Noll till hundra

Hallå! 

Vilka fantastiska dagar det har varit den senaste veckan! 
I tisdags var jag och provred den hästen som jag tyckte bäst om en gång till. Det var jätte kul och jag fick chansen att öva lite till på det där med galoppen. Det är inte helt enkelt asså, men vi skall nog få till det också. Jag fick iaf beröm ifrån "min nya andre-tränare" för att traven såg mycket bättre ut denna gången. Nu hoppas jag bara att allt skall gå vägen! Så med lite tur så kan jag kalla mig själv hästägare inom en snar framtid.
Igår var jag på Sweden International Horse Show uppe i Stockholm och kollade på massa fantastiska tävlingar och shownummer. Jag var något glad och taggad inför showen/mässan igår morse. =D
Det var tre nummer som jag tyckte var extra kul att se.Först och främst var det kanske inte så förvånande Knockout-dressyren. Där vann lag Charlotte Haid-Bondegaard och Malin Baryard Johnsson. Stort grattis! 
Tyckte även det var lite extra kul att se Patrik Kittel vs. Minna Telde. Både Minna och Patrik bjöd på lite extra show när de bl.a. red avancerad dressyr med varsin hand i luften. Minna Telde red på sin Don Charly, första gången jag såg Don Charly med egna ögon. Vilken cool häst och shit snacka om trav-längningar, helt fantastiska.
Patrik Kittel imponerade ytterligare lite till när han inte ens red på någon av sina egna hästar utan han hade lånat Weihenstephaner "Weine" ifrån Mads Hendeliowitz. Så Patrik tävlade med en häst som han knappt ens suttit på innan, imponerande! Weine bor på Segersta Equestrian bara några mil öster om Stockholm och har åkt med mig både till Vidauban i södra Frankrike och till Hickstead utanför London. Åh va jag tycker om den hästen, han är en sån där super-skön häst med 300kg attityd och 400kg personlighet. Här är Patrik på Weine, ifrån igår. =)
 
Nästa gren som imponerade på mig det var fyrspannet, där svensken Tomas Eriksson vann. Jag tycker det är svårt nog att styra en häst, tänk er att styra runt på fyra.
Sist men inte minst bjöds det på en sjuhundrans show ifrån franska Gardé Républicaine. Det var nog bland de häftigaste jag sett någonsin. Kolla in filmerna ifrån deras uppvisning på min Instagram. Dressyrsatsningen är mitt nya namn på Instagram.
Kram!
Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram
EnAnnorlundaDressyrsatsning@gmail.com 

Läst 28633 ggr Kommentarer Kommentera


Hallå!

Nu börjar verkligen hästletandet verkligen gå frammåt! =) Vi varit och provridit två hästar till nu här i helgen som var. Så nu har jag helt plötsligt fyra möjliga aspiranter. Båda hästarna som jag testade i helgen var superbra och passade mig väldigt bra. Men den ena kändes lite stabilare och tryggare. Han var också super snäll, en genomgod kille helt enkelt. Han skulle nog kunna vara den perfekta läromästaren för mig.

Han var otroligt välriden vilket för min del innebar att om inte jag gjorde helt rätt så gjorde han inte som jag ville. Då blir man ju helt enkelt tvungen att lära sig att rida rätt på en gång. På tisdag åker jag tillbaka för att umgås med och rida honom en gång till. Så nu får ni hålla tummarna att det skall kännas lika rätt andra gången. =)

Jag hann även med att både klippa mig och besöka IKEA inte bara en utan TVÅ gånger i helgen. =D Här är vi och köper ny byrå till Emma, sedan åkte vi hem till henne för att käka och sedan försöka vara fyra om att montera en IKEA möbel.... Men det blev bra tillslut. =)

Biljetterna till SIHS (Sweden International Horse Show) är också bokade! Ses vi där? Skall bli superkul! 😄

Äntligen skall jag få beställa mina ridstövlar ifrån Amazona Sueca. Johanna ifrån Amazona har lovat att hjälpa mig att fixa några riktigt coola stövlar. 😄 Skall bli så skönt att slippa rida i stallskor.. Amazona Sueca kan man hälsa på tillsammans med Equestrian Stockholm i monter C19 på SIHS.

Har fått min nya coola blåa säkerhetsväst ifrån USG nu också, jag tycker vi dressyrryttare är för dåliga på att använda skyddsutrustning när vi rider. Men jag tänker allt försöka skydda mig så gott jag kan. Så efter att jag ramlade av sist fick jag både en ny hjälm en OneK och denna väst ifrån Nipet Horse. =) Så tack för att ni håller mig säker på hästryggen! Både hjälm och skyddsvästar finns att beställa på www.nipet.se

Kraam!

Daniel Bjärving

HippsonDressage @ Instagram

EnAnnorlundaDressyrsatsning@gmail.com


Läst 29829 ggr Kommentarer Kommentera


Hallå!

De senaste dagarna har det vart full rulle! Möten, middagar, jobb och renovering.
Jag kände att jag var tvungen att röja upp lite bland mina åtaganden här under helgen som var, så jag får lite mindre runt mig nu när jag vill satsa hundra procent på ridningen.
Men helgen gick som planerar och jag kunde sätta bock bakom flera av mina projekt!
Bland annat är nu äntligen mitt rum på gården helt klart! =D Känns otroligt skönt!
Äntligen tillbaka i sadeln efter att jag föll av och slog mig både gul och blå.. Igår var vi och provred västkustens snällaste mysigaste sto. Det gick helt okej, men jag märkte tydligt att det inte alls var bra att det gått så lång tid mellan att jag ramlade av och att jag kom upp i sadeln igen!
Det var tur att min mentor Magnus var med så jag hade någon som satte lite press på mig. Annars hade jag nog inte vågat galopperat något denna gången. Tanken av att galoppera kändes läskig på något vis nu efter att jag ramlade av sist. Men när jag väl galopperade var det bara kul och inte det minsta läskigt. =D Film ifrån provridningen kommer upp på Instagram. Bjaarving heter jag där. :)
Det är ju inte bara för rädslans skull som det inte var bra att det gick så lång tid sedan senaste gången i sadeln utan det blir ju som jag sagt någon gång innan, lite till att börja om. Man tappar så otroligt mycket mellan gångerna när det går för lång tid i mellan.
Så nu hoppas jag verkligen att vi skall hitta en häst som passar mig snart! Så jag kan börja rida lite mer på daglig basis. =)
Kram!
Daniel Bjärving
Bjaarving @ Instagram
EnAnnorlundaDressyrsattsning@gmail.com

Läst 24089 ggr Kommentarer Kommentera

Åh vad man känner sig hemma när man möts av Hiningens stoltheter redan på flygplatsen. Borta bra men hemma bäst.. GÖTEBORG! <3


Hallå!

NOLL till HUNDRA är åter på Svensk mark, back from Deutschland. 

Jag har haft en super trevlig weekend i Düsseldorf, North Rhine-Westphalia, Tyskland. Träffat massa roligt folk, lärt mig lite tyska, så ich spreche ein bisschen Deutsch nu. =D Det var särskilt kul att lära sig lite av de tyska häst-fackspråket. Det var superlikt vårt här hemma i Sverige. Här har vi några glosor.. 

Schenkel

Galopp

Schabracke

Kandar

Ja ni fattar. =P

Så det var helt enkelt enklare att hålla sig till tyska än engelska när det väl kom till häst-fackspråk. 

Under helgen hade jag fortsatte ont i kroppen efter att jag flög av. Så jag avstod ifrån att rida själv under helgen. Men jag var med i stallet varje dag och åkte med Kevin när han skulle hålla lektion för sina elever. Så man kan ju säga att jag fick en privat clinic-helg istället. :) Förutom alla häst och dressyrsaker jag fick lära mig i Tyskland, så lade jag märke till en hel del andra saker..  Tyskarna är verkligen kvar på 1990-talet, allt är stängt på söndagar och vill du betala med kort? Åk hem till Sverige.. här är det cash som gäller. Sedan lärde jag mig att dörrar på privata fastigheter går inåt och på allmänna går de utåt... sista lärdomen..

Tyskarna älskar plast blommor.

Haha. =D dom har plastblommor överallt...

Ja och så till sist, men absolut inte minst! Hittade NOLL till HUNDRA kärleken i Tyskland? Ja, onekligen verkar det så! <3 Vad kan jag säga, det var liksom kärlek ifrån första ögonkastet på något vis och det kändes redan direkt när vi möttes på flygplatsen och jag fick en kram att det var något speciellt.. Så jag tänkte vafan man lever ju bara en gång.. och så kysste jag honom.. bara sådär rakt upp och ner där på flygplatsen. Jag tror vi båda blev lite generade, men det var nog något av det bästa jag gjort i hela mitt liv. Hehe.. <3 Det var lite som taget ifrån någon romantisk film, usch vad klyschig jag är.. =P

Fortsättning följer...  nu måste jag jobba..

Kram!

Daniel Bjärving

Bjaarving @ Instagram

EnAnnorlundaDressyrsatsning@gmail.com


Läst 28900 ggr Kommentarer Kommentera

Hallå!

Ja sådär då är jag framme i Tyskland och allt.

Jag har haft lite internet problem, men nu är jag uppkopplad igen.

Igår var jag med Kevin i stallet när han red två av sina egna hästar. Det var väldigt kul att se, speciellt eftersom hästarna var så himla olika. Jag sa till Kevin när han red sin häst Feramo du bel Horizon, -"This might be the perfect horse for me, if I want to break something."

Men först när vi kom till stallet så red Kevins sin andra häst Ropeter, han var så himla snäll och söt, det såg verkligen jätte fint ut när han red honom. Ropeter såg verkligen ut som en sån där "Happy athlet", som det är så modernt att tala om nu i dressyrvärlden.När Kevin red Feramo du bel Horizon, så såg det inte riktigt lika trevligt och lätt ut som när han red Ropeter. Det syntes tydligt att det var lite mer motstånd i "Ferry", som de kallar honom. Han verkade också vara en känslig häst med otroligt mycket power och Kevin visade mig nästan alla momenten från en Grand Prix. Man kunde verkligen se att detta är en häst som lämpar sig mycket bra för Grand Prix, som sagt så mycket power. Idag har Kevin ridit honom på kandar istället för träns som igår. Kevin sa till mig igår att det blir en helt annan lätthet i ridningen när han får på sig sitt kandar. Så det var spännande att se om mitt otränade öga kunde se någon skillnad. Ja och visst såg jag skillnad.

Här är en "pitstopp" bild, när Kevin byter häst med sin groom, Gabbi.

Lite tidigare under morgonen så var jag med när Kevin hade lektion för en av sina elever. Det var intressant och lyssna på vad de sa och se hur mycket tyska jag förstod. Jag förstod en hel del, i ryttar-fackspråket är det många ord som är lika våra. Mycket enklare än engelskan faktiskt. Under lektionen fick jag tjänstgöra som kapp och filt -hållare. =)

Och så en liten uppdatering ifrån att jag stöp ner i manegesanden. Min läpp och haka verkar läka fint. Det går fort i alla fall. Dock så har jag fortfarande rätt ont i rygg och nacke, vilket ger mig huvudvärk.. hoppas det går över snart. Annars blir det nog ingen ridning här i Tyskland. Peter ifrån Nipet Horse (www.nipet.se) har skickat en ny hjälm och en säkerhetsväst till mig, detta kommer jag använda flitigt!


Jag filmar och tar en hel del bilder här nere i Tyskland som jag försöker få upp på Instagram när jag har internet, häng med på Bjaarving @ Instagram.

Kram!
Daniel Bjärving
Bjaarving @ Instagram
EnAnnorlundaDressyrsatsning@gmail.com


Läst 28282 ggr Kommentarer Kommentera

Hallå!

 

I förrgår var jag och min kollega Saga nere i Skåne och provred ytterligare en häst! 

Denna gång gick det inte riktigt som planerat. Jag tror hästen var aningen lite för svår för mig. Detta var en väldigt känslig häst, som blev lite rädd när jag hamnade lite ur balans när jag skulle sätta igång honom i trav. Jag tror det kanske att det blev två steg i trav innan han blev otroligt bakskygg och började studsa och skena i galopp istället.

Redan när jag satt upp på hästen visade han lite tecken på bakskygghet och ägaren fick leda oss några varv innan vi kunde skritta runt själva i lugn och ro. När vi skrittade runt några varv så kändes de stundvis riktigt bra och han gick superfint.

 

Jag hade fått reda på att detta var en svår häst som var väldigt känslig, men vi (jag och min mentor i samråden med ägaren och tränaren till hästen) kom fram till att det kunde ju ändå vara värt att ge det ett försök.

Jag tror dock att det påverkade mina ryttaregenskaper väldigt mycket, att jag redan sedan innan visste att denna häst lätt blev spänd och orolig. Så som sagt så blev jag redan vid första steget när vi hamnade ur balans stel som en pinne, vilket säkert skrämde honom än mer.

 

I samma sekund som han började skena bestämde jag mig för att detta vill jag inte åka med på och kastade mig av hästen.. rakt ner i manegesanden.. Dock kanske det inte var det smartaste att landa på huvudet, dessutom har vare sig jag eller Saga något minne av att jag försökte ta emot mig själv med händerna utan jag landade verkligen rakt på huvudet.. Min mentor kommer förövrigt aldrig att låta mig åka och provrida fler hästar utan utbildad intensivvårds-personal som han själv.

 

Jag är så glad att Saga var med, hon var en utmärkt läkarvikarie, nu när min mentor var tvungen att jobba. Efter att jag stöp rakt ner på huvudet ifrån hästen rusade Saga fram till mig och tog tag i min arm, "stanna kvar, stanna kvar" -sa hon, men världens lugnaste röst. Jag var ju i full färd med att studsa upp igen precis som inget hade hänt. Först kändes det som att absolut inget hade hänt, det var först efter en liten stund när jag såg att blodet började rinna ner för mitt ansikte som jag insåg att jag nog ändå hade slagit mig rätt rejält. Jag fick spendera över en halvtimma inne på ridhustoaletten med att försöka tvätta bort all sand ifrån mitt ansikte och mun, ja efter att jag hade samlat mig så mycket så att jag kunde stå upp igen då. Jag var allt nära att gå ner för räkning ett tag där asså.

Sedan åkte jag och Saga och köpte glass, is, isvatten. Glassen var som tröstmat och all is var till att kyla skadorna en smula.

Jag hoppas att denna hästen får komma till någon lite mer van ryttare som han kan känna sig trygg med. Bästa hade nog varit en trygg, mysig tjej precis som den tjejen som har haft honom nu i två år. När hon red på honom såg det väldigt trevligt ut. =)

 

Nu är det bara två timmar kvar tills jag åker till Tyskland, whoppie!

 

Kram på er!

 

Ps. Jag skickar GPS-kordinater, vart jag befinner mig till min mentor Magnus när jag är framme i Tyskland. Han har lovat att komma och rädda mig om jag blir kidnappad. Ds.

 

Bjaarving @ Instagram

 

EnAnnorlundaDressyrsatsning@gmail.com


Läst 35835 ggr Kommentarer Kommentera

Hallå!

FRÅN NOLL TILL HUNDRA åker på äventyr till Tyskland.

För någon månad sedan fick jag en inbjudan ifrån en kille jag aldrig träffat innan. Det kan kanske låta lite konstigt, men han ville att jag skulle komma och hälsa på honom och hans hästar i Düsseldorf. Jag varnade honom för att bjuda in en überspontan och orädd svensk om han inte menade det, för jag tackar ja och kommer. Men han försäkrade att han var seriös med sin inbjudan. Han berättade att han ville visa mig staden, sina hästar och om tillfälle gavs så lovade han att ge mig en ridlektion. Vid ordet ridlektion, var det klappat och klart.. the deal was sealed.. Så ja, flygbiljetterna är bokade. På fredag morgon tar jag första flyget med destination Düsseldorf ifrån Landvetter flygplats. Detta skall bli otroligt spännande.En vän frågade mig om jag inte var rädd för att åka och träffa någon jag aldrig träffat innan. Jag svarade "Nej, om jag blir kidnappad så kommer det säkert bli en bra bok i alla fall, får bara hoppas jag överlever så jag kan skriva den själv".

Haha, nä men skämt åsido. Man får inte vara rädd att testa nya saker och träffa nya människor. Man måste våga vara lite spontan och äventyrlig. Det gör livet så mycket mer spännande och vem vet, kanske jag finner en vän för livet?

Kevin som han jag skall träffa heter är också dressyrryttare. (Om jag nu får kalla mig själv det nu när jag kan galoppera lite och allt.) Om än på en något höger nivå än mig. Kevin debuterade Grand Prix med sin topphäst härom veckan och har tidigare också tävlat en hel del internationellt som youngrider. Här är en bild på Kevin och en av hans hästar.Skall verkligen bli skitkul att träffa honom och hans hästar! Vi kommer även eventuellt att åka för att provrida lite hästar som skulle kunna passa mig, men vi får se hur det blir med tid och sådär. Jag hoopas bara mest på att vi kan få till en ridlektion, det hade vart superskoj! =DHäng med mig till Tyskland på Instagram. Bjaarving heter jag där.

Måste bara avslutningsvis få bjuda på lite vardagshumor, jag skrattar så jag dör. xD


Kram!
Daniel Bjärving
Bjaarving @ Instagram
EnAnnorlundaDressyrsattsning@gmail.com


Läst 35866 ggr Kommentarer Kommentera

God dag, eller kanske god morgon som i mitt fall. =P

 

Igår blev en väldigt lång dag, som tack och lov avslutades med en höstig helt fantastisk köttgryta och lite glass. (Som vanligt åt jag så mycket så jag inte kunde gå rakt sedan...)

Men som sagt vägen fram till köttgrytan var lång. Jag började min dag med allt sånt där roligt, som att betala räkningar och städa… När jag var klar med det så var det bara full fart mot Varberg där jag plockade upp min mentor. Så vi tillsammans sedan kunde åka vidare mot Halmstad för att hälsa på Timmy för andra gången. Ni vet den hästen efter Bocelli som jag och min kompis Viktor var och provred förra helgen.

Det var supertrevligt, han är en så mysig häst! =) En liten filmsnutt ifrån provridningen och massa annat roligt finns på Instagram, Bjaarving heter jag där.

Vi testade på lite nya saker igår under provridningen, som att rida utan stigbyglar. Haha, det var riktigt roligt! Fast attans vad ont jag fick efter ett tag.. Men ja, det var helt klart inte mycket annat att välja på än att sitta ner i sadeln. Det gick bra som tur var, jag lyckades stanna kvar i sadeln även hela detta ridpass.  Men tappade balansen några gånger när vi blev oense om vilket håll vi skulle svänga åt. Jag måste nog öva en del på det där med att korta tyglarna, för Timmy tyckte jag sa: ”Vänster, höger.. mer höger, nej vänster eller stanna.. nä vi tar höger.”  ibland när jag skulle rätta till tyglarna i handen.

Vi hade i alla fall väldigt roligt jag och Timmy, jag tror jag skrattade eller log under nästan hela provridningen. Han var lite piggare denna gången, så ibland blev det en väldig fart på galoppen! Wiiiihoooo. =D

Idag skall jag ha tiogångsjubileum! =P (Tionde gången i sadeln) Viktor skall ha lite ridlektion med mig idag är tanken om hans häst inte är såååå pigg att det innebär direkt livsfara för mig. Hon har haft lite semester nu i två dagar. Men vi får se, kanske jag får testa mina vingar i luften också för första gången, haha. Nä, hoppas inte det.

Ha en bra dag!

Ps. upptäckte precis att jag har en väldig träningsverk i ryggen och rumpan idag, AJ! Ds.

Kram!

Daniel Bjärving

Bjaarving @ Instagram

EnAnnorlundaDressyrsatsning@Gmail.com


Läst 32682 ggr Kommentarer Kommentera

Kan man lära en helt oerfaren ryttare, tillika lastbilschaufför, att rida dressyr? Det tänker Daniel Bjärving ta reda på!

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.