Noll till hundra - I Tyskland på träning efter en lite speciell flygtur.
MAJ
07
2015

I Tyskland på träning efter en lite speciell flygtur.

Hallå vänner och likasinnade hästfantaster.

Just nu befinner jag mig hemma hos Kevin i Düsseldorf, Tyskland på "tränings-weekstart". 

Resan hit var lite speciell kan man säga piloten började som vanligt inflygningen cirka tio minuter före landning, det var lite turbulent, men inte sådär jätte farligt.. men när vi bara hade kanske ca 30-40m kvar till marken så började det skaka desto mer i planet.. och bara någon sekund senare så drar piloten full gas och avbryter landningen.. jag bara jaha.. vad händer nu..

Jag är faktiskt inte alls speciellt rädd för att flyga, men när tankarna vandrar iväg mot German Wings planet och man börjar titta sig omkring för att försäkra sig om att båda piloterna är på sin plats tillsammans med stämmningen som uppstod så måste jag erkänna att det blev lite obehagligt på något vis ändå.. sekunderna tills "Det här är er pilot inne ifrån flightdeck" kändes väldigt långa, men jag kan ju tänka mig att de hade fullt upp med flygtornet nere på marken.. som måste hjälpa oss att hitta en ny rutt varifrån vi kunde påbörja en ny inflygning.. 

Piloten berättade för oss att det var en åskcell som drog fram över Düsseldorf, samtidigt som han betryggande och sådär... kör in i åskcellen.. -.-' tack flygtornet för den rutten.. =P men hur som helst så orsakade cellen starka kastvindar och han var därför tvungen att avbryta.. Efter 20 minuter var det dags för försök #2..

och ja som ni kan se så gick det sådär..

Efter försök två cirkulerade vi och några andra plan runt i cirklar över staden och inväntade att åskcellen skulle dra förbi.. vår flygvärdinna sa hon hade vart med om det några gånger innan att man tvingades avbryta en inflygning.. men aldrig två gånger i rad.. och piloten sa.. "ja mina damer och herrar.. där hade vi extrem otur.."

Försök #3 gick desto bättre.. och jag vill tacka personalen på SAS för att de tog de säkra före de osäkra och för sightseeingen. =) rekomenderar SAS varmt till alla som skall ut och åka. =) 

SÅÅÅ där.. så jag kom ju fram tillslut iaf och då var det dags för lite ridlektion.. =D Jag saknade mina stövlar lite när jag hoppade upp på dessa två super pigga dressyrpollar.. som hade vilat dagen innan. Det är ju lite svårare att sitta kvar om dom blir sådär överlyckliga som det kan bli ibland.. =P Men det gick bra fast de va lite läskigt när min häst började studsa och göra galoppiruetter när jag och Kevin skulle rida ut på åkrarna.. han tyckte nog allt gräs såg sådär suuuuper smarrigt ut, så vi vände och gick till ridhuset, där han fick galoppera och passagera så mycket han bara ville.. och sedan efter en liten stund kunde vi gå tillbaka igen. =P

Men bild ställer man helst inte upp på om man är Grand Prix häst.. #HarDuIngenMorotSåKanDuDra..

Ha.. det gäller att vara snabb så man knäpperbilden innan de hinner se kameran.. =P

Här kommer en liten video ifrån träningen med Ropi! =) som var väldigt pigg och glad.. =D

Vi testade lite bytesserier, andra gången blev mycet bättre än första.. =) Men måste öva på att hålla formen lite rundare. =) och sedan tänkte jag testa lite mellan trav.. men då studsade jag ur.. =P

Ha det bäst! =)

Kram!

Daniel Bjärving & Co

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen@gmail.com

taggar


liknande webbartiklar


Läst 23149 ggr
Fler inlägg

MAR
25
2016
Hej allihopa! =)

Jag sitter just nu i bilen på väg mot GHS och världscupen. :) Ses vi där?

Jag skall skriva så ni ser mig säkert nere bland domarna. Efter världscupsdressyren, så har jag biljetter till hoppningen tillsammans med goda vänner. :) Så det skall bli en rolig dag idag. Undra om man hinner med någon mässa också. =P

Ha de gott!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Läst 73892 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
19
2016

Hej allihopa!

Då kommer vi till min andra dressyrstart i livet... =) Dagen började med att den eminenta groomen för dagen Saga knoppade och fixade Bosse. Jag själv packade picknickkorg och transport. =) Sedan begav vi oss än en gång mot Kungsbacka ridklubb.

Väl på framridningen var min lilla prinskorv mycket mer lugn och harmonisk om man jämför med dagen innan, det var lite mindre läskiga saker inne i den manegen jag valde att rida fram den dagen än dagen innan också. Bra eller dåligt? Jag föredrog nog ändå när han var lite spänd och "på tårna", nu fick jag istället kämpa lite med bjudningen och att hålla honom framför skänkeln.

Jag och min kära tävlingsgroom för dagen Saga. =)

Vi lyckades ändå rätt bra med allt på framridningen... min mentor kom och tittade när jag red fram och bad mig göra några rörelser ur programmet och gav mig några sista tips inför starten. Vi var första ekipage efter paus och skulle starta 10.20, men de låg lite efter tiden och ändrade till 10.30. Det fick jag reda på först 10.20 vilket var lite synd, man har ju ändå en tanke med upplägget i sin framridning..

10.30 gick vi ner till tävlingsmanegen.

Det var ingen där så vi skrittade runt ute på gårdsplanen.. 10.35 kom äntligen domaren. 10.36 då kom det två funktionärer och vi fick äntligen gå in.. Om vi hade problem med bjudningen och att han skulle vara framför skänkeln innan, så blev det ju inte bättre av detta..

Det var ju lite trist att de strulade till sig med starttiden, men de va inte så smart av mig att inte stanna på framridningen tills de ropade, men man lär sig av sina misstag.

Travprogramet blev inte bra alls det var som att han satt fast i en gummisnodd.. jag fick aldrig riktigt fram honom igen.. Men skritt och galopp programmet är jag mycket nöjd med! =) Men nu till de största problemet, jag red LA:4 inte bara en utan två gånger.. xD Det betalar sig dåligt i en MSV:C1 och 6p avdrag blev det.. jag kan säga att vi kom nog rätt nära att bli utblåsta.. och jag får nog tacka domaren för hennes tålamod. =P

Det hela slutade på 58,2% vilket jag under omständigheterna är väldigt nöjd med, för jag har lärt mig så otroligt mycket inför nästa start. =) Så nu är de bara hem och jobba vidare! =)

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgen!<3

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com


Läst 77969 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17
2016

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen en lugnare dag efter en stressig vecka, så nu tänkte jag berätta lite för er om min tävlingsdebut. =)

Det hela började med att jag övade på att göra knoppar på fredagen, det blev sisådär... =P Men med lite övning skall det nog bli bättre framöver. =)

Men tack gode gud för mina underbara kollegor som både hjälpte mig att knoppa och agera hästskötare under helgen! <3

När lördagen kom och det var dags för tävlingsdebut i Lätt A:4, så fick då Ida stå för knopparna. =) Så när Bosse och jag var färdigfixade och vi hade dubbelkollat så att allt var med sisådär 50-11 gånger så styrde vi skutan upp mot Kungsbacka.

Jag hade ett riktigt litet team med mig, mina kollegor Elsa och Ida, Elsas mamma och hund Wega och min vän Anna var med. Sedan anslöt mina största fans Camilla och Esther i Kungsbacka för att agera hejarklack! =)  Det var faktiskt väldigt skönt med riktigt gott stöd från alla vänner för jag var riktigt nervös, det släppte dock nästan helt när jag väl satt på Bosse som tur var. =)

Bosse var som en liten fiolsträng, det kändes som jag satt på en NASA-raket... "Ready for take off", men vi höll oss på mattan och jag använde de goda råd jag fått ifrån min mentor som tyvärr inte kunde vara med. Kände mig rätt väl förberedd. 

Mitt namn hördes i högtalaren och in gick vi. Här kommer en film från testet. =)

Jag är riktigt supernöjd, det gick kanon trots att Bosse var lite spänd för vissa saker. =P

.. och så här tyckte domaren. =)

Så det är jag också supernöjd med. =)

Vi packade ihop hästen och alla grejer och åkte hem, här är min glada superstjärna väl hemma i stallet igen. =)

Nu så här i skrivande stund måste jag tyvärr åka och byta däck på en transport.=P

Men i nästa inlägg skall jag berätta för er om söndagen och vår insats i MSV C:1. xD 

Kram på er! =D

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 82564 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Noll till hundra »Noll till hundra

Daniel Bjärving jobbar som lastbilschaufför, bland annat för delar av dressyrlandslaget, och har nu bestämt sig för att själv satsa på ridningen. Häng med på hans resa!

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Daniels senaste
Arkiv