Noll till hundra - Bättre vitsord kunde vi inte önskat oss. =D
MAR
12
2015

Bättre vitsord kunde vi inte önskat oss. =D

Hallå igen!

Igår tog vi oss ifrån Stockholm till Malmö med hopphästarna och nu vidare mot Gera som ligger i östra Tyskland nära Leipzig. Vi kommer bli en rejäl karavan med två stora lastbilar och två små när vi möter upp resten av gänget vid färjan i danska Gedser.

Jag tycker det är kanon att slå följe när man kör hästar ner åt Europa, det är skönt att ha någon att slå huvudet ihop med om det skulle dyka upp nått problem.

Kevin & Ropeter! Ps. Kolla inte på mina vita ben, kan leda till snöblindhet.

Ja och nu skall jag berätta lite mer om de inspirerande dagarna i Vidauban. =D

Det är alltid lika kul att titta på bra ridning! Det var lite extra roligt denna resan eftersom det nu var första gången jag faktiskt tog mig tid att titta på YR-klasserna (Young Rider) också. Det var ju två svenskar med på startlistan och Kevin då såklart! <3 För att inte glömma övriga Tyska och Holländska absoluta toppskiktet av Young Riders. (EM för junior/YR går av stapeln i Vidauban i år, så det var ju ett gäng som var nere och kände på banorna redan nu, så de vet vad de har att förvänta sig.)

Tycker alltid det är spännande att stå vid sidan av banan och titta, lära, analysera olika ekipage och olika ridstilar.. alla länder har sin typ av ridning och det syns tydligt. Det är också fantastiskt att titta på t.ex. Jeanna när hon rider.. Hur kvick hon är i hjälperna och hur fina små och renodlade hjälper hon kan åstadkomma. =) Det är fantastiskt lärorikt att bara stå där och titta. Man kan precis hinna se hur hästen spänner sig och hur Jeanna lika snabbt försöker lösgöra och lugna.. Fantastisk! =) 

Jag lär mig otroligt mycket av att bara stå och titta på alla dessa fantastiska ryttare, sedan så blir de bara hem och öva vidare. =D

Det gick även bra för Kevin nere i Vidauban. Vi startade starkt med 70% redan första dagen i Young Rider Teamtest. Andra dagen gick det inte riktigt lika bra och vi hamnade strax under 70% sträcket. Tredje starten för Ropeter och Kevin var Young Rider Freestyle (Kür) och det resulterade i strax över 71%. Inte riktigt lika bra som Drachten men allt över 70% är helt klart "Well done!!". Jag är mycket stolt pojkvän och hejarklacksledare! =)

Kevin & Ropeter.

Något som gjorde mig mer stolt än något annat var när flera ur det svenska gänget samt både domare och stewards kom fram till mig och berömde Kevin för att han red så mjukt och var så snäll mot hästarna. En steward sa "What if all my costumers could be like him". Helt fantastiskt, det var nog de finaste vitsorden vi kunde önskat oss. =D

En liten sväng till Saint Tropez hanns också med under dagarna med under dagarna på franska rivieran.

Jag och Kevin i Saint Tropez.

Inga dåliga båtar de låg där..

Det vore ju dumt att klaga, vilket kanon väder vi haft också. =D

Ha de bäst! :)

Kram och god morgon ifrån ett solkysst Skåne!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen@gmail.com

taggar


liknande webbartiklar


Läst 27459 ggr

Fler inlägg

MAR
25
2016
Hej allihopa! =)

Jag sitter just nu i bilen på väg mot GHS och världscupen. :) Ses vi där?

Jag skall skriva så ni ser mig säkert nere bland domarna. Efter världscupsdressyren, så har jag biljetter till hoppningen tillsammans med goda vänner. :) Så det skall bli en rolig dag idag. Undra om man hinner med någon mässa också. =P

Ha de gott!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Läst 59321 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
19
2016

Hej allihopa!

Då kommer vi till min andra dressyrstart i livet... =) Dagen började med att den eminenta groomen för dagen Saga knoppade och fixade Bosse. Jag själv packade picknickkorg och transport. =) Sedan begav vi oss än en gång mot Kungsbacka ridklubb.

Väl på framridningen var min lilla prinskorv mycket mer lugn och harmonisk om man jämför med dagen innan, det var lite mindre läskiga saker inne i den manegen jag valde att rida fram den dagen än dagen innan också. Bra eller dåligt? Jag föredrog nog ändå när han var lite spänd och "på tårna", nu fick jag istället kämpa lite med bjudningen och att hålla honom framför skänkeln.

Jag och min kära tävlingsgroom för dagen Saga. =)

Vi lyckades ändå rätt bra med allt på framridningen... min mentor kom och tittade när jag red fram och bad mig göra några rörelser ur programmet och gav mig några sista tips inför starten. Vi var första ekipage efter paus och skulle starta 10.20, men de låg lite efter tiden och ändrade till 10.30. Det fick jag reda på först 10.20 vilket var lite synd, man har ju ändå en tanke med upplägget i sin framridning..

10.30 gick vi ner till tävlingsmanegen.

Det var ingen där så vi skrittade runt ute på gårdsplanen.. 10.35 kom äntligen domaren. 10.36 då kom det två funktionärer och vi fick äntligen gå in.. Om vi hade problem med bjudningen och att han skulle vara framför skänkeln innan, så blev det ju inte bättre av detta..

Det var ju lite trist att de strulade till sig med starttiden, men de va inte så smart av mig att inte stanna på framridningen tills de ropade, men man lär sig av sina misstag.

Travprogramet blev inte bra alls det var som att han satt fast i en gummisnodd.. jag fick aldrig riktigt fram honom igen.. Men skritt och galopp programmet är jag mycket nöjd med! =) Men nu till de största problemet, jag red LA:4 inte bara en utan två gånger.. xD Det betalar sig dåligt i en MSV:C1 och 6p avdrag blev det.. jag kan säga att vi kom nog rätt nära att bli utblåsta.. och jag får nog tacka domaren för hennes tålamod. =P

Det hela slutade på 58,2% vilket jag under omständigheterna är väldigt nöjd med, för jag har lärt mig så otroligt mycket inför nästa start. =) Så nu är de bara hem och jobba vidare! =)

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgen!<3

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com


Läst 63233 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17
2016

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen en lugnare dag efter en stressig vecka, så nu tänkte jag berätta lite för er om min tävlingsdebut. =)

Det hela började med att jag övade på att göra knoppar på fredagen, det blev sisådär... =P Men med lite övning skall det nog bli bättre framöver. =)

Men tack gode gud för mina underbara kollegor som både hjälpte mig att knoppa och agera hästskötare under helgen! <3

När lördagen kom och det var dags för tävlingsdebut i Lätt A:4, så fick då Ida stå för knopparna. =) Så när Bosse och jag var färdigfixade och vi hade dubbelkollat så att allt var med sisådär 50-11 gånger så styrde vi skutan upp mot Kungsbacka.

Jag hade ett riktigt litet team med mig, mina kollegor Elsa och Ida, Elsas mamma och hund Wega och min vän Anna var med. Sedan anslöt mina största fans Camilla och Esther i Kungsbacka för att agera hejarklack! =)  Det var faktiskt väldigt skönt med riktigt gott stöd från alla vänner för jag var riktigt nervös, det släppte dock nästan helt när jag väl satt på Bosse som tur var. =)

Bosse var som en liten fiolsträng, det kändes som jag satt på en NASA-raket... "Ready for take off", men vi höll oss på mattan och jag använde de goda råd jag fått ifrån min mentor som tyvärr inte kunde vara med. Kände mig rätt väl förberedd. 

Mitt namn hördes i högtalaren och in gick vi. Här kommer en film från testet. =)

Jag är riktigt supernöjd, det gick kanon trots att Bosse var lite spänd för vissa saker. =P

.. och så här tyckte domaren. =)

Så det är jag också supernöjd med. =)

Vi packade ihop hästen och alla grejer och åkte hem, här är min glada superstjärna väl hemma i stallet igen. =)

Nu så här i skrivande stund måste jag tyvärr åka och byta däck på en transport.=P

Men i nästa inlägg skall jag berätta för er om söndagen och vår insats i MSV C:1. xD 

Kram på er! =D

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 67850 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Noll till hundra »Noll till hundra

Daniel Bjärving jobbar som lastbilschaufför, bland annat för delar av dressyrlandslaget, och har nu bestämt sig för att själv satsa på ridningen. Häng med på hans resa!

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Daniels senaste
Arkiv