Noll till hundra - Uppdatering från Dressyrsatsningen
NOV
17
2015

Uppdatering från Dressyrsatsningen

Hej allihopa!

  
Som alla som håller på med hästar vet så stöter man ständigt på nya utmaningar. Det är väl det som gör det så roligt? Det tror jag i alla fall. =D
  

Igår var en bra dag! =D Bosse är numera för jämnan alltid pigg och glad. ibland lite för pigg och glad om ni frågar mig, men hittills (till mångas förvåning) har jag alltid lyckats sitta kvar när han kör sina "lyckorejs".
Idag däremot var en mindre bra dag, tyckte jag. Stefan som hade lektioner i ridhuset medan jag red tyckte det såg toppen fint ut, men men kul att han tyckte det i alla fall, det lyfte dagens ridpass trots allt!

Jag själv tyckte att han var så fruktansvärt framåt och lite svår att få på tygeln så jag fick mest bara sitta och bromsa/bryta av hela tiden, fick inte så mycket mer gjort. =P
Sedan tyckte han nog att det var lite extra roligt med några nya kompisar i ridhuset, ville säkert gärna ha springtävling. Men ikke sa husse!!

Skall dock inte skylla allt på Bosse heller för den delen. Jag var stel och hade ont i nacken och i huvudet, ibland har vi bättre och sämre dagar precis som hästarna. Det gäller att lära känna sig själv och sin häst såpass väl att man kan anpassa arbetet därefter. Det jobbar vi på. =)
  

Men åter till igår. För första gången lyckades jag sitta hyfsat ner i mellantrav, hade säkert gått alldeles utmärkt i ökad också om jag hade listat ut hur man lägger i den växeln. Det får bli nästa lektion helt enkelt. 

Här kommer en liten snutt på när jag övar sittande trav:

Tack alla som kom med så bra tips och råd när jag bad om hjälp på Instagram och Facebook, passar på att ladda upp en filmsnutt här som jag fick länkad till mig av en av mina följare. Helt klart sevärd om du också behöver hjälp med att komma ner i sadeln. =)

Fick faktiskt väldigt bra hjälp av det hon säger i videon. =)

Övriga tips jag fick var:

Rida utan stigbyglar - check

Rida barbacka - ska testa

Bli longerad - ska testa

Åka lastbil med luftfjädrade säten och hålla upp benen samtidigt som man håller ett glas vatten i varje hand, för att träna bålstabilitet och så vidare. Det var nog de mest roliga tipset jag fick av en annan lastbilschaufför - får testa nån gång när Kevin kör. =P
  

Jag har även klippt häst för första gången, blev väldigt nöjd med resultatet. =D Bosse med. =P Var nog väldigt skönt att bli av med all päls. 
  

Bosses bästa och funktionalitet går alltid före snygghet. Lämnade en stor yta på ryggen motsvarande en stor fårskinnspadd, lämnade även vid sadelgjorden samt vid stigbygeln och skänkeln! Hel och ren häst - glad häst! =D

Det blev en liten hög kvar efter Bosse! Hästhår säljes? Dyrt eftersom Bosse är kändis. xD
  

Missa inte att följa oss på Instagram @ Dressyrsatsningen.

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 26319 ggr
Fler inlägg

MAR
25
2016
Hej allihopa! =)

Jag sitter just nu i bilen på väg mot GHS och världscupen. :) Ses vi där?

Jag skall skriva så ni ser mig säkert nere bland domarna. Efter världscupsdressyren, så har jag biljetter till hoppningen tillsammans med goda vänner. :) Så det skall bli en rolig dag idag. Undra om man hinner med någon mässa också. =P

Ha de gott!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram

Läst 84460 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
19
2016

Hej allihopa!

Då kommer vi till min andra dressyrstart i livet... =) Dagen började med att den eminenta groomen för dagen Saga knoppade och fixade Bosse. Jag själv packade picknickkorg och transport. =) Sedan begav vi oss än en gång mot Kungsbacka ridklubb.

Väl på framridningen var min lilla prinskorv mycket mer lugn och harmonisk om man jämför med dagen innan, det var lite mindre läskiga saker inne i den manegen jag valde att rida fram den dagen än dagen innan också. Bra eller dåligt? Jag föredrog nog ändå när han var lite spänd och "på tårna", nu fick jag istället kämpa lite med bjudningen och att hålla honom framför skänkeln.

Jag och min kära tävlingsgroom för dagen Saga. =)

Vi lyckades ändå rätt bra med allt på framridningen... min mentor kom och tittade när jag red fram och bad mig göra några rörelser ur programmet och gav mig några sista tips inför starten. Vi var första ekipage efter paus och skulle starta 10.20, men de låg lite efter tiden och ändrade till 10.30. Det fick jag reda på först 10.20 vilket var lite synd, man har ju ändå en tanke med upplägget i sin framridning..

10.30 gick vi ner till tävlingsmanegen.

Det var ingen där så vi skrittade runt ute på gårdsplanen.. 10.35 kom äntligen domaren. 10.36 då kom det två funktionärer och vi fick äntligen gå in.. Om vi hade problem med bjudningen och att han skulle vara framför skänkeln innan, så blev det ju inte bättre av detta..

Det var ju lite trist att de strulade till sig med starttiden, men de va inte så smart av mig att inte stanna på framridningen tills de ropade, men man lär sig av sina misstag.

Travprogramet blev inte bra alls det var som att han satt fast i en gummisnodd.. jag fick aldrig riktigt fram honom igen.. Men skritt och galopp programmet är jag mycket nöjd med! =) Men nu till de största problemet, jag red LA:4 inte bara en utan två gånger.. xD Det betalar sig dåligt i en MSV:C1 och 6p avdrag blev det.. jag kan säga att vi kom nog rätt nära att bli utblåsta.. och jag får nog tacka domaren för hennes tålamod. =P

Det hela slutade på 58,2% vilket jag under omständigheterna är väldigt nöjd med, för jag har lärt mig så otroligt mycket inför nästa start. =) Så nu är de bara hem och jobba vidare! =)

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under helgen!<3

Kram på er!

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com


Läst 88667 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
17
2016

Hej allihopa!

Nu har jag äntligen en lugnare dag efter en stressig vecka, så nu tänkte jag berätta lite för er om min tävlingsdebut. =)

Det hela började med att jag övade på att göra knoppar på fredagen, det blev sisådär... =P Men med lite övning skall det nog bli bättre framöver. =)

Men tack gode gud för mina underbara kollegor som både hjälpte mig att knoppa och agera hästskötare under helgen! <3

När lördagen kom och det var dags för tävlingsdebut i Lätt A:4, så fick då Ida stå för knopparna. =) Så när Bosse och jag var färdigfixade och vi hade dubbelkollat så att allt var med sisådär 50-11 gånger så styrde vi skutan upp mot Kungsbacka.

Jag hade ett riktigt litet team med mig, mina kollegor Elsa och Ida, Elsas mamma och hund Wega och min vän Anna var med. Sedan anslöt mina största fans Camilla och Esther i Kungsbacka för att agera hejarklack! =)  Det var faktiskt väldigt skönt med riktigt gott stöd från alla vänner för jag var riktigt nervös, det släppte dock nästan helt när jag väl satt på Bosse som tur var. =)

Bosse var som en liten fiolsträng, det kändes som jag satt på en NASA-raket... "Ready for take off", men vi höll oss på mattan och jag använde de goda råd jag fått ifrån min mentor som tyvärr inte kunde vara med. Kände mig rätt väl förberedd. 

Mitt namn hördes i högtalaren och in gick vi. Här kommer en film från testet. =)

Jag är riktigt supernöjd, det gick kanon trots att Bosse var lite spänd för vissa saker. =P

.. och så här tyckte domaren. =)

Så det är jag också supernöjd med. =)

Vi packade ihop hästen och alla grejer och åkte hem, här är min glada superstjärna väl hemma i stallet igen. =)

Nu så här i skrivande stund måste jag tyvärr åka och byta däck på en transport.=P

Men i nästa inlägg skall jag berätta för er om söndagen och vår insats i MSV C:1. xD 

Kram på er! =D

Daniel Bjärving

Dressyrsatsningen @ Instagram

Dressyrsatsningen @ YouTube

Dressyrsatsningen@gmail.com

www.hepdressage.com 


Läst 93231 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Noll till hundra »Noll till hundra

Daniel Bjärving jobbar som lastbilschaufför, bland annat för delar av dressyrlandslaget, och har nu bestämt sig för att själv satsa på ridningen. Häng med på hans resa!

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Belöningsbaserad hästträning Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Daniels senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

När är vaccinet mot eksem på marknaden?
Mälaren Hästklinik svarar
Är det farligt att spruta igång stoets brunst?
Mälaren Hästklinik svarar
Rutinerad häst som plötsligt vägrar hoppa vattengrav
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.