Noll till hundra
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hallå!

Som många av er säkert såg på Instagram så har jag varit och fixat mitt gröna kort nu! =)

Det var jättesvårt, hade ingen aning om att man skulle veta hur långa sporrar man fick ha om man skall tävla i ponnyhoppning?! =O Men det gick vägen! =D

Här är sms:et ifrån provförrättaren:

Hej!

Du fick 27/30 rätt och hade fel på frågor som enligt mig inte är några "farliga" fel. Pappren är inskickade så hoppas du skapat ditt TDB-konto. Lycka till på tävlingarna framöver!

Här har du rätt svar på frågorna du svarade fel på:
Ponnyryttare får ha upp till 15mm långa sporrar, inte 10mm.
En häst och ryttare behöver inte vara försäkrade för att tävla, men jag anser ju personligen att det är lämpligt.
Ryttare under 18 år måste alltid ha säkerhetsväst på vid all ridning på hopptävlingar och inte bara under framridning och hoppningen.

Ja så det där får jag väl vara nöjd med ändå? =) (Även om jag hatar att ha fel på prov =P)

Men så till den tråkiga delen... Jag och min kompis Viktor hade kommit överens om att de skulle få starta MSV:B på Nordhallands tävlingar på Åbytravet. Något som vi båda hade sett fram emot jättemycket. Men så häromdagen så upptäckte vi att Bosse nog hade haft lite väl kul i hagen och har blivit en gnutta oren bak, alltså en minihälta på ett bakben. Han verkar inte ha ont av det, men får vila några dagar nu och så får veterinären komma och kolla bara för säkerhets skull! Vi får helt enkelt se det som lite sommarlov för Bosse!

Så håll nu tummarna allihopa för att han blir hel och ren snart så vi kan börja tävla lite. =)

Kram!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram
Dressyrsatsningen@gmail.com
www.hepdressage.com


Läst 17490 ggr Kommentarer Kommentera

Hej allihopa!

Just nu sitter jag och Kevin på tåget mot Odense! Jag skall hämta några hästar som varit på tävling där och köra hem dom till Stockholm igen. 

Igår var jag och Kevin med min mentor på tävlingarna i Björbäck, det var väldigt roligt och extremt lärorikt. Jag fick hjälpa till och skriva under skuggdömningen, 18 starter blev det i Msv B:4 och Kevin satt i baksätet och hjälpte till att sammanställa protokollen. Vi var Team Extrem! =)

Efter skuggdömningens 18 ekipage bytte jag och referensdomaren plats och jag fick döma det 19:e ekipaget. =P Det skilde ungefär 2 procent mellan mig och den officiella domaren, lite "beginners luck" är alltid tacksamt. =) Men jag har ju en väldigt bra mentor också som lär mig så gott han kan, det kan ju också bidra. =P

Sedan fick jag och Kevin också möjlighet att titta på Cent när han tävlade i slutet av samma klass. (Cent = den första hästen jag någonsin suttit på.) Några små missar, men i övrigt tyckte vi att Cent såg kanonläcker ut när han studsade omkring, han är en sån där cool häst – rätt lik Bosse faktiskt. Helt klart en av mina favoriter. =)

SÅ till Bosses vardag då:


Tittut =P

Som många av er säkert såg på Instagram så var jag och Bosse på tävling förra helgen, dock inte med mig som ryttare utan jag var endast hästskötare. =P 

Därför tänkte jag berätta lite om hur Bosses vardag ser ut. Det var ju några som undrade varför någon annan tävlade min häst... =P
   


Bosse is just toooo cool for school. =P

Jag har en kompis som heter Viktor och han går på Varbergs ridgymnasium som ligger på samma anläggning där Bosse bor. Viktor var en av dem som följde med och hjälpte till när jag letade häst och han lånade också ut sin häst till mig några gånger i början, när jag precis hade påbörjat min satsning.

I februari ungefär så var Viktors häst tvungen att åka på semester i några månader, efter att hon hade skadat sig. Redan då fick Viktor låna Bosse någon dag i veckan, sedan fick jag en fråga ifrån skolan om Viktor kunde få låna Bosse tre dagar i veckan, det var ju lite kris. Viktor behövde en häst för att fullgöra sin utbildning... Men Bosse behövde ändå en ryttare som kunde rida honom lite mer korrekt några dagar i veckan och jag behöver ändå arbeta några dagar i veckan uppe i Göteborg för att finansiera min satsning. Win-Win. =)
   


Viktor och Bosse.

Viktor brukar även hjälp mig med Bosse när jag är iväg utomlands och sådär. Så då tyckte jag att det är självklart att han skall få testa att starta honom på tävling om han ville det. Det är ju kul för Bosse att komma ut och dessutom även väldigt lärorikt för mig. =)

Så två Msv C blev det förra helgen, dom var så duktiga – några små små misstag men de klarade kvalprocenten till Msv B i båda sina starter (63,778 % / 65,426 %). Första utanför placering båda starterna... Skönt sa jag, då kan vi åka hem nu, skönt att slippa prisutdelningen! =P hahaha.. x’D (Det regnade…)
   


Snubblade över en papparazzi-bild på en av funktionärernas bloggar (Fröken svart), haha va kul. Tack Gässenegänget för en bra och välordnad tävling. =)
  

Ja, så detta var i korta drag Bosses vardag, jag rider halva veckan och Viktor halva. =) Viktor rider dressyrlektion 2 dgr/vecka och hopplektion 1 dag/vecka.
Jag rider dressyrpass 1-2 dgr/vecka och rider ut 1-3 dgr/vecka. Sedan brukar Bosse ha chill-dag en dag i veckan, då händer de att vi bara går en promenad. =)

Är det något ni undrar över, så får ni gärna skriva i kommentarerna. =)

Ha de bäst!

Kram!
Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram
http://www.hepdressage.com
Dressyrsatsningen@gmail.com


Läst 20818 ggr Kommentarer Kommentera

Hallå vänner och likasinnade hästfantaster.

Just nu befinner jag mig hemma hos Kevin i Düsseldorf, Tyskland på "tränings-weekstart". 

Resan hit var lite speciell kan man säga piloten började som vanligt inflygningen cirka tio minuter före landning, det var lite turbulent, men inte sådär jätte farligt.. men när vi bara hade kanske ca 30-40m kvar till marken så började det skaka desto mer i planet.. och bara någon sekund senare så drar piloten full gas och avbryter landningen.. jag bara jaha.. vad händer nu..

Jag är faktiskt inte alls speciellt rädd för att flyga, men när tankarna vandrar iväg mot German Wings planet och man börjar titta sig omkring för att försäkra sig om att båda piloterna är på sin plats tillsammans med stämmningen som uppstod så måste jag erkänna att det blev lite obehagligt på något vis ändå.. sekunderna tills "Det här är er pilot inne ifrån flightdeck" kändes väldigt långa, men jag kan ju tänka mig att de hade fullt upp med flygtornet nere på marken.. som måste hjälpa oss att hitta en ny rutt varifrån vi kunde påbörja en ny inflygning.. 

Piloten berättade för oss att det var en åskcell som drog fram över Düsseldorf, samtidigt som han betryggande och sådär... kör in i åskcellen.. -.-' tack flygtornet för den rutten.. =P men hur som helst så orsakade cellen starka kastvindar och han var därför tvungen att avbryta.. Efter 20 minuter var det dags för försök #2..

och ja som ni kan se så gick det sådär..

Efter försök två cirkulerade vi och några andra plan runt i cirklar över staden och inväntade att åskcellen skulle dra förbi.. vår flygvärdinna sa hon hade vart med om det några gånger innan att man tvingades avbryta en inflygning.. men aldrig två gånger i rad.. och piloten sa.. "ja mina damer och herrar.. där hade vi extrem otur.."

Försök #3 gick desto bättre.. och jag vill tacka personalen på SAS för att de tog de säkra före de osäkra och för sightseeingen. =) rekomenderar SAS varmt till alla som skall ut och åka. =) 

SÅÅÅ där.. så jag kom ju fram tillslut iaf och då var det dags för lite ridlektion.. =D Jag saknade mina stövlar lite när jag hoppade upp på dessa två super pigga dressyrpollar.. som hade vilat dagen innan. Det är ju lite svårare att sitta kvar om dom blir sådär överlyckliga som det kan bli ibland.. =P Men det gick bra fast de va lite läskigt när min häst började studsa och göra galoppiruetter när jag och Kevin skulle rida ut på åkrarna.. han tyckte nog allt gräs såg sådär suuuuper smarrigt ut, så vi vände och gick till ridhuset, där han fick galoppera och passagera så mycket han bara ville.. och sedan efter en liten stund kunde vi gå tillbaka igen. =P

Men bild ställer man helst inte upp på om man är Grand Prix häst.. #HarDuIngenMorotSåKanDuDra..

Ha.. det gäller att vara snabb så man knäpperbilden innan de hinner se kameran.. =P

Här kommer en liten video ifrån träningen med Ropi! =) som var väldigt pigg och glad.. =D

Vi testade lite bytesserier, andra gången blev mycet bättre än första.. =) Men måste öva på att hålla formen lite rundare. =) och sedan tänkte jag testa lite mellan trav.. men då studsade jag ur.. =P

Ha det bäst! =)

Kram!

Daniel Bjärving & Co

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen@gmail.com


Läst 23517 ggr Kommentarer Kommentera

Hallå! =)

Jo tack det går framåt med dressyrsatsningen måste jag ändå säga, idag skall jag dela med mig av lite filmer ifrån igår och ifrån ungefär två månader sedan när jag testade att rida Kevins häst för första gången.. =)

Jag känner att jag fallit lite efter med rapporteringen av just min egna dressyrsatsning, så nu skall jag ta några dagar och "Bring you guys, up to date" så kan jag fortsätta där ifrån sedan..

Jag har egentligen mycket att berätta..

-Motgångarna i början av min satsning.. 

-Historian om Bosse, och varför han kallas Bosse!

-Planeringen för året, tävlingar och så vidar..

-Hur ser vardan ut, vem tar hand om Bosse när jag är borta?

-Och mycket mer...

..men så vi börjar nu med del. 1 "Bringing you up to date"

Jag och Bosse rider ut minst en gång i veckan, gärna mer.. och det är inte ovanligt att vi skrittar fram och/eller av ute i naturen.. Bosse blir glad och tycker det är roligt och spännande att komma ut.. och själv tycker jag att det är 50% av hela nöjet med att ha häst, just att få komma ut i skog och mark och rida lite.. =)

Sedan kan man ju rida ut på lite miljöträning också om man har en häst som pallar det, det gör Bosse! =)

Eller om hästen blir mini-morotssugen, kan man ju ta sig till Mc-skritten.. men där var inte Bosse välkommen fastän han räknas som ett fordon i trafiken?!? Konstigt?! Hatar donken söta små morotssugna gäster? =( diskriminering.. =P

Och här om veckan när Kevin var här så bestämde jag mig för att galoppera utomhus för första gången.. till Kevins stora förtvivlan.. han tyckte det lät livsfarligt.. men jag vet ju att Bosse har varit ute och galopperat mycket innan jag köpte honom.. så jag ville testa det jag med och det gick bra... åt ENA hållet.. hem mot stallet.. åt andra hållet var det lite motigt, det var nämligen matdax.. =P Sedan testade jag att galoppera en liten sväng utomhus igår med när jag hade några vänner som gick med när vi red ut.. =)

Våga ha kul med era hästar! =) Men var noga med säkerheten när ni rider ut, jag har alltid min säkerhets väst ifrån USG på mig när jag rider ut.. för säkerhetsskull, sedan gillar jag den blåa färgen.. Även om det inte är självlysande gul, så syns man ju lite bättre iaf. =) och jag tar alltid sällskap om ingen vill rida med finns det oftast någon som vill hänga med på en promenad. ;)

För mer bilder och filmer, häng med på Instagram, Dressyrsatsningen heter jag där. =)

Sedan så fick jag ju som sagt låna Kevins ena häst när jag var på besök i Tyskland för några månader sedan.. det var första gången jag vågade sitta upp och göra något annat än att skritta på någon av hans hästar.. =P

Men hur som helst så hade Kevin övertalat mig att testa Ferry för att jag skulle lära mig att reglera galoppen. Han sa att Ferry hade lite lättare för det än Bosse.. och jag måste säga att han hade rätt.. det mesta var mycket lättare på Ferry, vilken fantastisk, finstämd och arbetsvillig häst! <3

Vi testade lite allt möjligt för första gången när vi ändå höll på, piaff, passage och galopp piruett.. och även om jag inte gjorde de så bra, så var det kul att testa.. och jag fick faktiskt en 6:a av en domare på min vackra passage.. =P 

Ha d bäst!

Kram!

Daniel & Bosse

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen@gmail.com


Läst 25052 ggr Kommentarer Kommentera

Kan man lära en helt oerfaren ryttare, tillika lastbilschaufför, att rida dressyr? Det tänker Daniel Bjärving ta reda på!

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.