Annelies SHS-blogg - Therese Nyman vidare till final!

Stockholm Int. Horse Show 2012

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2012. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


NOV
29
2012

Therese Nyman vidare till final!

 

Mitt första mål med denna eftermiddag var att följa med Hippson-bloggaren Therese Nyman i hennes kamp om att ta hem Stockholm Trophy!

 

Therese hade ett mål, rida en felfri och rytmisk runda som hamnade bland de två bästa i hennes höjd - då var man vidare till final.

 

Jag mötte upp Thereses hästskötare Jessica Öhlander i tävlingsstallet medan Therese går banan. Hästarna som hoppar Stockholm Trophy är placerade i boxarna som ligger utanför arenan brevid motorvägen.

 

Med tanke på vädret är det riktigt kallt ute i stallet. Även fast jag hade min varma dunjacka på mig så blev det riktigt kallt och isbeläggningen på innertaket i stallet visar att snön kommer lagom till Stockholm International Horse Show även i år.

 

Goare häst får man nog leta efter!

 

Jessica och Therese är gamla vänner, de tävlar på samma höjder och har båda två egna gårdar och en hel hög med hästar.

De hjälps åt på tävlingarna runt om i Sverige, och det är väl en fördel när man kommer på en tävling lik denna - allt är planerat in i minsta detalj.

 

Jag och Jessica småpratar och vips har hon knoppat, ryktat och klätt på Cahlua som stod helt still under hela tiden. I mitt stilla sinne funderar jag på om Cahlua inte borde börja tagga till snart?

 

De andra hästarna i stallet har svårt att stå still, ryttarna har svårt att hålla nerverna i styr när de ber hästarna att stå still.

 

Med en perfekt tajming till att Jessica och Cahlua är redo för att promenera mot framridningen kommer Björn.

 

Sista putset innan vi beger oss mot arenan

 

Han informerar om att vi måste nog gå direkt, det finns nämligen hinder påväg mot Hovet...

 

Det är det som gör tävlingarna i Globen lite spännande!

Plötsligt står det ett gäng Gotlandsruss och deras fantastiska föl framför oss, och där kommer en målad häst.

 

Här får övriga hästar snällt vänta..


 

 

 

 

Det jag imponerad mest av med min stund här med Therese är att det är ett sammansvetsat gäng, alla vet vad de ska göra och hur uppladdningen ska gå till.

 

Tomas och Björn har samarbetat på så många framhoppningar att de vet precis hur det ska gå till!

 

 

Upp mot arenan när det är tre ryttare kvar.

 

Vätskepaus och stämningen känns avslappnad.

 

 

Jag frågar Björn om han är nervös innan Therese ska in på banan? Han ler lite och svarar ett självsäkert nej. När jag frågar både honom och tränaren Tomas om Therese då blir nervös så svarar de nej, hon blir mest fokuserad.

 

 

På framhoppningen börjar Cahlua vakna till och bli taggad - nu gäller det!


 

 

 

En fokuserad Therese väntar på att få gå in på banan!


 

 

Cahlua som för 3,5 år sedan var mest uppe i luften och vägrade hoppa ett 110 hinder går in i Globen med en hejarklack som blir helt galna när speakern presenterar Therese Nyman. Det känns nästan som att hela globen hejjar på vår Tette!

 

Visste ni förresten att Cahlua är Laganas dotter? 

 

 

 

 

Efter avslutad ritt vet Therese inte om hennes tid kommer räcka till final, men Cahlua belönas med "belönings-kli" och hästen njuter i fulla drag!

 

Therese är nöjd med sin ritt och många vill komma fram och gratulera!

 

Nu börjar den nervösa väntan, och varför fick inte Therese en rosett som de andra ryttarna fått när de kommit ut?

 

Medan Jessica går en sväng med Cahlua så försöker vi ta reda på det. Det är nämligen bara de ryttarna som går till final som får rosett när de kommer ut från banan.

 

Första ryttaren i 130 var utesluten, Therese var felfri och ryttaren efter Therese fick rosett.

 

Det betyder att allt hänger på sista ryttaren!

 

Men vad härligt det är när vi kan se vår Hippson-bloggare rida final i Stockholm Trophy imorgon!!

 

Teamet gjorde ett jobb som var planerat in i minsta detalj, ryttaren höll sig i skinnet trots sin nervositet (den döljde hon bra från oss andra!) och till sin plan, Cahlua hoppade fantastiskt och detta gav resultat!

 

Vilken härlig start på helgen, imorgon hänger jag med Team Therese igen, då i final!

 


Läst 17316 ggr

Fler inlägg

APR
28
2013

Lunatic blev utdragen ur duschen för omgång två!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Efter första finalomgången valde Jens Fredricson att stryka Lunatic ur del två av Rolex FEI World Cup, något som han meddelade My.

Hon gjorde då som alla hästskötare - gjorde i ordning hästen för hemgång. Men hon kom inte längre än att ta av all utrustning, ta ur knopparna och leda Lunatic till duschen när Jens ringde och sa att de skulle starta!

Då blev det bråttom, Lunatic startade som nummer två i klassens andra omgång.

 

Nere på framridningen blev Jens nämligen övertalad av brorsan Peder som tyckte att det var klart att han skulle rida, detta är något för ålderdomshemmet sedan! När Jens fortfarande tvekade så vände sig Peder till en av funktionärerna och frågade "Vad tycker du?".

Och vilken tur att han red! Efter ritten utbrast Jens att det var det bästa han hoppat under hela helgen - med ett stort leende på läpparna!

 

I den här andra omgången red verkligen alla ryttarna med varandra nere på framhoppningen. De som redan ridit klart samlades antingen på ryttarläktaren eller nere vid tv-apparaterna och hejade högljutt, samtidigt som de lyfte på benen i hopp om att hästarna inne på arenan skulle hoppa bättre då.


Läst 59730 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Fokuserat men vänskapligt på framhoppningen


Tidigare omgångar har det varit en stämning man kunnat skära i på framhoppningen. Det har varit blodigt allvar och fokuserade ryttare.

 


Så här mycket publik har det inte varit någon av dagarna på framhoppningen.


Idag är det absolut blodigt allvar, men det finns en vänskaplig känsla i luften. Alla vill verkligen att det ska gå bra för var och en. Nu pratar ryttarna med varandra, ger tips, berättar hur de tänker rida och vilka vägar de kommer gå.



Tornesch hoppar verkligen hur bra som helst!



Ryttarna på plats tittar på Malin vid en av tv-apparaterna.

När första ryttaren, vår Malin Baryard Johnsson, går in på banan samlas hela gänget vid tv-apparaterna för att följa hennes ritt.
När hon kommer ner till framhoppningen från banan är hon snabb fram för att rapportera om banan, vägar etcetera till sina kollegor.



Malin och Marcus Ehning pratar om banan.



Även Jens och sedan Henrik får tips.





Malin i samtal med tränaren Henk Nooren om ritten.


Malin tittar koncentrerat på Rolf-Görans ritt.



En sammanbiten Roffe kommer ner för att låta Quintero trava av och varva ner.


Läst 60641 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Världscupfinal - nu kör vi!



Världsstjärnorna radar upp sig! Först Alvares Moya, Ehning och Pessoa. 
 
  
Ryttarna har precis inspekterat finalens första bana, som har OS-klass idag! Det är verkligen ingen lätt uppgift ryttarna ställs inför, men så ska det väl var när det är final.

Den rids i två omgångar med start klockan 14.00, andra omgången beräknas starta klockan 15.40 med en eventuell omhoppning direkt efter det. I slutändan ska det nämligen inte vara några tvivel om vem som står som segrare i Rolex FEI World Cup.

  

Jag kommer som vanligt att befinna mig bakom kulisserna och fokusera på ryttarna nere vid framhoppningen. Vi hörs i pausen, cirka 15.00.

 

Länk till första omgångens bana


Steve Guerdat tar rygg på Rolf-Göran Bengtsson.




Edwina Tops-Alexander har självklart med maken Jan under bangången.



Malin ser avslappnad ut och är den första ryttaren in på banan klockan 14.00.
  

Henk Nooren är självklart på plats!


Visa nu vad Lunatic går för Jens, vi håller tummarna!
    


Henrik von Eckermann fokuserar på banan.


Läst 54430 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.