Noll till hundra - Hemma ifrån Sichtungsturnier hemma hos Totilas!
APR
21
2015

Hemma ifrån Sichtungsturnier hemma hos Totilas!

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hallå allihopa! =)


Namnskylten som klär Totilas box. (Bild ifrån Hippsons bildspel efter deras repportage "Häng med hem till Totilas" länk längre ner.)

Som jag sagt innan tror jag ibland att Tyskland har fastnat lite på 90-talet, vad det gäller utveckling av internet.. Vi hade WIFI på hotellet men det var bara precis så starkt att jag kunde trycka ut en bild eller två på Instagram, men inte mer än så.. =(

Men nu är jag äntligen hemma hos Kevin (som har ett fungerande WIFI) igen efter att vi var och hälsade på hemma hos den fantastiska sagohästen Totilas på anläggningen Schafhof i Kronberg.

Anledningen att vi åkte hem till Totilas och hälsade på är att varje år sedan nu i år fyrtio år tillbaka hålls ”das Sichtungsturnier” på anläggningen Schafhof. Das Sichtungsturnier skulle man kunna översätta till ”Sighting Show” vilket innebär att det är hit man kommer för att tävla och bli ”sightad” ”tittad på” av den tyska landslagstränaren medan man tävlar.

Just denna Sichtungsturnier är det tredje av fem steg man skall ta sig igenom om man vill ha en chans att få en plats i truppen.. Konkurrensen är stenhård.. många duktiga ryttare och fantastiska hästar slåss om platserna för att få komma med till EM som i år går av stapeln i soliga Vidauban på franska rivieran i början av Juli.

Vi är väldigt nöjda med de två ritter Kevin & Ropi gjorde tillsammans under helgen även om det blev några små missar andra dagen. Första dagen när de red Young Rider Team Test så måste jag säga att både Kevin och Ropeter gjorde ett fantastiskt bra jobb. =D 

Här kommer en film av ritten.

Ps. Ropeter är tillsalu om det är någon som söker efter en toppen Junior/YR häst och bästa vän så kan ni sluta leta. =)

MISSA INTE Bildspelet hemifrån Totilas...

..och missa inte att följa mig på Instagram för mer bilder och filmklipp. (Dressyrsatsningen @ Instagram)

Sista dagen efter att sista prisutdelningen var avklarad lyckades jag och Kevin få äran att få följa med Ann-Kathrin på en liten rundvandring på Schafhof. Där vi fick möjligheten att hälsa på sagohästen Totilas som stod i gången i ett av stallen och gjordes i ordning av svenska hästskötaren Dagmar. De skulle ut och gå en liten promenad tillsammans nu efter att alla tävlingar var avklarade.

Innan vi gick in i stallet tog Ann-Kathrin med sig en näve socker, halva näven fick en utav dotterns ponnysar i början av stallet. (Kanske Ann-Kathrins favorit ponny? =D) Men den andra halvan sparade hon och gav till Totilas.. Det kändes lite märkligt på något vis till en början.. att hon gav Totilas socker. Men vad hade jag förväntat mig?!?! Kanderade äppelbitar?! nä, Totilas är ju i grund och botten en häst precis som alla andra, klart han äter samma saker som alla andra hästar gör.. och för övrigt så måste jag säga att han är en oerhört snäll hingst, det märktes tydligt. Något som Dagmar också bekräftade.

Vi fick också möjligheten att hälsa på alla Totilas avkommor som fanns i ett annat stall på Schafhof, den ena finare än den andra.. men något som var genomgående hos de alla, var att de var så otroligt lugna, snälla och väluppfostrade.. Det märktes verkligen tydligt att de vet precis va de sysslar med här på anläggningen.. Alla hästarna sköts väldigt noga och personalen som arbetar här är väldigt professionell, men kan man förvänta sig något annat.. nästan hela personalstyrkan som arbetar med hästarna bestod ju av svenskar. =P

Och det är verkligen en imponerande anläggning de har här måste jag säga! Allt är så genomtänkt men ändå så himla gediget och vackert. =) Fantastisk plats för såväl hästar som människor, med stora fina grönytor för hästarna och fantastiska parker för oss tvåbenta med statyer av hästar och en väldig massa fina fontäner och vackra blomsterarrangemang.

Alla som får möjlighet att åka hit borde göra det! =) Fantastiskt ställe och jag är så avensjuk på Dagmar och övriga som har en så fantastisk arbetsplats.

Tack för titten!

LÄNKAR:

Häng med hem till Totilashttp://www.hippson.se/bildspel/bildspel-hang-med-hem-till-totilas.htm

Svenska Dagmar sköter drömhästen Totilas: http://www.hippson.se/artikelarkivet/dressyr/svenska-dagmar-skoter-dromhasten-totilas.htm

Kram!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen@gmail.com

taggar


liknande webbartiklar


Läst 27892 ggr
Fler inlägg

MAR
25
2016
Hej allihopa! =)

Jag sitter just nu i bilen på väg mot GHS och världscupen. :) Ses vi där?

Jag skall skriva så ni ser mig säkert nere bland domarna. Efter världscupsdressyren, så har jag biljetter till hoppningen tillsammans med goda vänner. :) Så det skall bli en rolig dag idag. Undra om man hinner med någon mässa också. =P

Ha de gott!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Läst 84414 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
19
2016

Hej allihopa!

Då kommer vi till min andra dressyrstart i livet... =) Dagen började med att den eminenta groomen för dagen Saga knoppade och fixade Bosse. Jag själv packade picknickkorg och transport. =) Sedan begav vi oss än en gång mot Kungsbacka ridklubb.

Väl på framridningen var min lilla prinskorv mycket mer lugn och harmonisk om man jämför med dagen innan, det var lite mindre läskiga saker inne i den manegen jag valde att rida fram den dagen än dagen innan också. Bra eller dåligt? Jag föredrog nog ändå när han var lite spänd och "på tårna", nu fick jag istället kämpa lite med bjudningen och att hålla honom framför skänkeln.

Jag och min kära tävlingsgroom för dagen Saga. =)

Vi lyckades ändå rätt bra med allt på framridningen... min mentor kom och tittade när jag red fram och bad mig göra några rörelser ur programmet och gav mig några sista tips inför starten. Vi var första ekipage efter paus och skulle starta 10.20, men de låg lite efter tiden och ändrade till 10.30. Det fick jag reda på först 10.20 vilket var lite synd, man har ju ändå en tanke med upplägget i sin framridning..

10.30 gick vi ner till tävlingsmanegen.

Det var ingen där så vi skrittade runt ute på gårdsplanen.. 10.35 kom äntligen domaren. 10.36 då kom det två funktionärer och vi fick äntligen gå in.. Om vi hade problem med bjudningen och att han skulle vara framför skänkeln innan, så blev det ju inte bättre av detta..

Det var ju lite trist att de strulade till sig med starttiden, men de va inte så smart av mig att inte stanna på framridningen tills de ropade, men man lär sig av sina misstag.

Travprogramet blev inte bra alls det var som att han satt fast i en gummisnodd.. jag fick aldrig riktigt fram honom igen.. Men skritt och galopp programmet är jag mycket nöjd med! =) Men nu till de största problemet, jag red LA:4 inte bara en utan två gånger.. xD Det betalar sig dåligt i en MSV:C1 och 6p avdrag blev det.. jag kan säga att vi kom nog rätt nära att bli utblåsta.. och jag får nog tacka domaren för hennes tålamod. =P

Det hela slutade på 58,2% vilket jag under omständigheterna är väldigt nöjd med, för jag har lärt mig så otroligt mycket inför nästa start. =) Så nu är de bara hem och jobba vidare! =)

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgen!<3

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com


Läst 88621 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17
2016

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen en lugnare dag efter en stressig vecka, så nu tänkte jag berätta lite för er om min tävlingsdebut. =)

Det hela började med att jag övade på att göra knoppar på fredagen, det blev sisådär... =P Men med lite övning skall det nog bli bättre framöver. =)

Men tack gode gud för mina underbara kollegor som både hjälpte mig att knoppa och agera hästskötare under helgen! <3

När lördagen kom och det var dags för tävlingsdebut i Lätt A:4, så fick då Ida stå för knopparna. =) Så när Bosse och jag var färdigfixade och vi hade dubbelkollat så att allt var med sisådär 50-11 gånger så styrde vi skutan upp mot Kungsbacka.

Jag hade ett riktigt litet team med mig, mina kollegor Elsa och Ida, Elsas mamma och hund Wega och min vän Anna var med. Sedan anslöt mina största fans Camilla och Esther i Kungsbacka för att agera hejarklack! =)  Det var faktiskt väldigt skönt med riktigt gott stöd från alla vänner för jag var riktigt nervös, det släppte dock nästan helt när jag väl satt på Bosse som tur var. =)

Bosse var som en liten fiolsträng, det kändes som jag satt på en NASA-raket... "Ready for take off", men vi höll oss på mattan och jag använde de goda råd jag fått ifrån min mentor som tyvärr inte kunde vara med. Kände mig rätt väl förberedd. 

Mitt namn hördes i högtalaren och in gick vi. Här kommer en film från testet. =)

Jag är riktigt supernöjd, det gick kanon trots att Bosse var lite spänd för vissa saker. =P

.. och så här tyckte domaren. =)

Så det är jag också supernöjd med. =)

Vi packade ihop hästen och alla grejer och åkte hem, här är min glada superstjärna väl hemma i stallet igen. =)

Nu så här i skrivande stund måste jag tyvärr åka och byta däck på en transport.=P

Men i nästa inlägg skall jag berätta för er om söndagen och vår insats i MSV C:1. xD 

Kram på er! =D

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 93185 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Noll till hundra »Noll till hundra

Daniel Bjärving jobbar som lastbilschaufför, bland annat för delar av dressyrlandslaget, och har nu bestämt sig för att själv satsa på ridningen. Häng med på hans resa!

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Belöningsbaserad hästträning Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Daniels senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

När är vaccinet mot eksem på marknaden?
Mälaren Hästklinik svarar
Är det farligt att spruta igång stoets brunst?
Mälaren Hästklinik svarar
Rutinerad häst som plötsligt vägrar hoppa vattengrav
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.