Noll till hundra


Charlotte toppade Grand Prixen med Robban.

Ja, som alla ni som läste mitt förra inlägg vet så skulle jag ju köra Charlotte Haid Bondergaard ner till Ungern i början av denna vecka. And so I did. Efter en låååång lång resa som vi till och med, tro det eller ej, fick uppleva snö under så kom vi fram till Kaposvár i Ungern.
   
Jag kan säga er att man lär sig att uppskatta vad man har hemma när man kommer ner till länder som Ungern, och vägarna är så dåliga på vissa ställen att man inte kan köra fortare än 30 km/h, de kör dessutom samma bilar som vi hade för 20 år sedan hemma i Sverige... Nej usch vilket nergånget land.
   
Patrik berättade för mig att under de 20 åren som Ungern stod under sovjetisk ockupation sög Sovjet ur Ungern på allt som fanns av värde och lämnade sedan landet bankrutt. Aja, förhoppningsvis rättar det till sig med tiden. Jag har hört att Budapest skall vara en fantastisk stad! Jag har dock bara varit på flygplatsen så jag vet inte.
  
Jaja, nog om det. Framgångarna för oss i det svenska stallet har varit många eller jag borde nog säga "swassi"-stallet som Lyndal (Patriks fru) rättade mig när jag skrev svenska stallet på Instagram. Hon tävlar ju för Australien. Men jag räknar henne nästan som svensk. Lyndal är helt fantastisk att ha i stallet! Hon sprider så mycket positiv energi och goa skratt runt sig. Inte konstigt att det går så bra för Patrik! Bakom varje framgångsrik man....står en...Lyndal tydligen.
  
Inte nog med att Patrik vann CDI-W Grand Prix här igår – och att Mads kom trea, Lyndal kom fyra och Charlotte kom femma med Triviant – så vann även Charlotte CDI-3 Grand Prixen med Robban och kom två i Intermediaire I med Don Scudo som även var tvåa i S:t Georges i förrgår. Fantastiskt bra jobbat svensk…nej oj jag menade Swassi-gänget! Hatten av för er allihop!
  
Jag själv trodde ju att jag bara skulle köra lastbil hit och sedan kunna flyga min väg. Men icke då! Med fem hästar i bilen skulle jag tydligen vara hästskötare när vi kom fram. Så då gällde det att hänga med och lära sig fort hur Charlotte och Rasmus vill ha sina saker och sina hästar. Allt skall ju vara Pico Bello tror jag det var Charlotte sa. Högst oklart… Men vad hon menade var i alla fall "top notch", alltså perfekt... Vilket faktiskt är supersvårt att veta exakt hur det ska vara. Alla vill ju ha det olika. Men jag lär mig dag för dag.
  
Igår putsade jag hur som helst en väldans massa sadlar, kandar och träns. Mockade alla boxar minst fyra gånger. Gick promenad med Triviant, dokumenterade alla prisutdelningar, sydde nummerlappar på schabrak, knoppade av Don Scudo (tror ni jag var rädd att jag skulle klipp i håret eller?!?), jag bytte också täcken massa gånger samt har agerat hästhållare vid lindning av ben m.m. osv osv. Men man får ju en hel del bra idéer hur man vill göra med sina egna grejer hemma iaf.
  
Charlotte var för övrigt lite extra glad och kär i Robban efter att han var så duktig inne på banan. Så hon ville ge honom en godis! Jag som visste vilka godisar vi hade sa: "Ge honom inte en röd ge honom en grön". Såååååå hon gav honom en röd, säkert bara för att de röda är formade som hjärtan... Men ja, ni kanske kan gissa själva vad som händer om man ger en häst rött godis?
  
Väl framme utanför arenan med rosetten på och allt får hästskötaren Daniel springa i ökad tvåbens-trav till stallet och hämta handduk och socker. Jag menar, ser ju inte så najs ut med en massa rött runt munnen på hästen... Är det någon mer som råkat ut för samma sak? VARNING för rött godis.
  
Håll tummarna för oss här idag! Ikväll efter att alla åtta hästarna i stallet har avklarat sina starter så rullar vi hemåt. First stop Vienna!
  
Hörs snart igen!
  
Kram!
Daniel Bjärving, Kaposvár, Ungern.
Dressyrsatsningen @ Instagram
Dressyrsatsningen@gmail.com
 
 

Duktig Don Scudo.
  

Avknoppning pågår.
  

Patrik in action.

Charlottes och "Robbans" ärevarv:


Läst 23315 ggr Kommentarer Kommentera

Hallå allihopa! =D


Idag blev det en tidig morgon för mig och Mr. Bo. Men vi skötte oss rätt bra ändå för att vara ungefär lika morgontrötta båda två. =P
 Det blev bara ett lättare joggingpass idag efter träningen igår kväll, då Bosse var riktigt duktig och bland annat visade upp en trav som var något helt annat än vad vi sett tidigare. =D Nu skall jag bara lära mig att sitta på den också. =P

Just nu sitter jag på tåget på väg mot Odense, Danmark. I Odense skall jag hämta hem en av våra juniorer som har varit där och tävlat. När jag kommer hem ifrån Odense blir det ett litet pass till med Bosse och ompackning, innan det blir till att vända ner mot Skåne och Norrehee Dressage Stable. Därifrån skall jag köra Charlotte Haid-Bondergaard med familj ner till Kaposvár i Ungern där hon skall försvara de svenska färgerna i världscupen. Håll tummarna för henne!

Medan Charlotte tävlar åker jag till Kevin som gör sina sista universitetsveckor i Berlin. =D Det var betydligt enklare och billigare att ta sig dit ifrån Kaposvár än hem, så lika bra att passa på att hälsa på och att dessutom få se lite av Berlin.

Vi hörs!

Kram.
Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram
Dressyrsatsningen@gmail.com
www.hepdressage.com


Läst 24369 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
10
2015
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hallå allihopa! =D

Nu är vi tillbaka, jag och Bosse-Bo... =P

Bosses skada och långa vila innebar ett enormt bakslag för mig. Bosse han kan ju sina grejer.<3

Men för mig blev det nästan till att börja om. =(

Först nu känns det som vi är på rätt väg igen och nu tar vi stormsteg framåt tillsammans!

Vi får se om vi hittar någon tävling som passar oss i höst, annars siktar vi på 2016 och hoppas det blir vårt år. =)
  

Kolla in bildspelet där jag visar lite bilder och berättar vad som hänt sedan sist. 

Bland annat har jag fått träffa Totte! <3
  

Jag hann till och med hålla i en hopplektion för Totte. =D eller Totilas le Grand (den store) som är hans riktiga namn. =P

Missa inte att följa oss på Instagram @ Dressyrsatsningen för fler bilder och filmer. =)
  


Hopplektionen gav varierade resultat...men det gick framåt. =P
  

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 23050 ggr Kommentarer Kommentera

Kan man lära en helt oerfaren ryttare, tillika lastbilschaufför, att rida dressyr? Det tänker Daniel Bjärving ta reda på!

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.