Noll till hundra

Gott nytt år allihopa!

Totte och hans vänner firar nyår!

Som ni alla säkert vet så är de pizzans dag idag, den dag alla vanliga dödliga är så bakis så de inte klarar av att laga någon mat, så då blir de pizza! Fast jag tror att största delen av oss hästfolk kan klara oss utan pizzan idag. Många av er har säkert redan ändå krälat er ner ur sängen och släpat er runt i stallet under morgonen och tagit hand om de små fyrbenta. Så då klarar ni säker av att göra er själva lite mat sedan också. Eller kanske i vanlig hästfolks-standard så blir de ingen mat utan kanske en stulen morot.

Själv sitter jag just nu på en stor hästgård belägen långt in i Skånes inland och skriver, bestämde mig sent igår kväll för att åka ner hit och fira nyår med lite vänner - det va trevligt, men nästa år firar jag nog med Bosse igen.. han vet sitt eget bästa och håller sig till vatten. =D

Jaja nog om igår och idag… Vilket år jag lagt bakom mig! =) Första året som hästägare! Bara det är värt och fira och tji fick dom som va emot att jag skulle köpa mig en egen häst. Det sågs ju av många som en aning o-ortodoxt och naivt att åka och köpa sig en egen häst med min minimala ridvana. Jag förstod deras argument men jag är glad att jag inte lyssnade! Trots allt så känner jag mig bäst själv och jag visste att jag skulle klara det! 

Bosse och jag när jag var och provred honom andra gången.

Se nu vilken resa jag och Bosse gjort under året vi haft tillsammans. Har lärt mig så mycket nytt under både med och motgångar.

Bosse slutar aldrig att imponera och överraska mig! Han har lärt mig så oerhört mycket utan att säga ett enda ord. Nu har min satsning som jag nämnde pågått i lite drygt ett år varav tre månader Bosse kastade in handduken och tog semester. Men hur som helst är de helt klart dags för en summering!

Jag har satt ihop lite klipp ifrån börja av min och Bosses resa fram till nu. =) Jag bjuder på den.

Nytt år nya mål. Nu börjar det bli hög tid att skaffa sig ett par vita ridbyxor och ge sig ut på tävlingsbanorna. Licensen har jag köpt och målsättningen är att gå ut i en lätt klass under mars-april.. tänkte se om man kan hitta någon tävling låååångt in i skogarna där ingen vet vem man är så gör det ju inget om det går åt skogen.. xD men som sagt nytt år och nya mål ”sikta mot stjärnorna och ladda bland trädkronorna” (Gud förbjude bland rötterna..) Min förhoppning är att vi skall göra såpass stora framsteg i grundridningen att vi skall klara av att riva av alla de medelsvåra programmen under säsongen.. men jag skulle inte bli ett dugg besviken om vi inte kommer längre än lätt A. Men man måste få drömma lite! =D Så nu ber jag er alla att hålla tummarna för fortsatta framsteg under året samt att Bosse håller sig frisk och glad.

Kram på er alla och en riktigt god fortsättning på de nya året. <3

Glöm inte - våga drömma!!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

dressyrsatsningen@gmail.com

www.HEPdressage.com


Läst 26046 ggr Kommentarer Kommentera

Kan man lära en helt oerfaren ryttare, tillika lastbilschaufför, att rida dressyr? Det tänker Daniel Bjärving ta reda på!

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.