Noll till hundra - På tävling i Björbäck – och Bosses vardag
MAJ
17
2015

På tävling i Björbäck – och Bosses vardag

Hej allihopa!

Just nu sitter jag och Kevin på tåget mot Odense! Jag skall hämta några hästar som varit på tävling där och köra hem dom till Stockholm igen. 

Igår var jag och Kevin med min mentor på tävlingarna i Björbäck, det var väldigt roligt och extremt lärorikt. Jag fick hjälpa till och skriva under skuggdömningen, 18 starter blev det i Msv B:4 och Kevin satt i baksätet och hjälpte till att sammanställa protokollen. Vi var Team Extrem! =)

Efter skuggdömningens 18 ekipage bytte jag och referensdomaren plats och jag fick döma det 19:e ekipaget. =P Det skilde ungefär 2 procent mellan mig och den officiella domaren, lite "beginners luck" är alltid tacksamt. =) Men jag har ju en väldigt bra mentor också som lär mig så gott han kan, det kan ju också bidra. =P

Sedan fick jag och Kevin också möjlighet att titta på Cent när han tävlade i slutet av samma klass. (Cent = den första hästen jag någonsin suttit på.) Några små missar, men i övrigt tyckte vi att Cent såg kanonläcker ut när han studsade omkring, han är en sån där cool häst – rätt lik Bosse faktiskt. Helt klart en av mina favoriter. =)

SÅ till Bosses vardag då:


Tittut =P

Som många av er säkert såg på Instagram så var jag och Bosse på tävling förra helgen, dock inte med mig som ryttare utan jag var endast hästskötare. =P 

Därför tänkte jag berätta lite om hur Bosses vardag ser ut. Det var ju några som undrade varför någon annan tävlade min häst... =P
   


Bosse is just toooo cool for school. =P

Jag har en kompis som heter Viktor och han går på Varbergs ridgymnasium som ligger på samma anläggning där Bosse bor. Viktor var en av dem som följde med och hjälpte till när jag letade häst och han lånade också ut sin häst till mig några gånger i början, när jag precis hade påbörjat min satsning.

I februari ungefär så var Viktors häst tvungen att åka på semester i några månader, efter att hon hade skadat sig. Redan då fick Viktor låna Bosse någon dag i veckan, sedan fick jag en fråga ifrån skolan om Viktor kunde få låna Bosse tre dagar i veckan, det var ju lite kris. Viktor behövde en häst för att fullgöra sin utbildning... Men Bosse behövde ändå en ryttare som kunde rida honom lite mer korrekt några dagar i veckan och jag behöver ändå arbeta några dagar i veckan uppe i Göteborg för att finansiera min satsning. Win-Win. =)
   


Viktor och Bosse.

Viktor brukar även hjälp mig med Bosse när jag är iväg utomlands och sådär. Så då tyckte jag att det är självklart att han skall få testa att starta honom på tävling om han ville det. Det är ju kul för Bosse att komma ut och dessutom även väldigt lärorikt för mig. =)

Så två Msv C blev det förra helgen, dom var så duktiga – några små små misstag men de klarade kvalprocenten till Msv B i båda sina starter (63,778 % / 65,426 %). Första utanför placering båda starterna... Skönt sa jag, då kan vi åka hem nu, skönt att slippa prisutdelningen! =P hahaha.. x’D (Det regnade…)
   


Snubblade över en papparazzi-bild på en av funktionärernas bloggar (Fröken svart), haha va kul. Tack Gässenegänget för en bra och välordnad tävling. =)
  

Ja, så detta var i korta drag Bosses vardag, jag rider halva veckan och Viktor halva. =) Viktor rider dressyrlektion 2 dgr/vecka och hopplektion 1 dag/vecka.
Jag rider dressyrpass 1-2 dgr/vecka och rider ut 1-3 dgr/vecka. Sedan brukar Bosse ha chill-dag en dag i veckan, då händer de att vi bara går en promenad. =)

Är det något ni undrar över, så får ni gärna skriva i kommentarerna. =)

Ha de bäst!

Kram!
Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram
http://www.hepdressage.com
Dressyrsatsningen@gmail.com

taggar


liknande webbartiklar


Läst 20616 ggr
Fler inlägg

MAR
25
2016
Hej allihopa! =)

Jag sitter just nu i bilen på väg mot GHS och världscupen. :) Ses vi där?

Jag skall skriva så ni ser mig säkert nere bland domarna. Efter världscupsdressyren, så har jag biljetter till hoppningen tillsammans med goda vänner. :) Så det skall bli en rolig dag idag. Undra om man hinner med någon mässa också. =P

Ha de gott!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Läst 81296 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
19
2016

Hej allihopa!

Då kommer vi till min andra dressyrstart i livet... =) Dagen började med att den eminenta groomen för dagen Saga knoppade och fixade Bosse. Jag själv packade picknickkorg och transport. =) Sedan begav vi oss än en gång mot Kungsbacka ridklubb.

Väl på framridningen var min lilla prinskorv mycket mer lugn och harmonisk om man jämför med dagen innan, det var lite mindre läskiga saker inne i den manegen jag valde att rida fram den dagen än dagen innan också. Bra eller dåligt? Jag föredrog nog ändå när han var lite spänd och "på tårna", nu fick jag istället kämpa lite med bjudningen och att hålla honom framför skänkeln.

Jag och min kära tävlingsgroom för dagen Saga. =)

Vi lyckades ändå rätt bra med allt på framridningen... min mentor kom och tittade när jag red fram och bad mig göra några rörelser ur programmet och gav mig några sista tips inför starten. Vi var första ekipage efter paus och skulle starta 10.20, men de låg lite efter tiden och ändrade till 10.30. Det fick jag reda på först 10.20 vilket var lite synd, man har ju ändå en tanke med upplägget i sin framridning..

10.30 gick vi ner till tävlingsmanegen.

Det var ingen där så vi skrittade runt ute på gårdsplanen.. 10.35 kom äntligen domaren. 10.36 då kom det två funktionärer och vi fick äntligen gå in.. Om vi hade problem med bjudningen och att han skulle vara framför skänkeln innan, så blev det ju inte bättre av detta..

Det var ju lite trist att de strulade till sig med starttiden, men de va inte så smart av mig att inte stanna på framridningen tills de ropade, men man lär sig av sina misstag.

Travprogramet blev inte bra alls det var som att han satt fast i en gummisnodd.. jag fick aldrig riktigt fram honom igen.. Men skritt och galopp programmet är jag mycket nöjd med! =) Men nu till de största problemet, jag red LA:4 inte bara en utan två gånger.. xD Det betalar sig dåligt i en MSV:C1 och 6p avdrag blev det.. jag kan säga att vi kom nog rätt nära att bli utblåsta.. och jag får nog tacka domaren för hennes tålamod. =P

Det hela slutade på 58,2% vilket jag under omständigheterna är väldigt nöjd med, för jag har lärt mig så otroligt mycket inför nästa start. =) Så nu är de bara hem och jobba vidare! =)

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgen!<3

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com


Läst 85495 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17
2016

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen en lugnare dag efter en stressig vecka, så nu tänkte jag berätta lite för er om min tävlingsdebut. =)

Det hela började med att jag övade på att göra knoppar på fredagen, det blev sisådär... =P Men med lite övning skall det nog bli bättre framöver. =)

Men tack gode gud för mina underbara kollegor som både hjälpte mig att knoppa och agera hästskötare under helgen! <3

När lördagen kom och det var dags för tävlingsdebut i Lätt A:4, så fick då Ida stå för knopparna. =) Så när Bosse och jag var färdigfixade och vi hade dubbelkollat så att allt var med sisådär 50-11 gånger så styrde vi skutan upp mot Kungsbacka.

Jag hade ett riktigt litet team med mig, mina kollegor Elsa och Ida, Elsas mamma och hund Wega och min vän Anna var med. Sedan anslöt mina största fans Camilla och Esther i Kungsbacka för att agera hejarklack! =)  Det var faktiskt väldigt skönt med riktigt gott stöd från alla vänner för jag var riktigt nervös, det släppte dock nästan helt när jag väl satt på Bosse som tur var. =)

Bosse var som en liten fiolsträng, det kändes som jag satt på en NASA-raket... "Ready for take off", men vi höll oss på mattan och jag använde de goda råd jag fått ifrån min mentor som tyvärr inte kunde vara med. Kände mig rätt väl förberedd. 

Mitt namn hördes i högtalaren och in gick vi. Här kommer en film från testet. =)

Jag är riktigt supernöjd, det gick kanon trots att Bosse var lite spänd för vissa saker. =P

.. och så här tyckte domaren. =)

Så det är jag också supernöjd med. =)

Vi packade ihop hästen och alla grejer och åkte hem, här är min glada superstjärna väl hemma i stallet igen. =)

Nu så här i skrivande stund måste jag tyvärr åka och byta däck på en transport.=P

Men i nästa inlägg skall jag berätta för er om söndagen och vår insats i MSV C:1. xD 

Kram på er! =D

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 90063 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Noll till hundra »Noll till hundra

Daniel Bjärving jobbar som lastbilschaufför, bland annat för delar av dressyrlandslaget, och har nu bestämt sig för att själv satsa på ridningen. Häng med på hans resa!

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Daniels senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 5

– TEMA: Hästen i trafiken
– Porträtt: Lotta och Kajsa Björe 
– Tömkör som Bo Jenå

– Sveriges charmigaste stallmaskot
– Det viktiga beterinärbesiktningen
– Hoppövningar med Victoria Almgren
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Avtalet avgör vem som blir ansvarig när ett föl skadar sig
Eva Johansson svarar
Vem blir ansvarig om någon skadar sig på anläggningen?
Eva Johansson svarar
Häst som blir stressad vid uppsittning
Elke Hartmann svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.