Annelies SHS-blogg - Ska "Shetland Steeplechase" verkligen vara kvar?

Stockholm Int. Horse Show 2012

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2012. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


DEC
01
2012

Ska "Shetland Steeplechase" verkligen vara kvar?

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 

Då var det dags för årets upplaga av "Shetland Steeplechase" som klassen heter, även om besökarna ofta säger shettis-galoppen. Det är åtta stycken shetlandsponnyer som galopperar över halmbalar till publikens jubel, först i mål vinner.

Jag har varje år varit skeptisk till denna klass, men efter i år funderar jag på om de inte ska stänga ner just det här tävlingsmomentet. 

I år startade åtta ryttare, fem kom i mål. En av deltagarna ramlade av och blev nästan översprungen av en annan ponny. En funktionär blev nersprungen och fick hjälpas av banan av sjukvårdspersonal, och fick åka ambulans till sjukhuset.

 

Ponnyerna kommer in och är taggade till tusen, en av tjejerna kom inte upp på sin ponny när de väntade på start - då den stegrade.

Ryttarna släpps iväg och är inte rädda för fart, de tävlar ju galopp i vanliga fall så det är klart att de skänklar på sina ponnyer.

Men så går det snett, hindret som består av halmbalar blir förstört så att några ponnyer snubblar till, en ryttare faller, andra rider nästan på, men det går bra. Varvet efter ramlar två till och nu är det tre lösa ponnyer som galopperar och inte har några planer på att fångas in.

 

Då blir även en av funktionärerna som står vid sidan översprungen och kan inte resa sig.
Hur kul är det för besökarna att se barn trilla av ponnyerna och en fuktionär ledas ut till en ambulans? Detta är verkligen inte min typ av underhållning.

 

(Som tur är gick det bra med de tre ryttarna som trillade av. Vi har ännu inte hört något gällande funktionären som befinner sig på akuten med vad som befaras vara en bruten fotled.)


Läst 23720 ggr


Fler inlägg

MAR
03
2014

Bildspel: Godbitarna från årets hästfest


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Gothenburg Horse Show är över för den här gången. Och visst känns livet lite tomt och hopplöst så här dagen efter att den stora hästfesten har avslutats? Men lugn i stormen, med hjälp av vårt bildspel kan du uppleva känslan igen – och igen. Oavsett om du var på plats eller inte. 
 
FOTO: Ida Röök, Annelie Lundkvist & Anki Yngve 


Läst 62435 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

Vann du lotterihästen?


Gothenburg Horse Show 2014

Vinstavhämtning sker på Scandinaviums kontor i Göteborg. Tel 031-368 44 52, senast den 1 juni 2014.
  
1:a pris

Lotterihästen PENNSYLVANIA, sto, född 2008.
Vinstnummer: 24375
   

2:a pris
Hästtrailer, Thule Exellent Grand Prix.
Vinstnummer: 14663
 

3:e – 6:e pris
Presentkort  på Stübbensadel, välj en av nedanstående modeller:
- Genesis CS
- Artus CS
- Edelweiss NT
Vinstnummer: 1627, 5642, 20910, 30760
 
Hela dragninglistan med samtliga 106 vinstnummer 


Läst 71242 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

SVT Play: Se svenskarnas ritter från världscupen


SVT Play är snabba och har lagt upp klipp på våra tre svenska ryttare från omhoppningen - samt självklart även på vinnaren Nicola Philippaerts:
    

  
SVT fick även en pratstund med Malin Baryard Johnsson:
 


Läst 74753 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarSportkollens senaste