Beyond Equestrian
Klicka på en bild för att starta bildspelet.I helgen var det en solig säsongspremiär på Klampenborg galopbane. Nyöppning av racebanan efter renovering och nyprofilering.

En riktig folkfest med 8 lopp på den vackra gräsbanan. Den fantastiska stämningen och inramningen gör att man verkligen vill komma tillbaka, detta är väl värt ett besök. Man är hjärtligt välkommen att ta med sig egen picnickkorg och sätta sig i gräset och avnjuta egen mat. Varför inte äta en vällagad måltid i den Kongelige Tribune - med anor från 1910-talet - eller i den nybyggda Paddock Tribunen?

// Karolina


Läst 10674 ggr Kommentarer Kommentera
APR
24
2014

Vi längtar efter sommarvärmen men fryser i Köpenhamn i april. Just därför vill vi ge inspiration till varma och vackra handskar med hästdetaljer!

Hälsningar, Karolina 


 

Åhléns

LAUREN Ralph Lauren 

Läst 9252 ggr Kommentarer Kommentera
APR
22
2014


Jag har varit hemma hos min vän Caroline och hennes mysiga höns. Jag är beredd att hålla med hoppryttaren Peder Fredricson när han pratar så varmt om sina höns i programmet Ryttareliten. Man ger dem lite matrester och i gengäld får man fantastiskt fina ägg.

Tuppen lill-Signe och hans fru. Han fick sitt namn innan Caroline visste vilket kön det var. Så vackra!
Världens tamaste höna. Jag vet inte riktigt om det är förtjusning eller lite fågelskräck.Första gången jag håller en tupp i min famn.Häftigt med små fina ägg med knallgul gula. En äggomelett med en gyllene färg smakar så mycket bättre.Detta är lösgående höns. Långt, långt borta från burhönsens kvarter. Man blir glad när man ser fåglarna i sin rätta natur. Jag har andats fjälluft hemma hos mamma och pappa i Åre. Magiskt!


Åreskutan!


Påskhälsningar // Karolina


Läst 12914 ggr Kommentarer Kommentera
APR
13
2014

 
 

Efter mitt senaste besök på Jägersro blev jag inspirerad att åka dit och kolla på hästkapplöpning och spela bort lite småslantar. Väl på plats inser jag att stämningen är fantastisk!

Pink Sensation, Academic Cat, Half Tiger, Magic Runner, His Highness, Desert Chicory, Noble Rocket, Dragon Heart, Grey Goose, Butterfly Dream, Free Despatch, Holy Bull och Energia Central. Vilka namn! Jag skulle vilja köpa en gallopör bara för att få döpa den.

Upsadaisy är ytterligare ett namn att komma ihåg. En vacker mörkbrun skönhet som vann sitt lopp idag på Jägersros dirt-track med 4,5 hästlängder.


Visste ni att en häst kan galoppera i över 80 km/h över kort sprintdistans?

Helt galet! 


Natti natti // Karolina


instagram : beyond_equestrian


Läst 16445 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Rojalistisk dag med besök hos de kungliga hästarna och 'afternoon tea' hos A.C PERCH'S.

Det är något speciellt med hästar och vagnar. Sedan lång tid tillbaka har häst och vagn använts som transportmedel vid de kungliga stallarna i både Danmark och Sverige. I Köpenhamn finns dessa i det tidigare kungliga slottet Christiansborg. Här finns stall ridhus, rasthagar och en fantastiskt vackert belägen ridbana. Man kan även möta hästarna på ett träningspass ute på Köpenhamnsgator där de tränas att tåla trafik och allt annat staden har att erbjuda. De vita hästarna är Kladruber-hästar och kommer från Tjeckien. 
Har ni vägarna förbi Köpenhamn den 16e april så borde ni kolla in detta!// Karolina

Instagram: Beyond_equestrian


Läst 12806 ggr Kommentarer Kommentera

Efter att ha varit inne i sjukhussvängen några gånger de senaste veckorna med tre akuta besök tillföljd av ordentlig buksmärta. Detta har fått mig att börja fundera och jämföra humanvården med djursjukvården. Vad vi kan lära oss av varandra. 

Det kanske är att dra lite höga växlar att säga att humanvården inte fungerar då det blivit så att jag hamnat mellan stolarna då jag bor i Danmark men jobbar i Sverige. Men ibland undrar jag ifall inte våra husdjur har lättare att få hjälp snabbt, via försäkringar och privat finansiering.

Att sitta länge och vänta på en akutmottagning och även se underbemanningen på sjukhuset gör ont i hjärtat. Det finns massor med argument för och emot privat sjukvård.

Det som är bra med den skattefinansierade sjukvården är att den skall vara tillgänglig för alla men är den det? Jag hoppas och tror det, men för mig har det känts som jag hamnat i ett moment 22. 

Skämt och sido skulle jag nog säga att jag skulle föredra att vara en försäkrad häst med mig som ägare. Än att själv vara den som är sjuk just denna gång. Hade jag varit min häst hade jag redan fått den smärtlindring hade jag behövt kontraströntgen så skulle det vara kirrat i ett kick och gullig personal som borstat på mig och sett till att jag mår bra. Veckans upplevelse har varit allt annat än angenäm telefonköer upp till 45 min, otrevliga telefontanter och idel Nej, NEJ.

Du måste vara registrerad först, lägg på luren och gå in på internet, registrera dig och ring igen. För att tillslut bli hänvisad till akutmottagning och därifrån hänvisad ytterligare till nästa kvällsmottagning där kvinnorna i receptionen försöker tala om för mig hur det går till. Tillslut säger den ena:

-Det enda sättet att få hjälp är att du ringer en ambulans och åker in till akuten för här på kvällsmottagningen tar vi inte emot dig.

Då skall tilläggas att jag sitter 15 meter från akutens väntrum. Jag skall alltså gå 15 m ut genom dörren och se akutmottagningens dörr mitt framför näsan och ringa ambulansen som skall köra mig precis dit och vad kostar inte det HERREGUD.

Tårarna sprutar och jag lyckas övertala dessa damer att detta är en helt befängd ide. Slutet gott allting gott. Jag fick vård och hjälp av fantastisk läkare och sjuksyster.


Jag och Accordion när han hade Kolik och fick tillbringa några dygn på Universitets djursjukhuset på Ulltuna. 


Som hästmänniska är man van att bita ihop, jag uppsöker inte sjukvård om jag inte verkligen måste. Och genom att själv ha jobbat inom vården och på djursjukhus vet jag hur viktigt det är med ett  bra bemötande. Jag tror självklart på lättillgänglig sjukvård till alla men ibland undrar jag ifall vi inte borde privatisera eller iallafall effektivisera och kolla upp vad som är fel med vissa saker så att folk slipper hamna i kläm. Det känns som vårdmaskineriet har blivit en alldeles för stor koloss att ro runt. Tror vården mår bra av konkurrens och lite business tänk iallafall på servicesidan. Det kanske är en svår nöt att knäcka, men det tror jag inte. 

Ett litet leende eller en förstående blick gör att man slipper sitta i väntrummet frustrerad och irriterad och öka smärtnivån. Jag vet att man pratar om att man är mycket underbemannade, det har jag full förståelse för absolut. Jag klagar egentligen inte på golvfolket utan strukturen som helhet. 

Jag vet att svensk vård är världsledande inom vissa områden och att bemötandet i regel brukar vara väldigt bra, men jag vill belysa ett problem och berätta om min upplevelse.


Jag mår nu bra igen och har bokat en resa till New York i maj och hoppas nu på att få tips, gällande hästiga saker jag bara inte får missa när jag är där!

XOXO// Karolina


Läst 12434 ggr Kommentarer Kommentera

Ridning är så mycket mer än en sport, det är en livsstil. Och det är den delen av hästlivet som Karolina Eriksson vill utforska i sin blogg.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.