Backstage-bloggen - Valpig framhoppning för sjuåringarna

Göteborg Horse Show 2014

Här samlar vi allt från Göteborg Horse Show 2014. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


FEB
27
2014

Valpig framhoppning för sjuåringarna

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Dagens första klass, Youngster Tour, hade femton startande hästar med både svenska och utländska ryttare. Gemensamt för alla ekipage var åldern på hästarna - samtliga är sju år.

 
Nere på framhoppningen märktes detta i luften. Ryttarna visade inte en gnutta nervositet - men hästarna var däremot på tårna.

Proffsen Marcus Ehning och Ludger Beerbaum rider sina hästar så noggrant och välplanerat att man måste påminna sig själv om att hästarna faktiskt är sju år.
Andreas Erni, Rolf-Göran Bengtssons beridare, fick vara beredd på hur hästen Paris skulle reagera när hinder flyttades och funktionärer rörde sig på framridningen.
  
Svårast är det ändå för hästarna när ryttarna kliver av för att gå banan. De vill nästan sitta i knät på hästskötarna och många valde att låta dem stå still i ett hörn tills ryttaren kom tillbaka.

Oavsett hur de reagerar när ryttarna galopperar runt på framridningen så är en sak säker - de kan hoppa!

När de vänder upp mot hindret försvinner allt annat och deras självförtroende är på max. Ingen av ryttarna hoppade många språng på framhoppningen, det låg mest fokus på att få hästarna avslappnade inför starten.

  
En häst som drar till sig blickar är Karin Larssons skimmel Candlelight K, i dag riden av Elin Jansson. Den hästen hoppar otroligt bra, och ser verkligen ut att älska det.
- Ibland hoppar hon hjälmen av mig, skrattade Elin Jansson, när hon kom tillbaka från banan och klappade om Candlelight K som gjort en felfri ritt. Ägaren ville att hon skulle gå lite lungt första dagen, men det räckte till en sjätteplats.

  

Text och foto: Annelie Lundkvist 


Läst 12534 ggr


Fler inlägg

OKT
11
2010

Bildspel: Hejdå VM...


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Medaljer i alla landslag är ett av Svenska Ridsportförbundets mål. Och det är tur att det målet inte är tidssatt, för i detta VM bidde det ingenting.
Nu är ryttar-VM i Kentucky, där deltagare från 58 länder har gjort upp under 16 dagar, över. Den internationella ridsportfotografen Tomas Holcbecher sammanfattar här den sista VM-veckan - i bilder.
 
FOTO: Tomas Holcbecher/www.holcbecher.com


Läst 20225 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
04
2010

Bildspel: Vilken vecka!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Exklusivt för Hippson sammanfattar ridsportfotografen Tomas Holcbecher den gångna VM-veckan - i bilder. Och snacka om att den har innehållit dramatik, både i dressyren och i fälttävlan.
 
FOTO: Tomas Holcbecher/www.holcbecher.com


Läst 15588 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
25
2010

Nostalgi från tidigare VM


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Med hjälp av FEI:s fotograf tar vi er med på en riktig nostalgitripp. Här är bilder från samtliga gemensamma ryttar-VM hittills. Stockholm 1990, Haag 1994, Rom 1998, Jerez 2002 och Aachen 2006.
 
FOTO: Kit Houghton


Läst 14189 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarBackstages senaste