slutade.

 

Lunatic var perfekt

Jens själv säger att känslan var 100 procent rätt.

– Det smittar av sig på Lunatic. Han känner mig utan och innan den hästen. Det finns ingen som honom, han passar mig som handen i handsken. Lunatic har ett ben här och ett ben där när han hoppar, men han vet vad som krävs för att ta sig över, och så gör han det.

 

I dag stämde hans plan hela vägen fram.

– Jag trimmade med hjälp av Henk Nooren i morse och då var Lunatic bara helt perfekt. Han kändes hur fin som helst.

Jens framhåller att det är just coachningen vid sidan av som gjorde att det gick så bra.

– På en sådan här tävling har jag stöttning av Sylve, Henk och många andra som jag kan bolla tankar och idéer med. Jag valde exempelvis att gå på åtta språng fram till den sista kombinationen i första rundan, det var inte många som löste det så. Hade jag gjort annorlunda hade jag kanske haft nedslag, säger han.

Full fart framåt

I omhoppningen kände han inför näst sista språnget att han var tvungen att gasa ännu mer. Mellan näst sista och sista hindret gav han och Lunatic därför allt.

– Jag hade en stor fördel av att gå ut sist i omhoppningen. Hade Marcus varit sist hade han ridit snabbare. Men jag släppte på helt efter sista hindret, det var bara full fart som gällde. Lunatic är som en liten kanin, han bara landar och sätter fart. Han är inte heller lika lång tid i luften, i och med att han är så snabb i språnget.

 

Landslaget i hoppning har på senare tid tagit hjälp av en mental coach.

– Jag träffade henne i torsdags. Hon kom in i stallet och frågade hur jag mådde. Jag svarade ”bra”. ”Jag ser det, du kommer att vinna”, sade hon då. Hon såg exakt på mig hur stark jag var mentalt, säger Jens. 

Jens Fredricson borde nu vara självskriven i EM-laget. Tillsammans med Sylve skulle saken diskuteras under söndagskvällen.

– Vi ger besked nästa vecka, säger förbundskaptenen.

  

Text och foto: Ida Röök

MISSA INTE BILDSPELET I TOPPEN PÅ SIDAN!


Läst 115376 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarSportkollens senaste