Noll till hundra - Från Västra Hoby till Odense med Jeanna Högberg, i text.
OKT
18
2014

Från Västra Hoby till Odense med Jeanna Högberg, i text.

Hallå igen!

 

Ja som sagt så började dagen igår på Västra Hoby Stuteri i Skåne, vi grundade med en kanon frukost och därefter gick vi ut i stallet för att ha lite morgonmys med Darcia och fixa i ordning henne för resan. Jag hann plocka lite Västra Hoby äpplen innan vi åkte, precis som jag hade hoppats på! Så nu får vi se om det kan bli fler Västra Hoby äpple bakverk? 

Resan hit till Odense gick kanonbra, det flöt bara på, full rulle hela vägen! =)

 

Väl framme i Odense var det lite rörigt med boxplatser och så vidare. Darcia skulle stå i en box som någon hade använt som tackbox innan, bara det att de fortfarande stod grejer kvar när vi skulle ha boxen. Men det var ingen större fara med det, Darcia behövde ändå en liten promenad innan vi kunde ställa in henne i boxen.

 

När vi var färdiga med urpackning av häst och grejer, så skulle vi åka och parkera bilen, då upptäckte Jeanna att de satt en stor skruv i höger framdäck. Då hoppade jag direkt in i problemlösningsläge och letade reda på närmaste däckverkstad för tunga fordon. Det är inte så lätt som man kan tro, för jag fattar absolut ingen grötig danska alls och danskarna pratar katastrofalt dålig engelska.. Men tillslut så fick jag adressen till ett ställe som kunde hjälpa oss en kvart bort. Fullfart iväg tänkte jag, men det fanns ingen plats att vända bilen utan det var bara till att backa ut... okej det är väl inga problem med det om det inte hade varit för att en lastbil precis hade kört in i en släpvagn precis där man kunde backa ut.. så det tog ett litet tag innan vi kom iväg. Men iväg kom vi och lagat blev däcket.

När vi var tillbaka och hade fått parkerat lastbilen var det dags för att invigningsfika in den nya lastbilen, såhär ute på sin första tävling med oss. 

 

Efter fikat fixade vi i ordning Darcia inför vet. checken, som dessutom blev försenad.. när det väl var dags för vet. check, så var de alla hästar på en gång på väldigt liten yta. Det var väldigt kaotiskt där inne och hästarna blev väldigt stressade. En dansk häst sparkade sin ägare och kom lös inne på vet. check arenan. Det finns en filmsnutt på hela dramat på Instagram om någon är nyfiken. Bjaarving @ Instagram.

Jag fick senare höra att det inte gick så bra för dansken som blev sparkad, han såg helt oskadd ut först och det trodde han nog själv också att han var. Han fick ju tag i hästen genomförde vet. checken och gick och ställde in hästen i sin box, på väg till boxen hann hästen förövrigt med att sparka honom en gång till, men denna gång snuddade hoven ”bara” vid armen som tur var.. Sedan när han kom upp till Vippen tyckte han att de gjorde lite ont i sidan och mycket riktigt när han lyfte på tröjan så hade han fått ett rätt rejält skärsår vid höften, så det blev sjukhuset för honom, där konstaterade de tre brutna revben och att en flisa hade lossnat från höften. Vi får hoppas att han kryar på sig snabbt och att han tar med hjälm och skyddsväst till nästa vet. check.

 

När vet. checken väl var över passade Jeanna på att rida lite inne på stora arenan, det gick kanon bra! Darcia kände sig som hemma, trots att hon bara tävlat inomhus en gång innan för flera är sedan.

 

Sedan var det bara att göra i ordning Darcia för natten så vi kunde gå och lägga oss.

 

Idag har också varit en kanon dag! Jag började med att titta när Sveriges U25are red Grand Prix kür. Sedan kollade jag på Jeanna när hon gjorde sin ritt, som slutade på 70,620%. Bra jobbat Jeanna, nu håller vi tummarna för küren imorgon.

 

Sedan avslutningsvis satt jag självklart som klistrad när Adelinde, Isabell och Edward gjorde sina ritter, de var de tre sista in på arenan. Det gick väl inte superbra för Isabell, hade nog förväntat mig snäppet vassare av henne. Men Edward Gal däremot, helt sjukt hur vansinnigt bra han rider. Det ser ut som han bara åker med, han rör knappt en muskel, det är magi, man hamnar som i trans när han rider.

Edward Gal   

Isabell Werth

Nu skall vi snart sova och ladda upp inför morgon dagen, Darcia skall bara få sin kvällsmat först.

 

Kram på er!

Daniel Bjärving

 

Bjaarving @ Instagram

EnAnnorlundaDressyrsatsning@gmail.com

taggar


liknande webbartiklar


Läst 39372 ggr




Fler inlägg

MAR
25
2016
Hej allihopa! =)

Jag sitter just nu i bilen på väg mot GHS och världscupen. :) Ses vi där?

Jag skall skriva så ni ser mig säkert nere bland domarna. Efter världscupsdressyren, så har jag biljetter till hoppningen tillsammans med goda vänner. :) Så det skall bli en rolig dag idag. Undra om man hinner med någon mässa också. =P

Ha de gott!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Läst 84507 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
19
2016

Hej allihopa!

Då kommer vi till min andra dressyrstart i livet... =) Dagen började med att den eminenta groomen för dagen Saga knoppade och fixade Bosse. Jag själv packade picknickkorg och transport. =) Sedan begav vi oss än en gång mot Kungsbacka ridklubb.

Väl på framridningen var min lilla prinskorv mycket mer lugn och harmonisk om man jämför med dagen innan, det var lite mindre läskiga saker inne i den manegen jag valde att rida fram den dagen än dagen innan också. Bra eller dåligt? Jag föredrog nog ändå när han var lite spänd och "på tårna", nu fick jag istället kämpa lite med bjudningen och att hålla honom framför skänkeln.

Jag och min kära tävlingsgroom för dagen Saga. =)

Vi lyckades ändå rätt bra med allt på framridningen... min mentor kom och tittade när jag red fram och bad mig göra några rörelser ur programmet och gav mig några sista tips inför starten. Vi var första ekipage efter paus och skulle starta 10.20, men de låg lite efter tiden och ändrade till 10.30. Det fick jag reda på först 10.20 vilket var lite synd, man har ju ändå en tanke med upplägget i sin framridning..

10.30 gick vi ner till tävlingsmanegen.

Det var ingen där så vi skrittade runt ute på gårdsplanen.. 10.35 kom äntligen domaren. 10.36 då kom det två funktionärer och vi fick äntligen gå in.. Om vi hade problem med bjudningen och att han skulle vara framför skänkeln innan, så blev det ju inte bättre av detta..

Det var ju lite trist att de strulade till sig med starttiden, men de va inte så smart av mig att inte stanna på framridningen tills de ropade, men man lär sig av sina misstag.

Travprogramet blev inte bra alls det var som att han satt fast i en gummisnodd.. jag fick aldrig riktigt fram honom igen.. Men skritt och galopp programmet är jag mycket nöjd med! =) Men nu till de största problemet, jag red LA:4 inte bara en utan två gånger.. xD Det betalar sig dåligt i en MSV:C1 och 6p avdrag blev det.. jag kan säga att vi kom nog rätt nära att bli utblåsta.. och jag får nog tacka domaren för hennes tålamod. =P

Det hela slutade på 58,2% vilket jag under omständigheterna är väldigt nöjd med, för jag har lärt mig så otroligt mycket inför nästa start. =) Så nu är de bara hem och jobba vidare! =)

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgen!<3

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com


Läst 88714 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17
2016

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen en lugnare dag efter en stressig vecka, så nu tänkte jag berätta lite för er om min tävlingsdebut. =)

Det hela började med att jag övade på att göra knoppar på fredagen, det blev sisådär... =P Men med lite övning skall det nog bli bättre framöver. =)

Men tack gode gud för mina underbara kollegor som både hjälpte mig att knoppa och agera hästskötare under helgen! <3

När lördagen kom och det var dags för tävlingsdebut i Lätt A:4, så fick då Ida stå för knopparna. =) Så när Bosse och jag var färdigfixade och vi hade dubbelkollat så att allt var med sisådär 50-11 gånger så styrde vi skutan upp mot Kungsbacka.

Jag hade ett riktigt litet team med mig, mina kollegor Elsa och Ida, Elsas mamma och hund Wega och min vän Anna var med. Sedan anslöt mina största fans Camilla och Esther i Kungsbacka för att agera hejarklack! =)  Det var faktiskt väldigt skönt med riktigt gott stöd från alla vänner för jag var riktigt nervös, det släppte dock nästan helt när jag väl satt på Bosse som tur var. =)

Bosse var som en liten fiolsträng, det kändes som jag satt på en NASA-raket... "Ready for take off", men vi höll oss på mattan och jag använde de goda råd jag fått ifrån min mentor som tyvärr inte kunde vara med. Kände mig rätt väl förberedd. 

Mitt namn hördes i högtalaren och in gick vi. Här kommer en film från testet. =)

Jag är riktigt supernöjd, det gick kanon trots att Bosse var lite spänd för vissa saker. =P

.. och så här tyckte domaren. =)

Så det är jag också supernöjd med. =)

Vi packade ihop hästen och alla grejer och åkte hem, här är min glada superstjärna väl hemma i stallet igen. =)

Nu så här i skrivande stund måste jag tyvärr åka och byta däck på en transport.=P

Men i nästa inlägg skall jag berätta för er om söndagen och vår insats i MSV C:1. xD 

Kram på er! =D

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 93278 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Noll till hundra »



Noll till hundra

Daniel Bjärving jobbar som lastbilschaufför, bland annat för delar av dressyrlandslaget, och har nu bestämt sig för att själv satsa på ridningen. Häng med på hans resa!

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Belöningsbaserad hästträning Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Daniels senaste




Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten



Senaste expertsvaren

När är vaccinet mot eksem på marknaden?
Mälaren Hästklinik svarar
Är det farligt att spruta igång stoets brunst?
Mälaren Hästklinik svarar
Rutinerad häst som plötsligt vägrar hoppa vattengrav
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.