Annelies SHS-blogg - Ska "Shetland Steeplechase" verkligen vara kvar?

Stockholm Int. Horse Show 2012

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2012. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


DEC
01
2012

Ska "Shetland Steeplechase" verkligen vara kvar?

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 

Då var det dags för årets upplaga av "Shetland Steeplechase" som klassen heter, även om besökarna ofta säger shettis-galoppen. Det är åtta stycken shetlandsponnyer som galopperar över halmbalar till publikens jubel, först i mål vinner.

Jag har varje år varit skeptisk till denna klass, men efter i år funderar jag på om de inte ska stänga ner just det här tävlingsmomentet. 

I år startade åtta ryttare, fem kom i mål. En av deltagarna ramlade av och blev nästan översprungen av en annan ponny. En funktionär blev nersprungen och fick hjälpas av banan av sjukvårdspersonal, och fick åka ambulans till sjukhuset.

 

Ponnyerna kommer in och är taggade till tusen, en av tjejerna kom inte upp på sin ponny när de väntade på start - då den stegrade.

Ryttarna släpps iväg och är inte rädda för fart, de tävlar ju galopp i vanliga fall så det är klart att de skänklar på sina ponnyer.

Men så går det snett, hindret som består av halmbalar blir förstört så att några ponnyer snubblar till, en ryttare faller, andra rider nästan på, men det går bra. Varvet efter ramlar två till och nu är det tre lösa ponnyer som galopperar och inte har några planer på att fångas in.

 

Då blir även en av funktionärerna som står vid sidan översprungen och kan inte resa sig.
Hur kul är det för besökarna att se barn trilla av ponnyerna och en fuktionär ledas ut till en ambulans? Detta är verkligen inte min typ av underhållning.

 

(Som tur är gick det bra med de tre ryttarna som trillade av. Vi har ännu inte hört något gällande funktionären som befinner sig på akuten med vad som befaras vara en bruten fotled.)


Läst 23414 ggr


Fler inlägg

JUL
10
2011

Bildspel från Falsterbo Grand Prix


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Här bjuder vi på ett mastigt bildspel från Falsterbo Grand Prix 2011. Klassen vanns av Patrice Delaveau på Orient Express, med Angelica Augustsson på Mic Mac Du Tillard som omåttligt populär tvåa.


Läs mer om Falsterbo Grand Prix


Läst 25990 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2011

Bildspel från den magiska kürfinalen


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Under lördagseftermiddagen vann Patrik Kittel WDM-küren här i Falsterbo, på svensk rekordprocent! Klicka dig igenom vårt matiga bildspel - och upplev den fantastiska stämningen på plats.

Läs mer om den fantastiska kür-finalen


Läst 27684 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2011

Bakom kulisserna i de internationella stallarna


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Följ med bakom kulisserna i de internationella stallarna under Falsterbo Horse Show 2011. 


Läst 21856 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarSportkollens senaste