Backstage-bloggen - Valpig framhoppning för sjuåringarna

Göteborg Horse Show 2014

Här samlar vi allt från Göteborg Horse Show 2014. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


FEB
27

Valpig framhoppning för sjuåringarna

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Dagens första klass, Youngster Tour, hade femton startande hästar med både svenska och utländska ryttare. Gemensamt för alla ekipage var åldern på hästarna - samtliga är sju år.

 
Nere på framhoppningen märktes detta i luften. Ryttarna visade inte en gnutta nervositet - men hästarna var däremot på tårna.

Proffsen Marcus Ehning och Ludger Beerbaum rider sina hästar så noggrant och välplanerat att man måste påminna sig själv om att hästarna faktiskt är sju år.
Andreas Erni, Rolf-Göran Bengtssons beridare, fick vara beredd på hur hästen Paris skulle reagera när hinder flyttades och funktionärer rörde sig på framridningen.
  
Svårast är det ändå för hästarna när ryttarna kliver av för att gå banan. De vill nästan sitta i knät på hästskötarna och många valde att låta dem stå still i ett hörn tills ryttaren kom tillbaka.

Oavsett hur de reagerar när ryttarna galopperar runt på framridningen så är en sak säker - de kan hoppa!

När de vänder upp mot hindret försvinner allt annat och deras självförtroende är på max. Ingen av ryttarna hoppade många språng på framhoppningen, det låg mest fokus på att få hästarna avslappnade inför starten.

  
En häst som drar till sig blickar är Karin Larssons skimmel Candlelight K, i dag riden av Elin Jansson. Den hästen hoppar otroligt bra, och ser verkligen ut att älska det.
- Ibland hoppar hon hjälmen av mig, skrattade Elin Jansson, när hon kom tillbaka från banan och klappade om Candlelight K som gjort en felfri ritt. Ägaren ville att hon skulle gå lite lungt första dagen, men det räckte till en sjätteplats.

  

Text och foto: Annelie Lundkvist 


Läst 12316 ggr


Fler inlägg

APR
28

Tips om en nylanserad sadel från Hoffsteiner FrankrikeLäst 13695 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28

Shoppingtips från Tova EkelundLäst 13383 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28

Shoppingtips från Ronja SandrosLäst 13407 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarBackstages senaste