Annelies SHS-blogg - Tette: "Nu ska vi ha kul!"

Stockholm Int. Horse Show 2012

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2012. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


NOV
30

Tette: "Nu ska vi ha kul!"

   
Då var det dax för final i Stockholm Trophy. Therese "Tette" Nyman skulle in på banan som nummer fem, så långt hade jag koll på vår Hippson-bloggare.  

Jag ringde ner till hennes vän och hästskötare Jessica Öhlander för att kolla status på häst och ryttare.

- Therese är lugn och Cahlua är taggad, idag har hon inte lika stor lust att stå still när jag knoppar, berättade en skrattande Jessica.

 

Sedan satt jag här i pressrummet och skrev för fulla muggar och inser plötsligt att det blir springa av genom gångarna i Globen för att hinna i tid!

Det sista jag vill göra är att komma för sent och störa Thereses uppladdning med att de undrar vart jag tog vägen.

Med andan i halsen hittar jag dem och möts av en Therese med världens största leende och ett glatt "-HEJ, nu ska vi ha kul!" 

Jag stannar till och funderar om Tette förstår att hon ska rida final i Globen, eller om hon blivit helt förvirrad?

Men så är det, hon har sagt att vi ska ha kul och det hade vi verkligen!

 

Framridningen går strålande, hon rider med ett leende och informerar oss som tittar på att Cahlua känns fantasisk idag.

 

När Cahlua har fått jogga fram är det dags för bangång - och jag följer med Tette och Tomas för att inspektera banan.
   

Nu är det viktigt att vi bara tittar på de blå siffrorna på vänster sida informerar de mig om, de svarta siffrorna är allsvenskans bana.

 

Tränare och elev går igenom banan en sista gång.

  

När vi går banan stannar Tette plötsligt upp och tittar på mig. Nu slog nervositeten till tänkte jag och börjar förbereda peppande tankar i huvudet, men nej då! Allt hon vill säga är "Det här är så roligt!".

Framhoppningen går lika bra som framridningen, idag är Cahlua verkligen med på att nu ska vi hoppa!

 

Det sista hon säger till mig innan hon går in på banan är att tyngdlagen påverkar benskydden som åker ner hela tiden.

Jessica rättar till benskydden innan de går in på banan.

 

Väl inne på banan är det ingen tvekan om någonting och vi som tittar på kan inte göra så mycket annat än njuta av en bra riden runda.

FOTO: Ida Röök

 

Sista hindret kommer de lite stort på, men de fightas tillsammans!

 


Fina, fina Cahlua!

   

 

Tette vinner sin klass och belönas med vinnartäcke, rosett och presentkort på Hööks. Alla ryttare får även en goodiebag.

 

FOTO: Ida Röök

  

En glad vinnare tillsammans med sina bästa vänner!

 

Jag säger tack till Therese och hennes gäng för att jag fick följa med dem som en liten svans.

Och till er som följer hennes blogg här på Hippson säger jag bara, fortsätt med det! Vilken inspirationskälla hon är och vilken förebild hon är som tävlingsryttare - med att verkligen se det roliga i tävlingen istället för att bli nervös.

 

Jag har i alla fall fått ännu en ryttare att lägga i min förebildslåda!

 

 


Läst 14169 ggr


Fler inlägg

AUG
20

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndagFoto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 21477 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 28996 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 53132 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarSportkollens senaste