Noll till hundra

Hej allihopa!
  
Idag har det varit full fart här på gården. Jag och tjejerna har grusat upp några av våra rasthagar, det går åt så sjukt mycket grus... 18 ton till de första fyra hagarna, sen har vi lika många kvar imorgon. =P Men bra blev det.
  

I helgen blir det dressyrclinic med inriktning "utbildning av unghästar". Det ska bli så kul! =) Förberedelserna är i full gång, ikväll har vi haft ljudtest. Jag skall vara funktionär under clinicen, men tror jag hinner se nästan hela ändå! =) 
  

Idag testade jag att ta Bosse lite för hand för första gången. Inte för Bosse då, men för mig. Det var jättekul, Bosse tyckte nog det var kanon att få se husse springa lite också. =P
  

Min tanke är att jag ungefär en gång i veckan ska ta honom för hand alt. tömköra honom. Så kan jag passa på att öva lite kommandon och lydnad också när vi ändå håller på. =)
  

Longering försöker jag undvika då jag inte tror att det är så bra för hästar att jobbas på volt för mycket. Det blir en lite onödigt stor monoton belastning. Men de två gångerna jag har gjort det så försöker jag alltid att arbeta på största möjliga volt. =) Nu menar jag dock inte att longering är någon sorts dödssynd, men i mitt och Bosses fall där Bosse är en lite äldre välutbildad häst så finns de inget direkt syfte med longering. Då tycker jag det bara blir en onödig belastning. 
  
Här kommer en filmsnutt ifrån dagens jogging-pass:

Observera hur löjligt synkade våra ben är ibland. xD haha =P

Han är ju bara för söt! <3 "Pappa, vart ska du? Ska jag bara stå här? =O"

Ha de gott!

Kram!
Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 28795 ggr Kommentarer Kommentera

Hej allihopa!

  
Som alla som håller på med hästar vet så stöter man ständigt på nya utmaningar. Det är väl det som gör det så roligt? Det tror jag i alla fall. =D
  

Igår var en bra dag! =D Bosse är numera för jämnan alltid pigg och glad. ibland lite för pigg och glad om ni frågar mig, men hittills (till mångas förvåning) har jag alltid lyckats sitta kvar när han kör sina "lyckorejs".
Idag däremot var en mindre bra dag, tyckte jag. Stefan som hade lektioner i ridhuset medan jag red tyckte det såg toppen fint ut, men men kul att han tyckte det i alla fall, det lyfte dagens ridpass trots allt!

Jag själv tyckte att han var så fruktansvärt framåt och lite svår att få på tygeln så jag fick mest bara sitta och bromsa/bryta av hela tiden, fick inte så mycket mer gjort. =P
Sedan tyckte han nog att det var lite extra roligt med några nya kompisar i ridhuset, ville säkert gärna ha springtävling. Men ikke sa husse!!

Skall dock inte skylla allt på Bosse heller för den delen. Jag var stel och hade ont i nacken och i huvudet, ibland har vi bättre och sämre dagar precis som hästarna. Det gäller att lära känna sig själv och sin häst såpass väl att man kan anpassa arbetet därefter. Det jobbar vi på. =)
  

Men åter till igår. För första gången lyckades jag sitta hyfsat ner i mellantrav, hade säkert gått alldeles utmärkt i ökad också om jag hade listat ut hur man lägger i den växeln. Det får bli nästa lektion helt enkelt. 

Här kommer en liten snutt på när jag övar sittande trav:

Tack alla som kom med så bra tips och råd när jag bad om hjälp på Instagram och Facebook, passar på att ladda upp en filmsnutt här som jag fick länkad till mig av en av mina följare. Helt klart sevärd om du också behöver hjälp med att komma ner i sadeln. =)

Fick faktiskt väldigt bra hjälp av det hon säger i videon. =)

Övriga tips jag fick var:

Rida utan stigbyglar - check

Rida barbacka - ska testa

Bli longerad - ska testa

Åka lastbil med luftfjädrade säten och hålla upp benen samtidigt som man håller ett glas vatten i varje hand, för att träna bålstabilitet och så vidare. Det var nog de mest roliga tipset jag fick av en annan lastbilschaufför - får testa nån gång när Kevin kör. =P
  

Jag har även klippt häst för första gången, blev väldigt nöjd med resultatet. =D Bosse med. =P Var nog väldigt skönt att bli av med all päls. 
  

Bosses bästa och funktionalitet går alltid före snygghet. Lämnade en stor yta på ryggen motsvarande en stor fårskinnspadd, lämnade även vid sadelgjorden samt vid stigbygeln och skänkeln! Hel och ren häst - glad häst! =D

Det blev en liten hög kvar efter Bosse! Hästhår säljes? Dyrt eftersom Bosse är kändis. xD
  

Missa inte att följa oss på Instagram @ Dressyrsatsningen.

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 26510 ggr Kommentarer Kommentera

Kan man lära en helt oerfaren ryttare, tillika lastbilschaufför, att rida dressyr? Det tänker Daniel Bjärving ta reda på!

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.