Noll till hundra - Hästdiskriminering?!? =@ och hur går det med dressyrsatsningen?
MAJ
02
2015

Hästdiskriminering?!? =@ och hur går det med dressyrsatsningen?

Hallå! =)

Jo tack det går framåt med dressyrsatsningen måste jag ändå säga, idag skall jag dela med mig av lite filmer ifrån igår och ifrån ungefär två månader sedan när jag testade att rida Kevins häst för första gången.. =)

Jag känner att jag fallit lite efter med rapporteringen av just min egna dressyrsatsning, så nu skall jag ta några dagar och "Bring you guys, up to date" så kan jag fortsätta där ifrån sedan..

Jag har egentligen mycket att berätta..

-Motgångarna i början av min satsning.. 

-Historian om Bosse, och varför han kallas Bosse!

-Planeringen för året, tävlingar och så vidar..

-Hur ser vardan ut, vem tar hand om Bosse när jag är borta?

-Och mycket mer...

..men så vi börjar nu med del. 1 "Bringing you up to date"

Jag och Bosse rider ut minst en gång i veckan, gärna mer.. och det är inte ovanligt att vi skrittar fram och/eller av ute i naturen.. Bosse blir glad och tycker det är roligt och spännande att komma ut.. och själv tycker jag att det är 50% av hela nöjet med att ha häst, just att få komma ut i skog och mark och rida lite.. =)

Sedan kan man ju rida ut på lite miljöträning också om man har en häst som pallar det, det gör Bosse! =)

Eller om hästen blir mini-morotssugen, kan man ju ta sig till Mc-skritten.. men där var inte Bosse välkommen fastän han räknas som ett fordon i trafiken?!? Konstigt?! Hatar donken söta små morotssugna gäster? =( diskriminering.. =P

Och här om veckan när Kevin var här så bestämde jag mig för att galoppera utomhus för första gången.. till Kevins stora förtvivlan.. han tyckte det lät livsfarligt.. men jag vet ju att Bosse har varit ute och galopperat mycket innan jag köpte honom.. så jag ville testa det jag med och det gick bra... åt ENA hållet.. hem mot stallet.. åt andra hållet var det lite motigt, det var nämligen matdax.. =P Sedan testade jag att galoppera en liten sväng utomhus igår med när jag hade några vänner som gick med när vi red ut.. =)

Våga ha kul med era hästar! =) Men var noga med säkerheten när ni rider ut, jag har alltid min säkerhets väst ifrån USG på mig när jag rider ut.. för säkerhetsskull, sedan gillar jag den blåa färgen.. Även om det inte är självlysande gul, så syns man ju lite bättre iaf. =) och jag tar alltid sällskap om ingen vill rida med finns det oftast någon som vill hänga med på en promenad. ;)

För mer bilder och filmer, häng med på Instagram, Dressyrsatsningen heter jag där. =)

Sedan så fick jag ju som sagt låna Kevins ena häst när jag var på besök i Tyskland för några månader sedan.. det var första gången jag vågade sitta upp och göra något annat än att skritta på någon av hans hästar.. =P

Men hur som helst så hade Kevin övertalat mig att testa Ferry för att jag skulle lära mig att reglera galoppen. Han sa att Ferry hade lite lättare för det än Bosse.. och jag måste säga att han hade rätt.. det mesta var mycket lättare på Ferry, vilken fantastisk, finstämd och arbetsvillig häst! <3

Vi testade lite allt möjligt för första gången när vi ändå höll på, piaff, passage och galopp piruett.. och även om jag inte gjorde de så bra, så var det kul att testa.. och jag fick faktiskt en 6:a av en domare på min vackra passage.. =P 

Ha d bäst!

Kram!

Daniel & Bosse

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen@gmail.com

taggar


liknande webbartiklar


Läst 24692 ggr
Fler inlägg

MAR
25
2016
Hej allihopa! =)

Jag sitter just nu i bilen på väg mot GHS och världscupen. :) Ses vi där?

Jag skall skriva så ni ser mig säkert nere bland domarna. Efter världscupsdressyren, så har jag biljetter till hoppningen tillsammans med goda vänner. :) Så det skall bli en rolig dag idag. Undra om man hinner med någon mässa också. =P

Ha de gott!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Läst 73849 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
19
2016

Hej allihopa!

Då kommer vi till min andra dressyrstart i livet... =) Dagen började med att den eminenta groomen för dagen Saga knoppade och fixade Bosse. Jag själv packade picknickkorg och transport. =) Sedan begav vi oss än en gång mot Kungsbacka ridklubb.

Väl på framridningen var min lilla prinskorv mycket mer lugn och harmonisk om man jämför med dagen innan, det var lite mindre läskiga saker inne i den manegen jag valde att rida fram den dagen än dagen innan också. Bra eller dåligt? Jag föredrog nog ändå när han var lite spänd och "på tårna", nu fick jag istället kämpa lite med bjudningen och att hålla honom framför skänkeln.

Jag och min kära tävlingsgroom för dagen Saga. =)

Vi lyckades ändå rätt bra med allt på framridningen... min mentor kom och tittade när jag red fram och bad mig göra några rörelser ur programmet och gav mig några sista tips inför starten. Vi var första ekipage efter paus och skulle starta 10.20, men de låg lite efter tiden och ändrade till 10.30. Det fick jag reda på först 10.20 vilket var lite synd, man har ju ändå en tanke med upplägget i sin framridning..

10.30 gick vi ner till tävlingsmanegen.

Det var ingen där så vi skrittade runt ute på gårdsplanen.. 10.35 kom äntligen domaren. 10.36 då kom det två funktionärer och vi fick äntligen gå in.. Om vi hade problem med bjudningen och att han skulle vara framför skänkeln innan, så blev det ju inte bättre av detta..

Det var ju lite trist att de strulade till sig med starttiden, men de va inte så smart av mig att inte stanna på framridningen tills de ropade, men man lär sig av sina misstag.

Travprogramet blev inte bra alls det var som att han satt fast i en gummisnodd.. jag fick aldrig riktigt fram honom igen.. Men skritt och galopp programmet är jag mycket nöjd med! =) Men nu till de största problemet, jag red LA:4 inte bara en utan två gånger.. xD Det betalar sig dåligt i en MSV:C1 och 6p avdrag blev det.. jag kan säga att vi kom nog rätt nära att bli utblåsta.. och jag får nog tacka domaren för hennes tålamod. =P

Det hela slutade på 58,2% vilket jag under omständigheterna är väldigt nöjd med, för jag har lärt mig så otroligt mycket inför nästa start. =) Så nu är de bara hem och jobba vidare! =)

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgen!<3

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com


Läst 77925 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17
2016

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen en lugnare dag efter en stressig vecka, så nu tänkte jag berätta lite för er om min tävlingsdebut. =)

Det hela började med att jag övade på att göra knoppar på fredagen, det blev sisådär... =P Men med lite övning skall det nog bli bättre framöver. =)

Men tack gode gud för mina underbara kollegor som både hjälpte mig att knoppa och agera hästskötare under helgen! <3

När lördagen kom och det var dags för tävlingsdebut i Lätt A:4, så fick då Ida stå för knopparna. =) Så när Bosse och jag var färdigfixade och vi hade dubbelkollat så att allt var med sisådär 50-11 gånger så styrde vi skutan upp mot Kungsbacka.

Jag hade ett riktigt litet team med mig, mina kollegor Elsa och Ida, Elsas mamma och hund Wega och min vän Anna var med. Sedan anslöt mina största fans Camilla och Esther i Kungsbacka för att agera hejarklack! =)  Det var faktiskt väldigt skönt med riktigt gott stöd från alla vänner för jag var riktigt nervös, det släppte dock nästan helt när jag väl satt på Bosse som tur var. =)

Bosse var som en liten fiolsträng, det kändes som jag satt på en NASA-raket... "Ready for take off", men vi höll oss på mattan och jag använde de goda råd jag fått ifrån min mentor som tyvärr inte kunde vara med. Kände mig rätt väl förberedd. 

Mitt namn hördes i högtalaren och in gick vi. Här kommer en film från testet. =)

Jag är riktigt supernöjd, det gick kanon trots att Bosse var lite spänd för vissa saker. =P

.. och så här tyckte domaren. =)

Så det är jag också supernöjd med. =)

Vi packade ihop hästen och alla grejer och åkte hem, här är min glada superstjärna väl hemma i stallet igen. =)

Nu så här i skrivande stund måste jag tyvärr åka och byta däck på en transport.=P

Men i nästa inlägg skall jag berätta för er om söndagen och vår insats i MSV C:1. xD 

Kram på er! =D

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 82520 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Noll till hundra »Noll till hundra

Daniel Bjärving jobbar som lastbilschaufför, bland annat för delar av dressyrlandslaget, och har nu bestämt sig för att själv satsa på ridningen. Häng med på hans resa!

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Daniels senaste
Arkiv