Noll till hundra - Börjar äntligen fatta galoppen.
OKT
21
2014

Börjar äntligen fatta galoppen.

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hallå!

 

Söndagen började bra med sovmorgon, välbehövligt efter att Jeanna, Mattias Jansson och Darcias uppfödare ifrån Västra Hoby Stuteri kom och våldgästade mig och Julia i lastbilen på lördagskvällen. Sjukt trevligt var det utan tvekan, med massa roliga historier och skrönor ifrån dressyrvärlden. Men det blev rätt sent för en trött chaufför och en trött groom.

Efter min lilla sovmorgon var det raka spåret in till arenan för att kolla lite hoppning, eller ja efter att jag hade varit och sagt god morgon till Darcia såklart. När hoppningen var över så gick jag tillbaka för att ta en fika med Jeanna i lastbilen. Då upptäckte vi att det inte fanns någon ström till lastbilen längre. När jag gick ut för att titta såg jag att en av elcentralerna på parkeringen hade hamnat under vatten. Det var inte bara elcentraler som hade vatten problem, utan jag fick även hjälpa Hans-Peter Minderhoud att komma in i sin bil. #Starstruck Tycker han är skyldig mig en ridlektion ifrån Edward Gal nu!

 

Efter många om och men blev det fika tillslut ändå, sedan tillbaka till arenan för att titta på Paulinda Fribergs Kür, när Paulindas ritt var över så var det bara att skynda till framridningen och kolla när Jeanna och Darcia värmde upp inför sin kür, efter Jeanna kür så var det bara att bänka sig inne på arenan. En efter en red Hans-Peter Minderhoud, Isabell Werth, Adelinde Cornelissen och Edward Gal in, så det bjöds på massor av fantastisk ridning i världsklass som ni förstår. Jag blev lite besviken på Edwards kür dock. Efter att ha sett hans fantastiska insatts i Grand Prixen på lördagen, så hade jag väl förväntat mig lite mer ändå. När han red Grand Prixen var det ren magi! Det såg lite ut som att han nästan lika väl hade kunnat hoppa av, så hade Undercover (som de själva för övrigt kallar Fritsie) löst ritten själv. Medans han var tvungen att ge mycket tydligare och kraftigare hjälper under söndagens kür. Det var inte alls samma lätthet och fantastiska samspel som under Grand Prixen. Men självklart lyckades Edward skrapa ihop nog med procent för att överlägset kamma hem vinsten ändå.

Ifrån Världscupen i Odsense hem till Segersta.

Jag hann precis se klart prisutdelningen, där Adelindes och Isabells hästar blev lite skrämda under ärevarvet av musiken och publikens applåder, så det blev lite oroligt där en sekund eller två. Men vad kan man förvänta sig av hästar på denna nivå? De ha ju så otroligt mycket nerv och är ofta lite känsliga kan man säga. Edward Gal verkade i alla fall ta det hela med ro och skattade bara. En liten filmsnutt på när hästarna studsar runt på prisutdelningen finns att se på Instagram. Bjaarving @ Instagram.

Ifrån Världscupen i Odsense hem till Segersta.

Sekunden efter att Edward hade avslutat sitt ärevarv var det bara att sätta på sig de snabba skorna och springa bort och hämta lastbilen så vi kunde lasta Darcia och alla grejer. Sagt och gjort efter knappt en timma rullade vi åter mot Sverige.

Resan gick kanon, vi stannade i Lund för att hämta en katt. Yogakattens bror (Ni som följer Jeannas gästblogg här på Hippson vet). Sedan fick vi stanna i Helsingborg för kombinerad tankning och hämtning av en häst som skulle åka med oss upp till Stockholm. Efter att vi vart klara med alla djurhämtningar, så brände vi raka spåret upp till Mantorp och ridklubben som la grunden för Jeannas ridning nämligen Liljas ridutbildning och där stannade vi sedan över natten.

Vi hittade lite gamla bilder på Jeanna i klubbhuset.

Ifrån Världscupen i Odsense hem till Segersta.

 

När det var dags att lasta hästarna för att fortsätta mot Stockholm så tog det rätt så mycket mer tid än vad vi hade räknat mer. Darcia tog ca fem sekunder att lasta, men Darcias nya kompis som vi fick med oss ifrån Helsingborg hade nog aldrig åkt stor lastbil innan och fattade inte riktigt hur man skulle stå. Det tog oss 40 minuter att få honom att stå rätt i bilen, eller ja rätt och rätt men han var inne i alla fall.

IfrÃ¥n Världscupen i Odsense hem till Segersta. 

När vi äntligen hade lastat klart, var det bara full fart hemåt. Väl hemma på gården var det dags för dagens höjdpunkt för min del. Jag bytte om nästan i samma sekund som jag hade slått av tändningen, det var nämligen dags för att provrida den häst som Jeanna hade tipsat mig om. Det var skitkul, jag fick ju dessutom en gratis ridlektion kan man säga. Trots att det bara var sjunde gången i sadeln, så lyckades jag få till en rätt hyfsad galopp äntligen. Så man kan säga att jag börjar fatta galoppen nu, haha. Jag lyckades till och med göra några rätt snygga galoppombyten. =) Sjukt stolt över mig själv måste jag ändå säga. Kolla in filmen när jag gör ett byte på diagonalen! Bjaarving @ Instagram.

IfrÃ¥n Världscupen i Odsense hem till Segersta. 

Efter provridningen blev det en liten mysmiddag framför tvn med Jeanna och Marcus. Sammanfattningsvis kunde jag inte varit mer nöjd med dagen.

Ifrån Världscupen i Odsense hem till Segersta.

MISSA INTE BILDSPELET! Där finns lite fler bilder.

Kram!

Daniel Bjärving

Bjaarving @ Instagram

EnAnnorlundaDressyrsatsning@gmail.com

taggar


liknande webbartiklar


Läst 29867 ggr
Fler inlägg

MAR
25
2016
Hej allihopa! =)

Jag sitter just nu i bilen på väg mot GHS och världscupen. :) Ses vi där?

Jag skall skriva så ni ser mig säkert nere bland domarna. Efter världscupsdressyren, så har jag biljetter till hoppningen tillsammans med goda vänner. :) Så det skall bli en rolig dag idag. Undra om man hinner med någon mässa också. =P

Ha de gott!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Läst 84543 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
19
2016

Hej allihopa!

Då kommer vi till min andra dressyrstart i livet... =) Dagen började med att den eminenta groomen för dagen Saga knoppade och fixade Bosse. Jag själv packade picknickkorg och transport. =) Sedan begav vi oss än en gång mot Kungsbacka ridklubb.

Väl på framridningen var min lilla prinskorv mycket mer lugn och harmonisk om man jämför med dagen innan, det var lite mindre läskiga saker inne i den manegen jag valde att rida fram den dagen än dagen innan också. Bra eller dåligt? Jag föredrog nog ändå när han var lite spänd och "på tårna", nu fick jag istället kämpa lite med bjudningen och att hålla honom framför skänkeln.

Jag och min kära tävlingsgroom för dagen Saga. =)

Vi lyckades ändå rätt bra med allt på framridningen... min mentor kom och tittade när jag red fram och bad mig göra några rörelser ur programmet och gav mig några sista tips inför starten. Vi var första ekipage efter paus och skulle starta 10.20, men de låg lite efter tiden och ändrade till 10.30. Det fick jag reda på först 10.20 vilket var lite synd, man har ju ändå en tanke med upplägget i sin framridning..

10.30 gick vi ner till tävlingsmanegen.

Det var ingen där så vi skrittade runt ute på gårdsplanen.. 10.35 kom äntligen domaren. 10.36 då kom det två funktionärer och vi fick äntligen gå in.. Om vi hade problem med bjudningen och att han skulle vara framför skänkeln innan, så blev det ju inte bättre av detta..

Det var ju lite trist att de strulade till sig med starttiden, men de va inte så smart av mig att inte stanna på framridningen tills de ropade, men man lär sig av sina misstag.

Travprogramet blev inte bra alls det var som att han satt fast i en gummisnodd.. jag fick aldrig riktigt fram honom igen.. Men skritt och galopp programmet är jag mycket nöjd med! =) Men nu till de största problemet, jag red LA:4 inte bara en utan två gånger.. xD Det betalar sig dåligt i en MSV:C1 och 6p avdrag blev det.. jag kan säga att vi kom nog rätt nära att bli utblåsta.. och jag får nog tacka domaren för hennes tålamod. =P

Det hela slutade på 58,2% vilket jag under omständigheterna är väldigt nöjd med, för jag har lärt mig så otroligt mycket inför nästa start. =) Så nu är de bara hem och jobba vidare! =)

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgen!<3

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com


Läst 88750 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17
2016

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen en lugnare dag efter en stressig vecka, så nu tänkte jag berätta lite för er om min tävlingsdebut. =)

Det hela började med att jag övade på att göra knoppar på fredagen, det blev sisådär... =P Men med lite övning skall det nog bli bättre framöver. =)

Men tack gode gud för mina underbara kollegor som både hjälpte mig att knoppa och agera hästskötare under helgen! <3

När lördagen kom och det var dags för tävlingsdebut i Lätt A:4, så fick då Ida stå för knopparna. =) Så när Bosse och jag var färdigfixade och vi hade dubbelkollat så att allt var med sisådär 50-11 gånger så styrde vi skutan upp mot Kungsbacka.

Jag hade ett riktigt litet team med mig, mina kollegor Elsa och Ida, Elsas mamma och hund Wega och min vän Anna var med. Sedan anslöt mina största fans Camilla och Esther i Kungsbacka för att agera hejarklack! =)  Det var faktiskt väldigt skönt med riktigt gott stöd från alla vänner för jag var riktigt nervös, det släppte dock nästan helt när jag väl satt på Bosse som tur var. =)

Bosse var som en liten fiolsträng, det kändes som jag satt på en NASA-raket... "Ready for take off", men vi höll oss på mattan och jag använde de goda råd jag fått ifrån min mentor som tyvärr inte kunde vara med. Kände mig rätt väl förberedd. 

Mitt namn hördes i högtalaren och in gick vi. Här kommer en film från testet. =)

Jag är riktigt supernöjd, det gick kanon trots att Bosse var lite spänd för vissa saker. =P

.. och så här tyckte domaren. =)

Så det är jag också supernöjd med. =)

Vi packade ihop hästen och alla grejer och åkte hem, här är min glada superstjärna väl hemma i stallet igen. =)

Nu så här i skrivande stund måste jag tyvärr åka och byta däck på en transport.=P

Men i nästa inlägg skall jag berätta för er om söndagen och vår insats i MSV C:1. xD 

Kram på er! =D

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 93314 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Noll till hundra »Noll till hundra

Daniel Bjärving jobbar som lastbilschaufför, bland annat för delar av dressyrlandslaget, och har nu bestämt sig för att själv satsa på ridningen. Häng med på hans resa!

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Belöningsbaserad hästträning Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Daniels senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

När är vaccinet mot eksem på marknaden?
Mälaren Hästklinik svarar
Är det farligt att spruta igång stoets brunst?
Mälaren Hästklinik svarar
Rutinerad häst som plötsligt vägrar hoppa vattengrav
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.