Noll till hundra
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Jag hann vara hemma i några dagar efter de senaste Europa-äventyren. Jag har lärt mig så mycket som jag tog med mig hem! Nu har jag precis landat ute i Europa igen i Barcelona denna gången och jag skall hjälpa Charlotte och Rasmus att köra hem deras grabbar härifrån.

Jag har hållit på och arbetat mycket med galoppen de senaste dagarna, nu när jag väl kom över rädslan för galopp och så för ett tag sedan så kom det nya saker att träna på, som att hålla igång galoppen och att kunna reglera farten i galoppen. (Bosse tenderade att mest bara dra iväg i full fart och jag kunde liksom inte samla galoppen utan då blev det att han bröt av istället.)

Efter att jag fått massa bra tips och råd av min mentor och min pojkvän som till exempel att jag skulle släppa fram Bosse lite innan jag tog tillbaka honom, driva honom lite framåt först helt enkelt. Jag litade nog helt enkelt inte på Bosse riktigt och galopperade runt med handbromsen i hela tiden, där hade jag gjort mig en björntjänst..

Jag testade att göra som de sa och mycket riktigt så fungerade det. Nu börjar jag nog faktiskt fatta det där med att ha hästen mellan skänkel och hand. Så de två senaste dagarna nu så har jag och Bosse tränat samlad galopp och till och med så lyckades vi göra en liten piruett eller två, även om kvalitén kanske inte var den bästa... Vi har även testat på lite passage för skojs skull och några steg kan vi allt göra. Sedan blir Bosse lite för hastig och tappar liksom balansen framåt. Jag får öva mer på halvhalterna. =D

Nu behöver jag bara ett grönt kort också, är det någon som vet var de har några sådana kurser nu framöver så får ni gärna maila mig! :)

Kram!
Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Insragram
Dressyrsatsningen@gmail.com


Läst 25259 ggr Kommentarer Kommentera

Hallå igen!

Igår tog vi oss ifrån Stockholm till Malmö med hopphästarna och nu vidare mot Gera som ligger i östra Tyskland nära Leipzig. Vi kommer bli en rejäl karavan med två stora lastbilar och två små när vi möter upp resten av gänget vid färjan i danska Gedser.

Jag tycker det är kanon att slå följe när man kör hästar ner åt Europa, det är skönt att ha någon att slå huvudet ihop med om det skulle dyka upp nått problem.

Kevin & Ropeter! Ps. Kolla inte på mina vita ben, kan leda till snöblindhet.

Ja och nu skall jag berätta lite mer om de inspirerande dagarna i Vidauban. =D

Det är alltid lika kul att titta på bra ridning! Det var lite extra roligt denna resan eftersom det nu var första gången jag faktiskt tog mig tid att titta på YR-klasserna (Young Rider) också. Det var ju två svenskar med på startlistan och Kevin då såklart! <3 För att inte glömma övriga Tyska och Holländska absoluta toppskiktet av Young Riders. (EM för junior/YR går av stapeln i Vidauban i år, så det var ju ett gäng som var nere och kände på banorna redan nu, så de vet vad de har att förvänta sig.)

Tycker alltid det är spännande att stå vid sidan av banan och titta, lära, analysera olika ekipage och olika ridstilar.. alla länder har sin typ av ridning och det syns tydligt. Det är också fantastiskt att titta på t.ex. Jeanna när hon rider.. Hur kvick hon är i hjälperna och hur fina små och renodlade hjälper hon kan åstadkomma. =) Det är fantastiskt lärorikt att bara stå där och titta. Man kan precis hinna se hur hästen spänner sig och hur Jeanna lika snabbt försöker lösgöra och lugna.. Fantastisk! =) 

Jag lär mig otroligt mycket av att bara stå och titta på alla dessa fantastiska ryttare, sedan så blir de bara hem och öva vidare. =D

Det gick även bra för Kevin nere i Vidauban. Vi startade starkt med 70% redan första dagen i Young Rider Teamtest. Andra dagen gick det inte riktigt lika bra och vi hamnade strax under 70% sträcket. Tredje starten för Ropeter och Kevin var Young Rider Freestyle (Kür) och det resulterade i strax över 71%. Inte riktigt lika bra som Drachten men allt över 70% är helt klart "Well done!!". Jag är mycket stolt pojkvän och hejarklacksledare! =)

Kevin & Ropeter.

Något som gjorde mig mer stolt än något annat var när flera ur det svenska gänget samt både domare och stewards kom fram till mig och berömde Kevin för att han red så mjukt och var så snäll mot hästarna. En steward sa "What if all my costumers could be like him". Helt fantastiskt, det var nog de finaste vitsorden vi kunde önskat oss. =D

En liten sväng till Saint Tropez hanns också med under dagarna med under dagarna på franska rivieran.

Jag och Kevin i Saint Tropez.

Inga dåliga båtar de låg där..

Det vore ju dumt att klaga, vilket kanon väder vi haft också. =D

Ha de bäst! :)

Kram och god morgon ifrån ett solkysst Skåne!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen@gmail.com


Läst 28079 ggr Kommentarer Kommentera

Hallå allihopa!
  
Ibland är det verkligen hopplöst att försöka blogga när man är utomlands, bristen på WIFI är ett faktum söder om Köpenhamn och ibland även brist på tid. Men nu skall jag göra ett krafttag och verkligen försöka lära mig att uppdatera via mobilen, så att jag kan blogga lite mer kontinuerligt. Finns så mycket jag vill berätta för er! =D
 


Bild på Stockholm ifrån luften.

Nu har jag precis landat i Stockholm efter att ha varit på, ja vad skall vi kalla det? "Inspirationsresa" kanske? =) Ja, Inspirationsresa i Vidauban!

Det hela började med att Jeanna frågade om jag kunde köra hennes hästar ner till Vidauban från Segersta Equstrian i Stockholm, och jag tackade ja till uppdraget.Segersta-bilarna, klara för avfärd!


Direkt efter att jag hade tackat ja till att köra Jeanna kontaktade jag och Kevin Raphael. Raphael är nämligen president för tävlingarna i Vidauban. Jag träffade Raphael första gången med min mentor i London när jag hade kört Minna Teldes Santana till Olympia. Då sa Raphael till mig att om Kevin ville komma till Vidauban så skulle vi kontakta honom för att få ett "wildcard" (inbjudan till tävlingen), sagt och gjort och ett wildcard fick vi. =D

Så väl nere i Vidauban hann vi precis bara ställa in Jeannas hästar i sina boxar och sedan kom Kevin med två av våra tre dressage-baby-boys, Ferry och Ropi! <3 Bosse fick stanna hemma med barnvakt och ett vikariat för Harmonie, kompisens häst som är sjuk. =(

Nu skall jag bara till Stockholm för att vända om söderut igen, fast denna gången med hoppiga hästar destination Arezzo, Italien.

Imorgon kommer jag berätta mer om dagarna i Vidauban.
   


Kevin & Ferry. På svenska heter det galoppombyte, men på engelska heter det Flying-Change. Denna bild förklarar tydligt det engelska ordvalet.
   

Kram!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram
Dressyrsatsningen@gmail.com


Läst 27374 ggr Kommentarer Kommentera

Kan man lära en helt oerfaren ryttare, tillika lastbilschaufför, att rida dressyr? Det tänker Daniel Bjärving ta reda på!

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.