Noll till hundra - Nytt år och nya mål!
JAN
01
2016

Nytt år och nya mål!

Gott nytt år allihopa!

Totte och hans vänner firar nyår!

Som ni alla säkert vet så är de pizzans dag idag, den dag alla vanliga dödliga är så bakis så de inte klarar av att laga någon mat, så då blir de pizza! Fast jag tror att största delen av oss hästfolk kan klara oss utan pizzan idag. Många av er har säkert redan ändå krälat er ner ur sängen och släpat er runt i stallet under morgonen och tagit hand om de små fyrbenta. Så då klarar ni säker av att göra er själva lite mat sedan också. Eller kanske i vanlig hästfolks-standard så blir de ingen mat utan kanske en stulen morot.

Själv sitter jag just nu på en stor hästgård belägen långt in i Skånes inland och skriver, bestämde mig sent igår kväll för att åka ner hit och fira nyår med lite vänner - det va trevligt, men nästa år firar jag nog med Bosse igen.. han vet sitt eget bästa och håller sig till vatten. =D

Jaja nog om igår och idag… Vilket år jag lagt bakom mig! =) Första året som hästägare! Bara det är värt och fira och tji fick dom som va emot att jag skulle köpa mig en egen häst. Det sågs ju av många som en aning o-ortodoxt och naivt att åka och köpa sig en egen häst med min minimala ridvana. Jag förstod deras argument men jag är glad att jag inte lyssnade! Trots allt så känner jag mig bäst själv och jag visste att jag skulle klara det! 

Bosse och jag när jag var och provred honom andra gången.

Se nu vilken resa jag och Bosse gjort under året vi haft tillsammans. Har lärt mig så mycket nytt under både med och motgångar.

Bosse slutar aldrig att imponera och överraska mig! Han har lärt mig så oerhört mycket utan att säga ett enda ord. Nu har min satsning som jag nämnde pågått i lite drygt ett år varav tre månader Bosse kastade in handduken och tog semester. Men hur som helst är de helt klart dags för en summering!

Jag har satt ihop lite klipp ifrån börja av min och Bosses resa fram till nu. =) Jag bjuder på den.

Nytt år nya mål. Nu börjar det bli hög tid att skaffa sig ett par vita ridbyxor och ge sig ut på tävlingsbanorna. Licensen har jag köpt och målsättningen är att gå ut i en lätt klass under mars-april.. tänkte se om man kan hitta någon tävling låååångt in i skogarna där ingen vet vem man är så gör det ju inget om det går åt skogen.. xD men som sagt nytt år och nya mål ”sikta mot stjärnorna och ladda bland trädkronorna” (Gud förbjude bland rötterna..) Min förhoppning är att vi skall göra såpass stora framsteg i grundridningen att vi skall klara av att riva av alla de medelsvåra programmen under säsongen.. men jag skulle inte bli ett dugg besviken om vi inte kommer längre än lätt A. Men man måste få drömma lite! =D Så nu ber jag er alla att hålla tummarna för fortsatta framsteg under året samt att Bosse håller sig frisk och glad.

Kram på er alla och en riktigt god fortsättning på de nya året. <3

Glöm inte - våga drömma!!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

dressyrsatsningen@gmail.com

www.HEPdressage.com

taggar


liknande webbartiklar


Läst 25841 ggr
Fler inlägg

MAR
25
2016
Hej allihopa! =)

Jag sitter just nu i bilen på väg mot GHS och världscupen. :) Ses vi där?

Jag skall skriva så ni ser mig säkert nere bland domarna. Efter världscupsdressyren, så har jag biljetter till hoppningen tillsammans med goda vänner. :) Så det skall bli en rolig dag idag. Undra om man hinner med någon mässa också. =P

Ha de gott!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Läst 84151 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
19
2016

Hej allihopa!

Då kommer vi till min andra dressyrstart i livet... =) Dagen började med att den eminenta groomen för dagen Saga knoppade och fixade Bosse. Jag själv packade picknickkorg och transport. =) Sedan begav vi oss än en gång mot Kungsbacka ridklubb.

Väl på framridningen var min lilla prinskorv mycket mer lugn och harmonisk om man jämför med dagen innan, det var lite mindre läskiga saker inne i den manegen jag valde att rida fram den dagen än dagen innan också. Bra eller dåligt? Jag föredrog nog ändå när han var lite spänd och "på tårna", nu fick jag istället kämpa lite med bjudningen och att hålla honom framför skänkeln.

Jag och min kära tävlingsgroom för dagen Saga. =)

Vi lyckades ändå rätt bra med allt på framridningen... min mentor kom och tittade när jag red fram och bad mig göra några rörelser ur programmet och gav mig några sista tips inför starten. Vi var första ekipage efter paus och skulle starta 10.20, men de låg lite efter tiden och ändrade till 10.30. Det fick jag reda på först 10.20 vilket var lite synd, man har ju ändå en tanke med upplägget i sin framridning..

10.30 gick vi ner till tävlingsmanegen.

Det var ingen där så vi skrittade runt ute på gårdsplanen.. 10.35 kom äntligen domaren. 10.36 då kom det två funktionärer och vi fick äntligen gå in.. Om vi hade problem med bjudningen och att han skulle vara framför skänkeln innan, så blev det ju inte bättre av detta..

Det var ju lite trist att de strulade till sig med starttiden, men de va inte så smart av mig att inte stanna på framridningen tills de ropade, men man lär sig av sina misstag.

Travprogramet blev inte bra alls det var som att han satt fast i en gummisnodd.. jag fick aldrig riktigt fram honom igen.. Men skritt och galopp programmet är jag mycket nöjd med! =) Men nu till de största problemet, jag red LA:4 inte bara en utan två gånger.. xD Det betalar sig dåligt i en MSV:C1 och 6p avdrag blev det.. jag kan säga att vi kom nog rätt nära att bli utblåsta.. och jag får nog tacka domaren för hennes tålamod. =P

Det hela slutade på 58,2% vilket jag under omständigheterna är väldigt nöjd med, för jag har lärt mig så otroligt mycket inför nästa start. =) Så nu är de bara hem och jobba vidare! =)

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgen!<3

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com


Läst 88358 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17
2016

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen en lugnare dag efter en stressig vecka, så nu tänkte jag berätta lite för er om min tävlingsdebut. =)

Det hela började med att jag övade på att göra knoppar på fredagen, det blev sisådär... =P Men med lite övning skall det nog bli bättre framöver. =)

Men tack gode gud för mina underbara kollegor som både hjälpte mig att knoppa och agera hästskötare under helgen! <3

När lördagen kom och det var dags för tävlingsdebut i Lätt A:4, så fick då Ida stå för knopparna. =) Så när Bosse och jag var färdigfixade och vi hade dubbelkollat så att allt var med sisådär 50-11 gånger så styrde vi skutan upp mot Kungsbacka.

Jag hade ett riktigt litet team med mig, mina kollegor Elsa och Ida, Elsas mamma och hund Wega och min vän Anna var med. Sedan anslöt mina största fans Camilla och Esther i Kungsbacka för att agera hejarklack! =)  Det var faktiskt väldigt skönt med riktigt gott stöd från alla vänner för jag var riktigt nervös, det släppte dock nästan helt när jag väl satt på Bosse som tur var. =)

Bosse var som en liten fiolsträng, det kändes som jag satt på en NASA-raket... "Ready for take off", men vi höll oss på mattan och jag använde de goda råd jag fått ifrån min mentor som tyvärr inte kunde vara med. Kände mig rätt väl förberedd. 

Mitt namn hördes i högtalaren och in gick vi. Här kommer en film från testet. =)

Jag är riktigt supernöjd, det gick kanon trots att Bosse var lite spänd för vissa saker. =P

.. och så här tyckte domaren. =)

Så det är jag också supernöjd med. =)

Vi packade ihop hästen och alla grejer och åkte hem, här är min glada superstjärna väl hemma i stallet igen. =)

Nu så här i skrivande stund måste jag tyvärr åka och byta däck på en transport.=P

Men i nästa inlägg skall jag berätta för er om söndagen och vår insats i MSV C:1. xD 

Kram på er! =D

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 92922 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Noll till hundra »Noll till hundra

Daniel Bjärving jobbar som lastbilschaufför, bland annat för delar av dressyrlandslaget, och har nu bestämt sig för att själv satsa på ridningen. Häng med på hans resa!

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Belöningsbaserad hästträning Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Daniels senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

När är vaccinet mot eksem på marknaden?
Mälaren Hästklinik svarar
Är det farligt att spruta igång stoets brunst?
Mälaren Hästklinik svarar
Rutinerad häst som plötsligt vägrar hoppa vattengrav
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.