Annelies SHS-blogg - Jag sprang på bloggaren Tyra Sjöstedt

Stockholm Int. Horse Show 2012

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2012. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


NOV
29

Jag sprang på bloggaren Tyra Sjöstedt


Mellan framhoppningen och arenan sprang jag på bloggaren Tyra Sjöstedt som var ute och gick med sin Landfried.

Lättare häst att ta bild på får man leta efter, direkt åkte öronen framåt när jag höjde kameran.


Jag kunde inte låta bli att fråga hur Tyra kände det inför imorgon när Landfried ska gå in på den stora arenan i hopp om att tillsammans med Pontus Westergren slå rekodet i höjdhoppning barbacka.

 

Tyra erkände att hon är riktigt nervös! Det kommer vara ännu värre imorgon när de är inne på banan. 

 

-Då kommer du se mig ligga på golvet, avsvimmad sa hon med ett leende.

 

Jag erkände för Tyra att Lalle som han kallas är mindre än vad jag trodde, men han kan ju uppenbarligen hoppa hus det har vi sett så det blir nog inga problem.

 

Problemet är inte själva hoppningen bekräftar Tyra. Svårigheten är att komma fram till hindret.

-Man får inte ta för mycket i tyglarna och inte heller ha för mycket ben mot hindret, det är ju lite svårt när man ska hoppa såhär högt berättar hon.

 

Den senaste veckan har Lalle fått gå på som vanligt, nästan lite lugnare. Pontus Westergren som kommer rida hästen har varit ute några gånger och lärt känna hästen.

 

Pontus som ryttare är rutinerad när det kommer till höjdhoppning. Förra året red han hästen Camomill och gav Robert Withaker en tuff match. Ekipaget klarade då 202 cm och endast Robert var felfri till sista höjden 212 cm.

 

Detta år är det en bonus på 50.000 kronor till den som slår världsrekordet, blir det Pontus Westergren som gör det i år?

 Imorgon möter jag upp Pontus och Landfried när det närmar sig uppvärmning.
Hur värmer man upp inför världsrekordförsöket i barbackahoppning?
Svaret kommer ni hitta här i min SHS-blogg.


Läst 23248 ggr


Fler inlägg

AUG
10

Bildspel: Hej då, London!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I det här bildspelet - med 43 foton - försöker vi sammanfatta de gångna veckornas olympiska spel i Greenwich Park, London. OS har verkligen bjudit på dramatik, tårar och skratt. Tack alla läsare för att ni har varit med oss!
 
Foto: Tomas Holcbecher, Anki Yngve & FEI


Läst 227037 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
10

De vann Dressyrduellen och OS-souvenirerna

Vi fick in 284 svar i Dressyrduellen inför gårdagens kürfinal. Hälften försvann redan på första duellen som var mellan Charlotte Dujardin och Adelinde Cornelissen. Över 80 procent hade Carl Hester som vinnare över Helen Langehanenberg, men med sin fjärdeplats drog Helen det längsta strået. Att sedan dessutom Tinne Vilhelmson Silfvén slog Patrik Kittel gjorde att det enbart var nio stycken som hade alla rätt.
   
Av de nio vinner Sara Hallström från Bålsta och Jessika Ung från Rabbalshede var sin OS-souvenir. Stort grattis till er! Vinsterna kommer på posten under nästa vecka.


Läst 226238 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09

Bo Jenås dressyranalys: ”Felen kostar”Bo Jenå med sina finalryttare Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel.
  
Förbundskapten Bo Jenå är ganska nöjd med OS för dressyrens räkning. Tyvärr gjorde utgångsläget efter första dagen, då Santana blev skrämd av kameror och de andra ekipagen fick en del missar, att det var svårt för svenskarna att rida upp sig hur mycket som helst.
- Felen kostar. Ingen av ryttarna har gjort några stora saker, men marginalerna är väldigt små, säger han.
  
Kanske är det den där sista jämnheten som saknas.
- Jag skulle vilja att vi kom in första dagen och red på samma sätt som vi gör den sista. Då skulle det kunna bli riktigt bra, menar Bo. 
Något han inte är så förtjust i är det upplägg som har varit på OS, där dressyrryttarna har haft ett minst tre dagar långt uppehåll mellan de två första klasserna. 
- Det gynnar varken häst eller ryttare tycker jag, båda måste ladda om.
Däremot tycker han att arrangemanget på plats har varit fantastiskt, med bra service och god mat. 
- Nu ska vi träffas och utvärdera framåt. I morgon är första dagen på vägen mot OS i Rio!
  
Mycket händer i sporten
Bo Jenå poängterar att väldigt mycket har hänt på dressyrsidan under de senaste två åren, sedan Totilas stora genombrott. Nya ekipage dyker upp hela tiden och det gäller att hänga med.
Är det aveln eller ridningen som har blivit bättre?
- Jag tror att det är både och. Sedan gynnar det verkligen sporten att det inte är samma ryttare och samma länder som står på prispallen hela tiden, så var det ju ett tag. Det blir tävling på riktigt och mer spännande för alla. 
Tidigare i dag sa Patrik Kittel att man nästan automatiskt får lägre poäng om man startar tidigt i en klass. Vad säger du som domare om det?
- Det går att få bra poäng även om man startar tidigt, men tyvärr är det svårare. Ligger man högt på rankingen och har kämpat sig dit, då dras man i den högre gruppen. Domarna är inte mer än människor, de vill inte råka döma för högt i början så att det blir problem sedan. Jag försvarar dem inte, men det är mänskligt att hålla igen på de alla första ryttarna i ett sådant här startfält.
  
Text: Anki Yngve


Läst 228844 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarSportkollens senaste