Noll till hundra - Live från världscupen i Kaposvár
OKT
18
2015

Live från världscupen i Kaposvár


Charlotte toppade Grand Prixen med Robban.

Ja, som alla ni som läste mitt förra inlägg vet så skulle jag ju köra Charlotte Haid Bondergaard ner till Ungern i början av denna vecka. And so I did. Efter en låååång lång resa som vi till och med, tro det eller ej, fick uppleva snö under så kom vi fram till Kaposvár i Ungern.
   
Jag kan säga er att man lär sig att uppskatta vad man har hemma när man kommer ner till länder som Ungern, och vägarna är så dåliga på vissa ställen att man inte kan köra fortare än 30 km/h, de kör dessutom samma bilar som vi hade för 20 år sedan hemma i Sverige... Nej usch vilket nergånget land.
   
Patrik berättade för mig att under de 20 åren som Ungern stod under sovjetisk ockupation sög Sovjet ur Ungern på allt som fanns av värde och lämnade sedan landet bankrutt. Aja, förhoppningsvis rättar det till sig med tiden. Jag har hört att Budapest skall vara en fantastisk stad! Jag har dock bara varit på flygplatsen så jag vet inte.
  
Jaja, nog om det. Framgångarna för oss i det svenska stallet har varit många eller jag borde nog säga "swassi"-stallet som Lyndal (Patriks fru) rättade mig när jag skrev svenska stallet på Instagram. Hon tävlar ju för Australien. Men jag räknar henne nästan som svensk. Lyndal är helt fantastisk att ha i stallet! Hon sprider så mycket positiv energi och goa skratt runt sig. Inte konstigt att det går så bra för Patrik! Bakom varje framgångsrik man....står en...Lyndal tydligen.
  
Inte nog med att Patrik vann CDI-W Grand Prix här igår – och att Mads kom trea, Lyndal kom fyra och Charlotte kom femma med Triviant – så vann även Charlotte CDI-3 Grand Prixen med Robban och kom två i Intermediaire I med Don Scudo som även var tvåa i S:t Georges i förrgår. Fantastiskt bra jobbat svensk…nej oj jag menade Swassi-gänget! Hatten av för er allihop!
  
Jag själv trodde ju att jag bara skulle köra lastbil hit och sedan kunna flyga min väg. Men icke då! Med fem hästar i bilen skulle jag tydligen vara hästskötare när vi kom fram. Så då gällde det att hänga med och lära sig fort hur Charlotte och Rasmus vill ha sina saker och sina hästar. Allt skall ju vara Pico Bello tror jag det var Charlotte sa. Högst oklart… Men vad hon menade var i alla fall "top notch", alltså perfekt... Vilket faktiskt är supersvårt att veta exakt hur det ska vara. Alla vill ju ha det olika. Men jag lär mig dag för dag.
  
Igår putsade jag hur som helst en väldans massa sadlar, kandar och träns. Mockade alla boxar minst fyra gånger. Gick promenad med Triviant, dokumenterade alla prisutdelningar, sydde nummerlappar på schabrak, knoppade av Don Scudo (tror ni jag var rädd att jag skulle klipp i håret eller?!?), jag bytte också täcken massa gånger samt har agerat hästhållare vid lindning av ben m.m. osv osv. Men man får ju en hel del bra idéer hur man vill göra med sina egna grejer hemma iaf.
  
Charlotte var för övrigt lite extra glad och kär i Robban efter att han var så duktig inne på banan. Så hon ville ge honom en godis! Jag som visste vilka godisar vi hade sa: "Ge honom inte en röd ge honom en grön". Såååååå hon gav honom en röd, säkert bara för att de röda är formade som hjärtan... Men ja, ni kanske kan gissa själva vad som händer om man ger en häst rött godis?
  
Väl framme utanför arenan med rosetten på och allt får hästskötaren Daniel springa i ökad tvåbens-trav till stallet och hämta handduk och socker. Jag menar, ser ju inte så najs ut med en massa rött runt munnen på hästen... Är det någon mer som råkat ut för samma sak? VARNING för rött godis.
  
Håll tummarna för oss här idag! Ikväll efter att alla åtta hästarna i stallet har avklarat sina starter så rullar vi hemåt. First stop Vienna!
  
Hörs snart igen!
  
Kram!
Daniel Bjärving, Kaposvár, Ungern.
Dressyrsatsningen @ Instagram
Dressyrsatsningen@gmail.com
 
 

Duktig Don Scudo.
  

Avknoppning pågår.
  

Patrik in action.

Charlottes och "Robbans" ärevarv:


Läst 22718 ggr
Fler inlägg

MAR
25
2016
Hej allihopa! =)

Jag sitter just nu i bilen på väg mot GHS och världscupen. :) Ses vi där?

Jag skall skriva så ni ser mig säkert nere bland domarna. Efter världscupsdressyren, så har jag biljetter till hoppningen tillsammans med goda vänner. :) Så det skall bli en rolig dag idag. Undra om man hinner med någon mässa också. =P

Ha de gott!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Läst 73889 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
19
2016

Hej allihopa!

Då kommer vi till min andra dressyrstart i livet... =) Dagen började med att den eminenta groomen för dagen Saga knoppade och fixade Bosse. Jag själv packade picknickkorg och transport. =) Sedan begav vi oss än en gång mot Kungsbacka ridklubb.

Väl på framridningen var min lilla prinskorv mycket mer lugn och harmonisk om man jämför med dagen innan, det var lite mindre läskiga saker inne i den manegen jag valde att rida fram den dagen än dagen innan också. Bra eller dåligt? Jag föredrog nog ändå när han var lite spänd och "på tårna", nu fick jag istället kämpa lite med bjudningen och att hålla honom framför skänkeln.

Jag och min kära tävlingsgroom för dagen Saga. =)

Vi lyckades ändå rätt bra med allt på framridningen... min mentor kom och tittade när jag red fram och bad mig göra några rörelser ur programmet och gav mig några sista tips inför starten. Vi var första ekipage efter paus och skulle starta 10.20, men de låg lite efter tiden och ändrade till 10.30. Det fick jag reda på först 10.20 vilket var lite synd, man har ju ändå en tanke med upplägget i sin framridning..

10.30 gick vi ner till tävlingsmanegen.

Det var ingen där så vi skrittade runt ute på gårdsplanen.. 10.35 kom äntligen domaren. 10.36 då kom det två funktionärer och vi fick äntligen gå in.. Om vi hade problem med bjudningen och att han skulle vara framför skänkeln innan, så blev det ju inte bättre av detta..

Det var ju lite trist att de strulade till sig med starttiden, men de va inte så smart av mig att inte stanna på framridningen tills de ropade, men man lär sig av sina misstag.

Travprogramet blev inte bra alls det var som att han satt fast i en gummisnodd.. jag fick aldrig riktigt fram honom igen.. Men skritt och galopp programmet är jag mycket nöjd med! =) Men nu till de största problemet, jag red LA:4 inte bara en utan två gånger.. xD Det betalar sig dåligt i en MSV:C1 och 6p avdrag blev det.. jag kan säga att vi kom nog rätt nära att bli utblåsta.. och jag får nog tacka domaren för hennes tålamod. =P

Det hela slutade på 58,2% vilket jag under omständigheterna är väldigt nöjd med, för jag har lärt mig så otroligt mycket inför nästa start. =) Så nu är de bara hem och jobba vidare! =)

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgen!<3

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com


Läst 77966 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17
2016

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen en lugnare dag efter en stressig vecka, så nu tänkte jag berätta lite för er om min tävlingsdebut. =)

Det hela började med att jag övade på att göra knoppar på fredagen, det blev sisådär... =P Men med lite övning skall det nog bli bättre framöver. =)

Men tack gode gud för mina underbara kollegor som både hjälpte mig att knoppa och agera hästskötare under helgen! <3

När lördagen kom och det var dags för tävlingsdebut i Lätt A:4, så fick då Ida stå för knopparna. =) Så när Bosse och jag var färdigfixade och vi hade dubbelkollat så att allt var med sisådär 50-11 gånger så styrde vi skutan upp mot Kungsbacka.

Jag hade ett riktigt litet team med mig, mina kollegor Elsa och Ida, Elsas mamma och hund Wega och min vän Anna var med. Sedan anslöt mina största fans Camilla och Esther i Kungsbacka för att agera hejarklack! =)  Det var faktiskt väldigt skönt med riktigt gott stöd från alla vänner för jag var riktigt nervös, det släppte dock nästan helt när jag väl satt på Bosse som tur var. =)

Bosse var som en liten fiolsträng, det kändes som jag satt på en NASA-raket... "Ready for take off", men vi höll oss på mattan och jag använde de goda råd jag fått ifrån min mentor som tyvärr inte kunde vara med. Kände mig rätt väl förberedd. 

Mitt namn hördes i högtalaren och in gick vi. Här kommer en film från testet. =)

Jag är riktigt supernöjd, det gick kanon trots att Bosse var lite spänd för vissa saker. =P

.. och så här tyckte domaren. =)

Så det är jag också supernöjd med. =)

Vi packade ihop hästen och alla grejer och åkte hem, här är min glada superstjärna väl hemma i stallet igen. =)

Nu så här i skrivande stund måste jag tyvärr åka och byta däck på en transport.=P

Men i nästa inlägg skall jag berätta för er om söndagen och vår insats i MSV C:1. xD 

Kram på er! =D

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 82561 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Noll till hundra »Noll till hundra

Daniel Bjärving jobbar som lastbilschaufför, bland annat för delar av dressyrlandslaget, och har nu bestämt sig för att själv satsa på ridningen. Häng med på hans resa!

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Daniels senaste
Arkiv