Beyond Equestrian
MAR
05
2014

IMG_3386

POWER och jag in BLACK&WHITE!

På flygplatser kan man alltid hitta inspiration och fina ting. Dessa schackhästar hittade jag på Copenhagen International Airport. När man är ute och reser skall man titta lite extra i de fina butikerna. Det finns alltid hästiga godbitar lyxbutikerna. Modehus som Gucci, Hermes, Ralph Lauren, SAND och Bottega Veneta har egna små butiker på København Lufthavn. Vart man kan hitta hästiga presenter till sig själv och andra.

BORÅS Gina Tricot GrandPrix med Per Johanssons fantastiska hinder i bara vitt och svart gav en fantastisk inramning till ett härligt arrangemang som jag hade förmånen att uppleva på plats för några veckor sedan. För er som inte var där, åk dit om ni har möjlighet nästa år! Roligt att se att det satsas på tävlingar här hemma i Sverige.



Läst 4487 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
04
2014

2014

Hos kineserna symboliserar HÄSTENS ÅR det ädla och eleganta med snabbhet och uthållighet. Det står för intelligens, vältalighet och frihet. Hästens år associeras också med fest, frihet, skär glädje och humor. Enligt kinesisk teologi är de fem elementen trä, eld, vatten, metall och jord återkommande cykliskt.


2014 är alltså trähästens år. Detta år betraktas som ett år av snabba segrar, oväntade upplevelser och överraskande romanser. Föga överraskande är att jag alltid har varit förälskad i de kinesiska ler, trä och bronshästarna, redan som liten flicka.


källa ancienteastantiques.com



Smakfull, läcker och kraftfull.

källa ancienteastantiques.com


Elegant i all sin enkelhet.



 Dessa vackra ting kan fixa till vilken interiör som helst.



källa https://www.bukowskismarket.com



Att pryda sitt hem med dessa fina hästar ger ett kraftfullt intryck.

Var får man tag på dessa fina hästar, jag har hittat en hel del billigare nyproducerade och reproducerade hästar, med de gamla hästarna som förlaga i inredningsbutiker här runtom i Köpenhamn.


Antika kan man hitta på aktioner hos aktionshus, exempelvis www.bukowskismarket.com Då får man vara beredd att betala betydligt mer men förhoppningsvis är det äkta vara. Fina hästar i ex lergods från Han-, Sui-, Tang-, och Mingdynastin.


Eller allra helst har man fantastisk tur och hittar en fin häst på en bakgårdsloppis för en spottstyver, som visar sig vara en häst av superklass och kvalitet. Håll ögonen öppna, det finns fynd där ute att hitta. Lycka till.



Denna Grön häst i keramik. Nytillverkad från provinsen Jiangxi i Kina. pris ca 800 sek  http://www.baazar.se

källa: www.everythingturquoise.com


Bästa Hälsningar Karolina


Ps glöm inte att följa bloggen under namnet: beyond_equestrian på Instagram. Ds



Läst 9206 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
03
2014

IMG_3255

  

Det har hänt mycket sedan sist. Ny blogg, nytt namn – BEYOND EQUESTRIAN, ny stad, nya ämnen som ridsport, tävlingar, mode, fotografi, kultur, hästresor och interiör, men också vardagliga hästberättelser. Jag vill visa hästvärldens vackraste sida.
  
Vem är jag?
 
Jag heter Karolina och skrev tidigare i bloggen "Veterinärstudenterna" tillsammans med min vän Izabella. Jag är en livsnjutare som går min egen väg och ser världen som en fantastisk lekplats och skola. Jag inspireras av möten med människor och djur. Många ting har ju en tilltalande sida om bara vinkeln eller perspektivet är rätt.
  
Jag bor idag i Köpenhamn. Staden är inspirerande och det är nära till det mesta som till exempel Dyrehaven för en ridtur, en dagstripp till Skåne, fina hästgårdar och varför inte en helgresa till Tyskland eller Holland för hästtävlingar eller hästauktioner. Allt känns inom räckhåll.

   

IMG_3252

 

Dessa två fotografier och även min header är plåtade av Mimmi Falk och hästen heter POWER, en helt fantastisk dag i mitten av januari. Ni kan även följa bloggen på instagram beyond_equestrian!!

  

Bästa hälsningar Karolina Mörk Eriksson


Läst 8098 ggr Kommentarer Kommentera

Ridning är så mycket mer än en sport, det är en livsstil. Och det är den delen av hästlivet som Karolina Eriksson vill utforska i sin blogg.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.