Annelies SHS-blogg - Vad har de i sina väskor?

Stockholm Int. Horse Show 2012

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2012. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


DEC
01
2012

Vad har de i sina väskor?


Jag mötte upp två riktigt rutinerade hästskötare igår för att äntligen få veta vad som döljer sig i väskorna som de bär på när det är dags för start.


Vi börjar med Lunatics väska som presenteras av hans skötare My Almqvist (här med Calido vh Klavertje Vier)

 

My har jobbat åt Jens Fredricson i 2 1/2 år och har full kontroll på väskan, varje sak där i har verkligen en funktion märker jag när hon packar ur.


My ansvarar för allt utom kavaj och stövlar, det får Jens sköta själv. Ridhjälmen hänger hon på väskan när de går från stallet och extra gummisnoddar finns alltid med i fickan.

 

Vi börjar från vänster:

 

- Grimskaft

 

- Nosgrimma till prisutdelning

 

- Ridspö

 

- Handduk

 

- Extra nosrem

 

- Energidryck (till My)

 

- Skoputs

 

- Videokamera

 

- Sax

 

- Håltagare

 

- Vet flex

 

- Mantejp

 

- Extra nummerlappar

 

- Handskar

 

- Sadelklister

 

- Boots till prisutdelning

 

- Kexchoklad (till My)

 

- Sporrar


 

Här har ni Lunatics sporrar! De minsta "bollarna" är Lunatics sporrar för utebanor, de vänstra paret är avsågade och rundade ponnysporrar.


 

Det går inte att ta miste på vem som är stjärnan i teamet!


 

Varje ritt videofilmas, något som My tycker är riktigt skönt - då kan hon koncentrera sig på filmandet och behöver inte bli så nervös.

 

 


Nästa väska tillhör Sara Lord som tar hand om Tinne Vilhelmson Silfvéns tävlingshästar, här med Don Auriello.

 

Sara har jobbat på Lövsta Stuteri i sju år och de två sista åren har hon ansvarat för Tinnes tävlingshästar.

Precis som Jens Fredricson ansvarar Tinne endast för sina egna kläder, resten har Sara koll på.

 

 

Vi börjar från vänster:

 

- Putsduk

 

- Extra batterier till deras headset

 

- Hovkrats

 

- Headset som Tinne och Lussan kommunicerar med på framridningen

 

- Videokamera

 

- Extra ridvantar

 

- Extra gummisnoddar

 

- Kindkedjetunnel

 

- Skoputs

 

- Sadelklister

 

- Nummerlappar

 

- Lyckomaskoten

 

- Borste

 

- Sax

 

- Sockerbitar

 

- Luva

 

- Handduk

 

 


Till skillnad från My så filmar Sara inte varje ritt, det är endast om Lussan (Louise Nathhorst) och Tinne inte är överens (dvs om det ser annorlunda ut än vad det känns) som Sara filmar och de kan analysera tillsammans senare.Läst 21825 ggr


Fler inlägg

DEC
01
2013

Söndag: Tomas vann VC-körningen


Skärmdump från SVT.

  

Åh, vad roligt, det blev två svenska världscupsegrar när Globen tackades av! Tomas Eriksson vann fyrspannskörningen med slutresultatet 237,56 - vilket ger honom tio världscuppoäng.

  

Här ser du ett långt inslag från SVT om vinsten:

Här intervjuar SVT Tomas om tävlingen:Läst 81612 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01
2013

Bildspel: Peders vinster är ingen slump


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Helgens mest framgångsrika svenska ryttare är utan tvekan Peder Fredricson, som ni säkert har hört i rapporteringarna härifrån Ericsson Globe. Men vad ingen hör och väldigt få ser är hur Peder fokuserar innan sin tävlingsstart.
  
Det är en av fördelarna med att jag får vara bakom kulisserna på de stora tävlingarna, jag kan se och lära. Visste ni att Peder är en av de ryttare som tillbringar längst tid inne på banan vid bangången? Han stegar upp avstånd, skriver ner antal galoppsprång på sin lapp och går banan en vända till.

  
För ett år sedan frågade jag Lisen Bratt Fredricson om vad det är för lapp Peder har i fickan. Hon förklarade att han skriver anteckningar om avstånd och eventuella vägar för omhoppningen. Jag trodde då att lappen var en engångsföreteelse, men i helgen ser jag samma mönster.

  
Lisen gav mig en gång i tiden rådet att komma väl förberedd, då blir nervositeten mindre och fokuseringen lättare. Peder har i helgen motiverat mig till att bli ännu mer förberedd inför tävlingsstarten, jag hoppas att jag via detta inlägg kan motivera er till samma sak.

 

Ta er tid att stanna till, memorera banan med stängda ögon, se er själva rida bra och felfritt.

  
Missa inte bildspelet med Peder innan tävlingsstarten!

Här kan du läsa om Peders framgångar inne på banan.
 
Text & foto: Annelie Lundkvist


Läst 83632 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01
2013

Nordic Challenge: Ben Maher tog hem bilenBen Maher avrundar tävlingen med att vinna bilen, innan han skyndar till flygplatsen för att åka hem.
  

Ericsson Globe har stått som värd för sin sista sista internationella hoppning, Nordic Challenge. Med fullsatta läktare blev den sista stora hoppningen en fartfylld klass som bjöd på spänning. När svenskarna rev ropade hela arenan "neeeej", och när Ben Maher klarade de svåraste hindren suckade alla "neeej". Dock fick Ben stora applåder när han gick i mål. För snygga rundor, det levererade han!
  
Det var fem ryttare som red denna tidhoppning i två omgångar, där felen från båda omgångarna räknades. Snabbast gick det för vår svenske Jens Fredricson som med Lunatic fullkomligt flög över alla distanser och hinder (utom ett, som revs). Ekipaget slutade på 4 fel totalt med den imponerande tiden 32,61 sekunder.
 


Lunatic kom in, var snabb och fick våra hjärtan att smälta lite extra.
  

Ben Maher gick ut sist i klassen och visste att det enda han behövde göra var att rida en felfri runda. Hans tid blev 40,34 sekunder, det vill säga nästan 7,5 sekunder långsammare än Jens, men Aristo Z var inte i en enda bom.
 

Bilen gick till Storbritannien eftersom Ben var ensamt felfri i båda rundorna. På tredje plats kom mannen som redan haft sin största framgång denna helg. Alltså vinnaren av Top Ten-finalen, Daniel Deusser, som här red Domingo. Han hade 4 fel och tiden 33,88.

 


Daniel Deusser har haft en riktigt bra helg, som avrundades med en tredjeplats.
 
Fullständigt resultat 


Läst 22554 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarSportkollens senaste