Backstage-bloggen - Tappsko för Charming Boy

Göteborg Horse Show 2014

Här samlar vi allt från Göteborg Horse Show 2014. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


FEB
27
2014

Tappsko för Charming Boy


Tur för Charming att arrangören har en hovslagare på plats.
FOTO: Sofie Lexner 

     
Göteborgs-äventyret började inte på önskat sätt för Sofie Lexner och Charming Boy, men snabbt kunde de vara på banan igen.
– När vi lastade ut honom från lastbilen så hörde vi "klonk" och ner rullade skon, berättar Sofie för Hippson.
    

Gothenburg Horse Show har en hel stab med personal som jobbar för hästarnas och ryttarnas bästa bakom kulisserna. En av dem är hovslagaren som är strategiskt placerad vid framridningen. Han fick bli den första som teamet besökte.

  
I morse kunde Sofie även låta Charming komma in på arenan och bekanta sig med omgivningen, något som gick med lite stöd från ryttaren.

– Han är lite markbunden och osäker när han rids inomhus, alla skuggor och ljuset gör att han reagerar, säger Sofie. 

Han var likadan i Neumünster för två helger sedan, berättar hon. Sofie är inte alls är orolig utan ser fram emot helgens tävling.
   


Läst 11574 ggr


Fler inlägg

FEB
26
2011

Snyggt, praktiskt och galet på Eurohorse


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I det här bildspelet tar vi er med på en rundtur på Eurohorse-mässan i Göteborg. 


Läst 20435 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
23
2011

Bakom kulisserna i Scandinavium-stallet


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Häng med oss till Scandinavium-stallet och träffa hästar, ryttare och grooms.


Läst 16957 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
20
2011

Louise Videlyck är ”mamma” till löv-hindret


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Louise Videlyck från Varberg är ett känt namn för trogna Hippson-läsare. Hon har frilansat en del som fotograf hos oss och kan nu även skriva hinderdesigner på visitkortet. Till vardags ritar hon mönster till tyger och andra produkter, men till Göteborg Horse Show har hon alltså fått ta fram ett alldeles eget hinder.
  
Hur fick du uppdraget?
- Jag känner Per Johansson som genom sitt företag Jumps AB levererar hindermaterialet till Scandinavium. Han tog med mig som bollplank på ett möte med banbyggarna och då fick en av dem syn på mitt visitkort. Där har jag ett handmålat löv och den holländske banbyggaren Louis Konickx ville absolut att jag skulle ta fram ett hinder i samma stil.
  
Processen - hur har den sett ut?
- Jag har skissat och bollat med banbyggarna, och har tolkat uppdraget på mitt eget sätt. Bland annat ser hindret inte likadant ut på båda sidor... När vi var överens om utformningen, och om vilka hinderdelar som skulle ingå, tog produktionen vid.
  
Berätta!
- Jag skuttade runt på golvet och mallade upp hindret på stora plyfaskivor. Så mycket att jag faktiskt hade träningsvärk dagen efter! Sedan var det några jätteduktiga hantverkare som sågade ut, sandpapprade och grundmålade. Till sist handmålade jag själva motiven.
  
Vet du hur hindret kommer att användas?
- Det finns flera olika alternativ eftersom jag både har tagit fram små löv att ställa under hindret, en planka med löv på och enfärgade bommar i en "knallig" lime-ton. Eftersom det finns tre par infångare skulle hindret även kunna användas som trekombination. Men hur hinderparken ska används i de olika klasserna bestämmer banbyggarna först i början på veckan.
 
Har projektet gett dig mersmak?
- Absolut! Jag har faktiskt även designat ett hinder med hästar som var med under de stora tävlingarna i Borås. Och så har jag ritat Carpe Diems sponsorhinder till Göteborg. Kanske får vi även se hästhindret i Scandinavium.
  
Text: Anki Yngve
Foton: Privata


Läst 15646 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarBackstages senaste